A ja nicht verstejen po angolsku.Po przeczytaniu tego raportu również odniosłem takie wrażenie.Nie rozumiem dlaczego w Lublijanie spadło na 0,26 ojro co daje 1,08 zeta za szt.Pozdrawiam.
No własnie: po przeczytaniu tego raportu moje wrażenie jest podobne do przemówców tzn. zadłużenie banku spada a to bez watpienia dobry znak, z drugiej strony na macierzystej giełdzie spadki z czego to może wynikać. Tak czy owak moim zdaniem cena tego banku jest zbyt niska i to się może bardzo szybko zmienić. O mega wzrostach raczej nie ma co mażyć ale te1,8plz jest realne (raczej po przedłużonym weekendzie)
Pozdrawiam
Tu raczej nic sie nie zmieni dopóki w Ljubljanie nie bedzie mocnej zieleni, po wczorajszych spadkach moze Dziś? Ale caly tamten rynek wyglada ja nasz NC, no i ta korelacja tego banku na GPW i w Ljubljanie czasami jest dziwna, chociażby wczoraj:
http://www.nkbm.si/stock-exchange-monitor
Skoro wczoraj po takich spadkach w LJSE u nas było na Plusie to chyba jak mówi Piotr Żyła - Niżej nie beedzie.. :)
ja bym się nie sugerował spadkami w Słowenii, głównie z powodu niskich obrotów. Spadki 16% w ciągu jednego dnia przy obrocie, w przeliczniu, 8000zł mogą świadczyć że ktoś np. nagle potrzebował kasy na operacje w szpitalu i nic więcej i mogą nie mieć żadnego związku z sytuacją novakbm
Problemem natomiast jest obecne sprawdzanie aktywów novakbm przez niezależny audyt. Tak naprawde to obecnie nie wiemy jakie aktywa ma novakbm. Może się okazać, że ich wartość będzie o połowe niższa niż to raportuje bank. Wyniki audytu mają być znane w połowie listopada
zwracam uwage, że na godzine 12.00 akcje w warszawie są droższe o 90% niż te same w słowenii...Wychodzi na to, że akcje w Warszawie powinny kosztować w okolicach 70groszy