Masz racje nauka też ma swoją cenę. Dziwi mnie jeszcze zachowanie tych co chcą to jeszcze kupić. Albo liczą na cud albo są niespełni rozumu. No ale to ich sprawa jak maja dużo pieniedzy niech kupują.
Dnia 2013-10-31 o godz. 09:56 ~edek napisał(a):
> jest cos na pismie potwierdzone ze bankrut?
Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej wydał postanowienie o ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej notowanej na NewConnect spółki SSI - poinformowała spółka w komunikacie
Tu nie poszło o poziom zadłużenia... gdyby pan cos więcej wiedział o finansach to może bym wytłumaczył...
W każdym razie - całe szczęście ze są tacy dawcy kapitału jak dorumowicze SSI... a hasło o tym "czy jest jakiś dokument na papierze że bankrut" - powieszę sobie na ścianie...
Taki papierowy dowod to ostatnie sprawozdanie ze strata 4 mln PLN i mismatch na 6 mln miedzy należnościami i zobowiązaniami - nawet formalne postanowienie sądu o odloszeniu upadłości LIkwiacyjnej nie było potrzebne (a o przesłankach likwidacji proszę w prawie upadłościowym przeczytać...)
Tak dla jasności nie ma bankructwa jest "tylko" upadłość likwidacyjna. Bankructwo jest wtedy, gdy majątek nie wystarcza nawet na koszty postępowania upadłościowego. Tak, więc mogło być gorzej ;-)
"Jednocześnie Zarząd informuje, że będzie dążył do zmiany trybu postępowania z likwidacyjnego na postępowanie możliwością zawarcia układu z wierzycielami."
Dnia 2013-10-31 o godz. 12:49 ~survive napisał(a):
> "Jednocześnie Zarząd informuje, że będzie dążył do
> zmiany trybu postępowania z likwidacyjnego na postępowanie
> możliwością zawarcia układu z wierzycielami."
a
> co to oznacza?
Przedłuzenie agoni. Dalej róbcie sobie nadzieje ale jak to mawiają nadzieja matką głupich.
Tak jak pisalem pare tyg. temu. Co ciekawe przy ost letniej podbitce mozna bylo wyjsc (ok 18 gr) i zarobic o czym nie omieszkalem poinformowac. Sam wowczas w rynek wysypalem ~400 K akcji :)
------------------------------------
Rozsadnych jak zawsze pozdrawiam - JAcek
P.S - kolejna spolka upada na dniach niejaki ATON :)
W przyszlym roku bedzie prawdziwa lawina upadlosci na NC
tak, grosz wyżej wyrzucałem, to było do przewidzenia, że trup, a 3-4 warto było wziąć bo do 5-iu podeszło. Mam na pamiątke 10 K jeszcze :) Rekordowo miałem 430 K, potem już tylko 100.
Pozdr, JAcek
Sąd wyznaczył nadzorcę
skoro uznał że trzeba likwidować to na podstawie pewnie badania nadzorcy
spółka w wielu raportach okresowych pokazywała ogromne zobowiązania większe niż należności właściwie i tak długo utrzymywała się na powierzchni
w raporcie rocznym biegły rewident postawił sprawę jasno spółka jest bardzo obciążona zobowiązaniami i bez kapitału obrotowego jest zagrożona
wystarczyły parę zatorów płatniczych i nie byli już w stanie regulować swoich zobowiązań
do tego dochodzą wierzyciele którzy nie chcą się układać i mamy efekt
banki mają zabezpieczenia na kontraktach - cesja i kto wie na czym jeszcze więc będą chciały odzyskać jak najwięcej więc też chyba mogą nie iść na układ
członkowie zarządu i przewodniczący wiedzieli co robią odchodząc ze spółki