jesli robia tu mega walek i ta mikrosfera jest naprawde w tym kazachstanie w ich posiadaniu to zrobia tu mistrzostwo swiata... spolka Kazphere SA podzielona jest na 500 000 akcji z tego co pamietam, a kazda akcja warta 1zł, wg zapowiedzi "zarzadu" mieli objac te spolke przez Rubicon Partners i podmioty wyznaczone przez RP, poniewaz wartosc 100% tej spolki KAZPHERE SA (czy jak to sie tam pisze) to tylko 500 000 zl, to nawet jesli rubicon objal te akcje to nie musialo nich informowac bo nie byla to duza transakcja i moze byc tak ze dopiero gdy ta spolka wejdzie na NC ( tak jak to bylo zapowiadane przez RP) wyjdzie na jaw ze RPartners jest jej akcjonariuszem ( prawdopodobnie wiekszosciowym), zakladajac ze Golec i spolka nie lgali i jest ta mikrosfera to zrobia z wiekszosci ludzi glupcow, bo wyjdzie na to ze caly czas mowili prawde a ich czyny zaprzeczaly tym co mowia i wtedy kurs urosnie bo trzymany tyle czasu za "ryja" wystrzeli, ale jesli jest tak jak wiekszosc mowi i mysli, ze to wszystko to jedna wielka sciema to bedzie sie to kisic wszystko az spolka upadnie, tylko jesli to wszystko to sciema to kogo nabiora i komu opchnal te 24mln akcji ktore maja dodrukowac i po jaka cholere wchodzil w to Paged ?
dobrze kombinujesz, ja podobnie myślę , mam nadzieję że do końca roku coś się wyjaśni, [tak naprawdę to jeśli kupili akcje tej spółki, będzie to widać w raporcie za III Q, jeśli natomiast chodzi o ubieranie ulicy w kolejne mln akcji to czy nie sądzisz że z wyższych poziomów byłoby łatwiej, zaufanie ulicy do spółek groszowych jest żadne...
Z microsfery, nic nie będzie, rynek dyskontuje takie inwestycje przynajmniej o pół roku w przód, sądzisz że jeśli oni wszyscy wiedzieliby że spółka zaraz da im zarobić 10000 % , nie skupowali by jej z rynku? a tu po obrotach kiosk ruchu:), wygląda jakby łapali ulice na kilka złotych zarobku dziennie...
RBC wlasnie mi sie wydaje, ze im nie chodzi o skupywanie akcji z rynku bo po co ? za chwile dodrukuja akcje po 10 groszy i zapakuja sie pod korek, a dlaczego zdolowali kurs ? bo byloby wielkie oburzenie i krzyk gdyby drukowali akcje po 10gr w momencie gdy na rynku kosztowaly 30-40 groszy, no bopo co ten dodruk po 10groszy ? ja tego nie potrafie pojac kto zechce wylozyc 16mln zl w spolke ktora nie ma nic do zaoferowania ? przeciez Golec i spolka mogli dalej siedziec sobie na stolkach i pobierac pensje z posadki w zarzadzie az spolka by padla i nic by nie bylo, nikt by sie nie czepial,po co ten cyrk ? fakt sprzedali po 30groszy w rynek ale nabyli po 10 groszy od spolek "widm" ktore obejmowaly emisje po 10groszy po co ?
ok, zobaczymy co się wydarzy, myślę że koniec roku przyniesie wiele odpowiedzi, ale aż serce boli widząc jak rynek odbija , prawie każda spółka ma jakieś wzrosty, a tu jakby się czas zatrzymał w miejscu, ale bzdurą byłoby sprzedawać akcje w momencie kiedy dno już jest tak mocno ubite...