• grube ryby Autor: ~maarc [95.172.74.*]
    Jako, że sporo tu długoterminowych ynwestorów. proponuję zebrać się wresczie razem i zawiązać porozumienie. Może by się udało prześwietlić poczynania Zarządu... Co chwilę się ktoś chwali, że ma tego tyle, że jak chciałby sprzedać to uwaliłby kurs o -30%. Sam mam jeszcze 35K. 20-u takich jak ja i mamy prawie 10%. Są chętni?
  • Re: grube ryby Autor: ~Ats [213.216.97.*]
    mogę się z paroma dychami dołożyć

pzdr
    PC
  • Re: grube ryby Autor: ~m. [188.33.236.*]
    ja już mam tylko 24k, bo konsekwentnie pozbywałem sie w ostatnich 2 tygodniach, żeby np. tacy jak Ty mnie nie wyprzedzili :-) no a czasu jak wiadomo już niewiele zostało...
    z pół roku temu się spóźniłem o kilka godzin i potem szorowałem w ogonie, takze juz sie nauczyłem.

na czym tak btw. maiłoby polegać to porozumienie? :)
  • Re: grube ryby Autor: ~zaangazowany [188.33.64.*]
    ja taze posiadam okolo 30tysiecy szt i z checia popatrze na rece zarzadzajacych
  • Re: grube ryby Autor: ~Majacy [87.96.22.*]
    Ja mam jeszcze niecałe 8k (to pewnie za mało) ale zawsze coś. Zastanawiam się do kiedy to może rosnąc. Ostatnio obroty spadły a już było ładnie.
  • Re: grube ryby Autor: ~asd [91.146.245.*]
    ja mam 24k. Jestem zainteresowany
  • Re: grube ryby Autor: ~skromny [93.154.139.*]
    Nie wieże własnym oczom sami bogacze inwestują na giełdzie takie bajki to dzieci możecie wciskać na petrolu ,a może nie długo wykupicie całą spółkę i wtedy to będzie niezły ubaw bo grubasy będą bez akcji haha :)
  • Re: grube ryby Autor: ~JayD [188.33.154.*]
    To może aby zliczyć chętnych do połączenia to może wszyscy się ujawnią i powiedzmy do końca dnia wystawią zlecenie sprzedaży na całość akcji powiedzmy po 4,00.

Będzie można wtedy policzyć ile tak na prawdę jest tych "grubych ryb" :)

Szach ...
  • Re: grube ryby Autor: ~maarc [95.172.74.*]
    w skrócie celem porozumienia jest:
    - zebranie akcjonariuszy mających w sumie 10% papiera (ponad 800 tys.)
    - zwołanie walnego
    - wprowadzenie przedstawiciela do rady nadzorczej
    Ale nie wiem czy uda się zebrać te 10%, bo z tego co widzę, wszyscy stoją w kolejce do pozbycia się akcji:)
    Zatem tak jak pisałem, "karty na stół"

Chętni długoterminowcy niech ustawią zlecenie sprzedaży po 4,00 do końca dnia, a jak się mega boją że ich ktoś wykupi to niech ustawią się na 4,30 zł do końca dnia. (na razie na tych poziomach nie ma zleceń)

Powiedzmy o 16tej policzymy ile % udałoby się uzbierać i czy wszyscy piszący mają rzeczywiście tyle akcji ile deklarują. (w co wątpię).

...MAT
  • Re: grube ryby Autor: ~B-B [46.205.146.*]
    MAM 19000 SZT
    Ok. No to zaczynamy obserwacje arkusza zleceń.
  • Re: grube ryby Autor: ~edek [5.173.198.*]
    ja jestem płotką dla Was ;) bo mam tylko 4,5k szt., więc się nie nadaje do waszego porozumienia tych co maja jak czytam >10k. Bede Wam kibicował zebyscie jakies konkrety zdobyli :)

a tak w ogole to Wam trochę współczuje, bo ja z taką garstka akcyjek mam problem żeby jeszcze chociaż pare groszy wyrwać, więc nie mam pojęcia jak wy sie tego pozbędziecie :| Już i tak obniżyłem swoje aspiracje z pierwotnych planów, a i tak nic z tego, nie mogę się pozbyć. Chciałbym chociaz troszkę więcej zarobić, a tu lipa. Chyba nie ma wyjścia, trzeba o planach zapomniec...
  • Re: grube ryby Autor: ~Technik [31.11.135.*]
    Chetnie sie przylacze do inicjatywy, posiadam 25k akcji. Jak sie zorganizujemy? Moze jakas lista mailingowa/? ?
  • Re: grube ryby Autor: ~joł [188.122.6.*]
    no pełna zgoda panowie ale na razie wygląda mi to na zorganizowana akcje nagonki na spadki pod tytułem "mam tego w ch. i będę sprzedawał". ustawcie to wszystko na 5 czy 10 zł i zobaczymy czy gra jest warta świeczki bo jak to będzie 100kilo w sumie to i moje pare sztuk nie pomoże. pa
  • Re: grube ryby Autor: ~maarc [95.172.74.*]
    Ustawiłem swoje na 5,00 z terminem 15/11/2013. Kto jest chętny, niech ztobi to samo. Sprawdzimy stan w połowie przyszłego tygodnia i zobaczymy ile tego jest. Jeżeli się okaże, że gra warta świeczki, to wtedy pociągnę temat dalej.
  • Re: grube ryby Autor: ~b-b [37.31.46.*]
    ok ustawiam moje 19000 szt po 5 zeta
  • Re: grube ryby Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    wstawiłem
  • Re: grube ryby Autor: ~cac [31.175.92.*]
    w arkuszu
  • Re: grube ryby Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    no a gdzie niby?
  • Re: grube ryby Autor: ~cac [31.175.92.*]
    troche w okolicy tego o czym pisał wczoraj JayD i trochę poniżej 3,70. Łącznie nie ma już tego tak wiele jak byście chcieli/potrzebowali - 8143 szt. :) ogólnie od jakiegoś czasu nauczony przeszłością staram się za wczasu "łapać okazję do wyjścia" bo potem z reguły robiło się tłoczno.
    Na tę chwilę macie jeszcze moich kilka groszy. Jak będziecie wszystko sumować to moje innym kolorem bo jak pisałem wychodzę, więc nie wiem czy dotrwam do momentu jak się zawiąże porozumienie :)
    pzdr
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.