• Wiadomości ze spółki Autor: ~maxi [46.204.170.*]
    Polecam śledzenie kanału RSS spółki ;-)
    wtedy można się dowiedzieć czegoś takiego ;-)

http://www.madkom.pl/qumak-sa-akcjonariuszem-madkom-sa
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~on [78.28.10.*]
    Zaczynam zastanawiać się nad długoterminowym wejściem w Madkom.
    Nigdy nie zwracałem uwagi na spółki z NC bo to dla mnie jeszcze wieksza szulernia niz GPW, aczkolwiek jeżeli Qumak zainteresował się MADKOM-em (fakt akcje kupil po 0,11 zł)
    plus kilka powodów ktore pozostawie dla siebie, chyba warto zaryzykować małym pakiecikiem.
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Pietruszka [5.174.6.*]
    Pierwsze efekty.

Zarząd Madkom SA informuje, że zawarł porozumienie inwestycyjne w przedmiocie objęcia 4,6 mln akcji nowej emisji spółki Madkom SA przez Qumak SA.
    Objęcie emisji stanowiących 9,98% kapitału i głosów, po cenie 0,11 zł za sztukę to przyczynek do rozwijania dalszej współpracy pomiędzy spółkami. Qumak będzie miał ponadto prawo wezwać Madkom SA do emisji kolejnych 10 mln akcji w ciągu 18 miesięcy i objąć te akcje.

Niebawem ruszą prace mające na celu identyfikacji projektów biznesowych, w których współpraca spółek skupi się na osiągnięciu efektu synergii takich cech jak doświadczenie i pozycja rynkowa Qumak SA oraz doświadczenie i produkty w obszarze public Madkom SA.

Qumak SA, notowana na GPW od 2006 r., koncentruje się na usługach w czterech strategicznych obszarach: aplikacjach biznesowych, integracji systemowej, technologiach inteligentnego budynku oraz usługach wsparcia i serwisu technologicznego. Madkom działa w obszarze oprogramowania dla samorządów oraz służb publicznych, optymalizując pracę urzędów w zakresie obiegu dokumentów, zarządzania budżetem oraz systemami dostępu do usług publicznych. Od sierpnia 2012 r. spółka jest notowana na NewConnect.

Spółki dotychczas wspólnie zrealizowały kilka projektów informatycznych w których Qumak SA pełnił rolę integratora rozwiązań zaś Madkom SA był dostawca oprogramowania, powyższa współpraca będzie dalej pogłębiana przez obie spółki.

O dalszych wspólnych planach spółki będą informowały w odrębnych komunikatach.
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~pompka [5.174.1.*]
    kochaniutki tu mały pakiecik to nic nie da. łopatką brać przynajmniej póki jest co
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~raf_ [31.11.152.*]
    Bardzo ciekawie wygląda Madkom - ciekawa inwestycja na dłuższą chwilę, warto zwrócić uwagę na bardzo mały ff co może przynieść bardzo dobre efekty :)
    Tylko obroty mizerne.
    Chociaż na wczorajszej i przedwczorajszej sesji plynność jakaś byla.
    Na pewno warto obserwować.
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Jacob [212.96.231.*]
    Po takim info warto kupić fakty i być cierpliwym.
    idzie idzie idzie podbeskidzie :)
    Jestem ciekawy kto sprzedawał udziały - ulica ??
    Jeśli jutro będzie powyżej 0,17 wejdę.
    Dzisiaj była na tym poziomie zapora.
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~radar [77.113.4.*]
    Zaporę udało się rozebrać na koniec sesji.
    Jestem ciekaw kto wystawił na sprzedaż 500k
    i bardzo dobry ruch Panie prezesie ponieważ nie ma papieru u drobnych a to oni muszą rozkręcić spółkę :)
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Nowy [77.113.72.*]
    No nie rozumiem, ale może mi wyjaśnicie. Chyba że to sekret?
    Czego nie rozumiesz ??
    Czyli teraz ff wynosi jakiś +/- 900 000 (Panie prezes wyrzuć coś jeszcze :)
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Jedynak [77.113.32.*]
    Chwalcie Pana. Pierwsze forum kiedy nakłania się zarząd do podzielenia się akcjami.
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Maxi [178.182.143.*]
    Hahah ale chyba kram się zamknął bo jest okres zamknięty...
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Jacob [212.96.231.*]
    Średnio i długoterminowo jest to b.dobry ruch ze strony akcjonariusza madkom sp. z o.o. aby dać jakiś procent akcji w rynek. Z jednej strony będzie można bardziej realnie wycenić spółkę, a z drugiej jeśli pokładane w zarządzie nadzieje ziszczą się to spółka opuści grono spółek wysokiego ryzyka - HLR. Ja przyznam że czekam na nową emisję dla indywidualnych. Może w połowie 2014 spółka z qumakiem określi nowe cele i warto by pomyśleć o misji dla inwestorów indywidualnych. Na pewno pojawią się wysoko rentowne pomysły, które można by przed wakacjami zacząć finansować z środków z nowej emisji dla maluczkich. Póki co każdy kurczowo trzyma swój pakiet i trochę mimo wszystko stoimy w miejscu.
    dobrze powiedziane/napisane :)

aczkolwiek brakuje obrotu ponieważ każdy dzierży oddać nie chce więc dobry ruch ze strony sp. - jestem zdania że w końcu się zacznie czekam od roku nic nie robiąc obserwując tylko, dopiero teraz zaczyna się coś dziać na forum.. jestem dobrej myśli dodam, że przy tak niskim ff łatwo tą spółkę wywindować jak kiedyś smołk szopa :P
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~vvvv [195.72.148.*]
    Brać niu konekta
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~vvv [195.72.148.*]
    Brać , bo braknie akcj
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Znafca [178.180.40.*]
    Idom spadki, papier stanie sie toaletowym.. Uciekajcie kto moze - Ari to klucz do sukcesu
    Masz rację spada :)
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~madkom [213.192.95.*]
    Nowe wdrożenie:
    http://www.madkom.pl/sidas-ezd-w-starostwie-powiatowym-w-brzesku
    hm.. nie bardzo rozumiem ruchów prezesa i sprzedaży 1130 szt.

Może mi ktoś pomóc to wytłumaczyć ?? Rozumiem, że warto wrzucić coś w rynek bo nikt poza Preziem nie odda ale takie sumy są poniekąd śmieszne..
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~bankier [37.31.95.*]
    A co byś chciał żeby Prezes wystawił 100 000 po 10 groszy ?

Pewnie wystawił coś po 0,22 z opcją WUJ i paczył co się będzie działo - po puszczeniu komunikatów o Qumaku kurs poszedł do góry ponad 6gr.

Raczej cieszmy się że w ogóle była jakaś wystawka bo widać że wypuszczenie jakiegoś pakietu w rynek pobudza go.
    Czasy promocji po 0,17 chyba się skończyły - nie zdziwię się że w nawiązaniu do listu do akcjonariuszy za chwilę będzie jakaś mała emisja dla małych akcjonariuszy po to aby zaczęło się coś dziać.
    Mi się zdaje że za chwilę pozabijamy się o te akcje i będziemy jeszcze wspominać te dobre czasy kiedy były akcje po 0,22
    miłego weekendu ;-)
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~raf_ [178.181.224.*]
    Widać olbrzymi progres spółki co jeszcze nie przełożyło się na graczy, aczkolwiek spekulantow tu nie potrzeba tylko spokojny, systematyczny wzrost rownolegly do rozwoju spolki.. Widac ze prezes chce wzmocnic ff ;) moim skromnym zdaniem jedna z perspektywiczniejszych sp. na NC
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~Edi27 [37.7.7.*]
    Straszak na spekulantów od samego początku wzrostów. Bardzo ciekawa gra tylko po co???
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~krk [87.101.35.*]
    A czepiacie się może na flaszkę przed ,, łykendem " potrzebował , prezes toż facet napić się musi .
    A poważnie to moim zdaniem ,że chcąc przejść na główny parkiet muszą trochę zwiększyć FF , bo kto się będzie bawił w większy zakup jak nie będzie komu sprzedać ??? Masz parę takich spółek gdzie dzienny obrót równy jest ,,0 " lub parę złoty ( nie piszę o warzywniaku , bo bym obraził stragany ) Zaraz wylecą na dwa fixy i po zawodach . Myślę , że i Qumak mógł to zaproponować jako warunek objęcia akcji , a co do dalszego zakupu sądzę że nie będzie emisji tylko odkupi od głównego udziałowca . I wtedy parytet byłby coś koło 30 paru procent % najważniejsi . No ale to takie moje zdanie nie koniecznie się musicie z tym zgadzać . I ostatnie zdanie - czytałem artykuł gdzie swego czasu na Madkom miał ochotę Asseco . Ta spółka cierpliwym jeszcze przyniesie zyski
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~pan [195.72.148.*]
    Witam panowie .
    Dobrze ,że tak sprzedaje a nie wali jak w bębenek . Firma lub prezes jak chcą poprawić płynność i co za tym idzie notowania musi oddać drobnicy jeszcze trochę akcji . Firma tak czy tak skazana na sukces , tylko patrzeć jak w grudniu zobaczymy informacje o wejściu Qumak , może jakieś prognozy na przyszły rok , oraz plany co do przejęcia na główny parkiet
    Doszło trochę papieru do kupna - widać, że prezes chce wzmocnić pozycję drobnych w handlu.. ta spółka jest wyjątkowo ciekawa :)
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~ciekawski [46.205.166.*]
    newsy z dzisiaj
    http://www.madkom.pl/pomorska-policja-rozwija-wdrozony-system-ezd
    http://www.madkom.pl/sidas-ezd-w-starostwie-powiatowym-w-toruniu
    Ja pierdzielę co oni wyprawiają :)
  • Re: Wiadomości ze spółki Autor: ~ciekawski [178.182.141.*]
    Co masz na myśli?
    rozwój :)
[x]
MADKOM 10,95% 3,04 2025-09-25 16:18:22