Jak odberaliście informację o zakupie akcji Pagedu przez Paged?,ja myślę,że powyższa informacja jak i publikacja w nie dalekim terminie wyników az 3Q,które mają być b.dobre
w przyszłym tygodniu pozytywnie wpłynie na kurs Pagedu.
Wątpię, ja się racze spodziewam spadków. Piątek pokazał, że ci co wiedzieli o tej informacji pozbyli się jak najszybciej akcji, co bardzo przełożyło się na kurs. Ja z lękiem myślę o kursie, w przyszłym tygodniu.
We wcześniejszych sesjach szły duże pakiety powyżej 30 zł. . Wiadomości o odkupieniu od Yawalu pokazały się dopiero wieczorem, także nie mogły oficjalnie wpłynąć na kurs. Na początku października Mzyk i zarząd obkupili się znaczącymi pakietami (pewnie już znali wstępne wyniki za 3KW). Piątkowa sesja wyglądała mi na odleszczanie i sztuczne manipulowanie ceną w dół, co potwierdza prawa strona, gdzie nie widać specjalnego wywalania i cena oscyluje w okolicach 31 zł. Niewątpliwie zaczęła się gra pod wyniki. Listopad zapowiada się ciekawie dla Pagedu.
Witam
jestem tu nowy, czytam te cztery komunikaty o zakupie akcji Pagedu i tak naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Czy może mi ktoś wyjaśnić ten zakup
pozdrawiam michalus
Blizniacza firma Yawal ma zobowiazania wzgledem Pagedu. Spłaca ja swoimi udzialami akcyjnymi. Paged odkupuje je garsciami przed podaniem wyników za 3kw. To tak w duzym skrocie.