• Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~dok [83.24.41.*]
    W najnowszym Rankingu drukarń Magazynu Literackiego KSIĄŻKI:

1 miejsce Ozgraf- drukujący ponad 9 mln książek rocznie, ponad 100 tytułów miesięcznie.

3 miejsce Bzgraf- awans z 14-go miejsca.
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~stary z [31.61.140.*]
    No i nareszczcie odpal, chyba jakis fund wchodzi i zbiera, tyle lat na to czekalismy target to co najmniej 20zl jak nie 40zl o oj bedzie sie dzialo, kompap perelka i czarnym koniem w 2014 na gieldzie... wszystkiego najlepsiejszego w Nowym 2014 Roku, jedziemy z koksem dzisaj lamiemy 7zl! Hej!
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~damon [31.61.140.*]
    To sie chyba akumulacja ewentualnie przerzucanie z rachunku na rachunek a nie odpal nazywa B-)
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: dworek [176.250.157.*]
    ale pofrunelismy, oj
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~stary z [194.28.203.*]
    oj jeszcze pofruniem, zobaczysz, a jak pofruniem to dawno czegos takiego nikt na giełdzie nie widział, bjendzie rakietu na 20zł w dwa dni... to jest perełka pereł, arcyklejnot GPW - KOMPAP zapamietaj to.... ja pamiętam juz 4 lata....i wkońcu kompap bjendzie mistrzem swiata ;)
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~brus [83.31.227.*]
    Na razie to prezes sobie fruwa helikopterem- na wycieczce w Nowej Zelandii.
    ;)
    Moze nie jest na wycieczce tylko tam zbiegl? Z kasa z oz grafu? Kasa wzieta a na co poszla do tej pory komunikatu nie bylo a daje to do myslenia
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~aa [78.133.191.*]
    Pewnie pojechal szukac inwestora///
    oho, popyt zaczyna sie pojawiac chyba zaraz w koncu odpalimy rakietu i zaliczymy te z dawna czekane 20zl, prezes niech wraca z tych wakacji i pompuje kurs skoro jest tak dobrze pora na odpal, a na marginesie ktos pamieta kiedy publikuja wyniki za 2013?
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~damon [91.94.95.*]
    Tragedia z notowaniami kurs Szoruje po dnie kase prezes doji kase ze spolek zaleznych kredyty kreedyciki tylko na co? Animuja kurs a tu chyba inne zabiegi powinny byc czynione toz to spolka po przejeciach ze 20 pln jak nie lepeij powinna kosztowac Po przejeciach a tu 4 rok i daalej kibel
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~qwer [77.253.50.*]
    Sprzedaj i szukaj innej okazji, jak Ci tak nie pasuje ten papier. Po co tu siedzisz? Kto Cię zmusza?
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~radek79 [192.198.151.*]
    Wyniki za IV kwartał i za cały 2013 rok dadzą odpowiedź, gdzie spółka w końcu zmierza. Jeżeli pojawi się zapowiedź wypłaty dywidendy to szybciutko znajdziemy się duuuuużo wyżej.
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~stary z [31.61.140.*]
    Albo i nie.... a co do dywidendy to moze jej nie byc skoro kase pozyczali z oz grafu to znaczy ze za malo jej bylo w kompapie a czy ja w cos zainwestowali czy w kieszen wzieli niestety nie wiadomo bo infa na co ta kasa miala pojsc lub poszla nie bylo. Ta spolka to mzonki prezesa i mydlenie oczy inwestorom on tam cala kasa rozporzadza i leci kasiorka gdzies a gdzie to kazdy moze sie sie tylko domyslac. Ja swoje typy mam i wersja optymistyczna to niestety nie jest.zreszta chyba nie tylko ja to tak widze bo gdzie kurs jest kazdy widzi....
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~radek79 [164.126.120.*]
    Poczekamy, zobaczymy. Po publikacji raportu zarząd będzie musiał się pochwalić na co chcą przeznaczyć zysk za 2013 i wtedy już będzie wiadomo czy wóz czy przewóz.
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~posiadacz [83.0.241.*]
    Rok tem u prezes pisał ,że potrzebują ok 4 mln na skupienie akcji od pracowników Olsztyna i Białegostoku . myslisz ,żę zysk bedzie większy za 2013??
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~radek79 [46.112.219.*]
    Zakładając, że OZ i BZ grafy pokażą lepsze wyniki jednostkowo niż za 2012, a to jest pewne i Kompap jako grupa kapitałowa będzie miał o kilka/kilkanaście % więcej i jednego i drugiego grafa w porównaniu do końca 2012 to myślę, że wyniki skonsolidowane pokażą naprawdę niezłe.

W 3 kwartale Kompap zakupił ponad 4% udziałów w OZ grafie i trochę w BZ grafie. Pewnie dojdą docelowo do 100%. Jak będą mieli powyżej 90% to zgodnie z KSH mogą zrobić przymusowy wykup i pewnie do tego dążą.
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~topas [37.205.63.*]
    Jak obstawiacie wynik? ja 3,3 mln
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~topas [37.205.63.*]
    Jak obstawiacie wynk ? jak nie bedzie 3 mln to krew się poleje . Ja myslę ,że bedzie 3,-3,3 mln!!
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~montgomery [83.24.37.*]
    Hmm, skonsolidowany zysk netto za 3 kwartały 2013 to było prawie 3,7 mln.
    Myślisz, że w 4Q się zwijali? Albo powiększając udziały w obu drukarniach nie przyganiają do skonsolidowanej kasy więcej?
    Skąd ci wyszło 3-3,3 mln?
    tutaj juz chyba nie ma co podniecać się wynikami, tylko czekac jak prezes wydupczy wszystkich ogłaszając skup po średniej z ostatniego półrocza i zdejmując spółkę z giełdy a tym samym dzieląc się całą kasą że sprzedaży włości BZ i OZ grafu. Inne wersji wydarzeń chyba jednak nie będzie. Wezwanko w okolicach 6.5 i sajonara tak to widze ulica zostanie jak zwykle na końcu....
    ;) jaka ładną drabinke ze zleceń na S ktos zrobił, część zleceń cofnięto czyżby miało sie coś dziać, jakaś gra pod wyniki czy coś w tym stylu ;) no nie spodziewam sie ale byłby to miły gest ;)
  • Re: Olsztyn nr 1, Bzgraf 3-ci Autor: ~mont [83.24.38.*]
    /nic nie sugeruje/

Kars... jak będzie podbitka, to weź wywal to co masz, żebyś za kilka tygodni znowu się nie ujawnił, że ciągle tu jesteś;))) Po co się tak męczyć... :)

/to nie jest rekomendacja/

dobije do 20zl bo moze i wywawale
[x]
KOMPAP -1,60% 18,50 2026-05-19 15:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.