typ raportu Raport bieżący
numer 42/2013
data dodania 2013-10-31 09:32:53
spółka AerFinance PLC
Istotna informacja // Material Information
Zarząd AerFinance PLC informuje, że w dniu 31 października 2013 roku powziął wiadomość, iż w wyniku złożenia wniosku o uzyskanie grantu unijnego spółka zależna AerFinance Ventures sp. z o.o. we wstępnym rankingu opublikowanym na stronach internetowych Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości została rekomendowana do otrzymania wsparcia z Poddziałania 2.2.1 "Poprawa jakości usług świadczonych przez instytucje wspierające rozwój przedsiębiorczości i innowacyjności - projekty systemowe" w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Przewidywana wysokość wsparcia wynosi 496 000 zł przy intensywności na poziomie 100%. Projekt ma na celu zwiększenie dostępności i poprawę jakości usług świadczonych na rzecz przedsiębiorców oraz osób rozpoczynających działalność gospodarczą przez instytucje otoczenia biznesu.
W opinii zarządu AerFinance PLC przedmiotowa umowa wpływa na sytuację gospodarczą, majątkową i finansową Emitenta.
Podstawa prawna:
§ 3 pkt 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu.
Niech bedzie moja wstawka ex-post:
Wstyd, ze produkujący akcje "bankrut" łapie się na jakiekolwiek dotacje. Dla mnie kuriozum, szkoda mi dawców kapitału. Przy 30 gr. to tu wysyp powinien być.. gdyby tylko ktoś chętny chciał nieco więcej kupić. W praktyce koniec będzie na groszach, jak zawsze zresztą.
Pozdr - JAcek