• Kredyt na cudzesach Autor: ~szpada [89.229.180.*]
    Czy bierzecie pod uwagę kilka niezwykle ważnych faktów. Widząc po wpisach -raczej nie. Te fakty jednak powinny ostudzić nieziemskie oczekiwania forumowiczów co do kredytu? Depend sięga po kredyt nie dysponując żadnymi własnymi zabezpieczeniami. Umowa kredytowa w takim przypadku jest sporządzona na podstawie BARDZO SZCZEGÓŁOWYCH wytycznych, które silnie zabezpieczają kredytodawcę, takich jak:
    - SZCZEGÓLNE OBOWIĄZKI kredytobiorcy,
    - asekuracyjne, zmienne (rosnące) stopy procentowe,
    - ścisłe okresy spłat kredytu,
    - ustalenie koniecznych minimalnych płatności,
    - kary i odsetki.
    Okres kredytowania nie jest wieczny, lecz ściśle określony, dlatego linię kredytową należy spłacać wraz z odsetkami regularnie i szybko. Umowa zapewne określa odsetki, które będą rosnąć, gdy w USA podniosą się stopy procentowe, co jest tylko kwestią czasu. To zwiększy koszt kredytu i oby Depend dał radę udźwignąć takie obciążenia. Pamiętacie kredyty hipoteczne brane we frankach? Niejeden szczęśliwy posiadacz mieszkania kupionego na kredyt, nie mógł spać spokojnie, gdy zmienne oprocentowanie kredytu rosło, albo się z tym mieszkaniem pożegnał na dobre:)

Prawa własności do zakupionych przez Dependa nieruchomości będą należeć do Amerykanów, a to oznacza, że oni podyktują warunki albo je zmienią w trakcie, i co Wy na to?

Oby te "lekkie" pieniądze nie zadusiły Dependa zupełnie.
  • Re: Kredyt na cudzesach Autor: ~dizi [83.6.3.*]
    spółka tak naprawdę START UP nie zdusisz jej :) a jeżeli amerykanie będą trzymali łapę to tylko lepiej dla dependa, ponieważ każdy zakup jest wnikliwie rozpatrywany przez banki amerykańskie.
  • Re: Kredyt na cudzesach Autor: ~Bartek [94.251.213.*]
    hahahaah...chlopie ty sie calkowicie nie orientujesz w sprawach stop % w USA...to ja ci powiem ze sa chyba najnizsze na swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poza tym nie masz akcji wiec stad takie brednie piszesz buaahahahahahah
    bartuś , błagam Cie, nie wypowiadaj sie w ogole albo pisz cos z sensem. sorry, ale jestes chyba najgłupsza osoba na tym forum.
    polemizuj, argumentuj . Każdy Twój wpis zawiera : buehehehehe jhahahha hehehhehe to pokazuje ile masz" siana" w głowie.
  • Re: Kredyt na cudzesach Autor: ~Bartek [94.251.213.*]
    to bylo do szpady a nie do ciebie...chcialbys byc taki glupi jak ja.....oj chcialbys byc buahahahahahaahhaahaahaahahahaahahahahahahaahahahahaha......
  • TAK RZEKLEM Autor: ~gruby [81.210.111.*]
    podwojne dolne widly w tym tygodniu NATURALNIE
  • Re: Kredyt na cudzesach Autor: ~bałwan śniegowy [89.77.83.*]
    Czy jesteś mądry czy głupi nie będę się wypowiadał ale czytać ze zrozumieniem to z pewnością nie potrafisz. Szpada napisał, że stopy procentowe w USA prędzej czy później wzrosną a nie, że są wysokie teraz. Inna sprawa, że jego wpis zawiera mnóstwo, łagodnie mówiąc, nieścisłości. Nie chce mi się ich już prostować ponieważ nie raz pisane było o tym na forum.
    masz racje, przez chwile chciałbym być tak głupi. chciałbym przeżyć taka 'fazę" zobaczyć jak to jest :)
    bałwan jak bys nie zauważył bartuś to najgłupsza chyba osoba wypowiadająca się dobrze o spółce, hmm... chociaż jego wpisy ciężko nazwać "wypowiedzią" .no chyba , ze ktoś tak jak bartus był długo w zoo i zna jeżyk orangutanów hehehe bueheheheh ahahahahahha ale mimo wszystko jego trzeba traktować łagodnie bo po wpisach widac ze to chłopak mający maks 17 lat bo nie wyobrażam sobie dorosłego człowieka a tak głupiego.
  • Re: Kredyt na cudzesach Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Tak już tylko przy okazji jakże merytorycznej wypowiedzi nadmienię że ludzi nie zdusiły powiększające się stopy procentowe w Szwajcarii a wzrost kursu franka ;) stopy dalej mają takie o jakiej my Polacy możemy tylko pomarzyć :)
    Tutaj tego problemu nie powinno być bo czynsz za nieruchomości można pobierać w $ lub go w tej walucie indeksować więc ryzyka kursowego nie powinno być. Dolar też raczej jakiś strasznych wahań nie ma i jak będą dalej tak drukować to za parę lat może być po 2zł
  • Re: NIE WIEM CZY TO WAZNE ALE Autor: ~mojzesz [81.210.111.*]
    jutro dolne widly!!!!!!!!!!! NATURALNIE
  • Re: NIE WIEM CZY TO WAZNE ALE Autor: ~sena9 [46.186.3.*]
    golas szpada zapomniał swojego nicka ? merytoryka bardzo niska > muszą "szybko" spłacać a na Filipinach i w Polsce "wolniej "się spłaca ? Zmienna stopa procentowa następna kompromitacja , mogą pobierać czynsze w szekelach Izraelskich a umocnienie złotego do EUR i USD pewne + nieruchomość można sprzedać = same zyski a moment na transakcje bardzo dobry ( wykres cen nieruchomości ).
  • Re: NIE WIEM CZY TO WAZNE ALE Autor: ~spekulant1973 [83.24.60.*]
    Czy to nie jest zastanawiające że pojawiło się tyłu naganiaczy na spadki
  • Re: NIE WIEM CZY TO WAZNE ALE Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    sena9 uważa, że "nieruchomość można sprzedać" :) Dobre :).
    Kto może ją sprzedać? Bo do Dependa ona należeć nie będzie, zostanie zastawiona pod kredyt. A jeśli sprzeda ją Bank, to będzie oznaczać, że już po Dependzie :)
  • Re: NIE WIEM CZY TO WAZNE ALE Autor: ~MIS [79.187.35.*]
    i jak tam jelopie byly juz te dolne widly 2 razy?
  • Re: Kredyt na cudzesach Autor: ~marre [85.238.222.*]
    o widze :D same jelopy i gwiazdy forum sie wypowiadaja: 4.5 inteligencji i sena9
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.