No i nareszczcie odpal, chyba jakis fund wchodzi i zbiera, tyle lat na to czekalismy target to co najmniej 20zl jak nie 40zl o oj bedzie sie dzialo, kompap perelka i czarnym koniem w 2014 na gieldzie... wszystkiego najlepsiejszego w Nowym 2014 Roku, jedziemy z koksem dzisaj lamiemy 7zl! Hej!
oj jeszcze pofruniem, zobaczysz, a jak pofruniem to dawno czegos takiego nikt na giełdzie nie widział, bjendzie rakietu na 20zł w dwa dni... to jest perełka pereł, arcyklejnot GPW - KOMPAP zapamietaj to.... ja pamiętam juz 4 lata....i wkońcu kompap bjendzie mistrzem swiata ;)
oho, popyt zaczyna sie pojawiac chyba zaraz w koncu odpalimy rakietu i zaliczymy te z dawna czekane 20zl, prezes niech wraca z tych wakacji i pompuje kurs skoro jest tak dobrze pora na odpal, a na marginesie ktos pamieta kiedy publikuja wyniki za 2013?
Tragedia z notowaniami kurs Szoruje po dnie kase prezes doji kase ze spolek zaleznych kredyty kreedyciki tylko na co? Animuja kurs a tu chyba inne zabiegi powinny byc czynione toz to spolka po przejeciach ze 20 pln jak nie lepeij powinna kosztowac Po przejeciach a tu 4 rok i daalej kibel
Wyniki za IV kwartał i za cały 2013 rok dadzą odpowiedź, gdzie spółka w końcu zmierza. Jeżeli pojawi się zapowiedź wypłaty dywidendy to szybciutko znajdziemy się duuuuużo wyżej.
Albo i nie.... a co do dywidendy to moze jej nie byc skoro kase pozyczali z oz grafu to znaczy ze za malo jej bylo w kompapie a czy ja w cos zainwestowali czy w kieszen wzieli niestety nie wiadomo bo infa na co ta kasa miala pojsc lub poszla nie bylo. Ta spolka to mzonki prezesa i mydlenie oczy inwestorom on tam cala kasa rozporzadza i leci kasiorka gdzies a gdzie to kazdy moze sie sie tylko domyslac. Ja swoje typy mam i wersja optymistyczna to niestety nie jest.zreszta chyba nie tylko ja to tak widze bo gdzie kurs jest kazdy widzi....
Poczekamy, zobaczymy. Po publikacji raportu zarząd będzie musiał się pochwalić na co chcą przeznaczyć zysk za 2013 i wtedy już będzie wiadomo czy wóz czy przewóz.
Zakładając, że OZ i BZ grafy pokażą lepsze wyniki jednostkowo niż za 2012, a to jest pewne i Kompap jako grupa kapitałowa będzie miał o kilka/kilkanaście % więcej i jednego i drugiego grafa w porównaniu do końca 2012 to myślę, że wyniki skonsolidowane pokażą naprawdę niezłe.
W 3 kwartale Kompap zakupił ponad 4% udziałów w OZ grafie i trochę w BZ grafie. Pewnie dojdą docelowo do 100%. Jak będą mieli powyżej 90% to zgodnie z KSH mogą zrobić przymusowy wykup i pewnie do tego dążą.
Hmm, skonsolidowany zysk netto za 3 kwartały 2013 to było prawie 3,7 mln.
Myślisz, że w 4Q się zwijali? Albo powiększając udziały w obu drukarniach nie przyganiają do skonsolidowanej kasy więcej?
Skąd ci wyszło 3-3,3 mln?
tutaj juz chyba nie ma co podniecać się wynikami, tylko czekac jak prezes wydupczy wszystkich ogłaszając skup po średniej z ostatniego półrocza i zdejmując spółkę z giełdy a tym samym dzieląc się całą kasą że sprzedaży włości BZ i OZ grafu. Inne wersji wydarzeń chyba jednak nie będzie. Wezwanko w okolicach 6.5 i sajonara tak to widze ulica zostanie jak zwykle na końcu....
;) jaka ładną drabinke ze zleceń na S ktos zrobił, część zleceń cofnięto czyżby miało sie coś dziać, jakaś gra pod wyniki czy coś w tym stylu ;) no nie spodziewam sie ale byłby to miły gest ;)