• Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~krezus2012 [83.8.69.*]
    hey, kupowal ktoś synthosa dzisiaj? bo ja się wahałem i jednak zrezygnowałem bo kurs nie doszedl do sredniej EMA12 ani 23 dniowej, i zaryzykowałem dziś kupno kernela, udało mi się kupić po 51.85, tam kurs dotknął śreniej. ROZBAWIONY posłuchałem ciebie co do twojej metody kupno blisko srednich ruchomych, zobaczymy co z tego będzie ;)
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Rozbawiony [81.210.55.*]
    Kupno blisko srednich ruchomych to tylko jeden z elementow mojej metody, jak najbardziej logiczny i przydatny ale sam w sobie czesto niewystarczajacy.
    Sprawdziles jak wyglada sytuacja na tygodniowym wykresie Kernela?
    Dobrze tez uzyc jakiegos oscylatora zeby precyzyjniej wychwycic moment kupna, bo to ze dzisiaj ceny zeszly do srednich nie oznacza ze jutro nie poleca jeszcze nizej, trzeba na to uwazac.
    Tak bardzo pobieznie patrzac na dzienny wykres Kernela widze tez opor w rejonie 54,00 - 54,50.

O kontroli ryzyka mysle ze nie musze wspominac :)

Powodzenia :)
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: krezus2012 [83.8.69.*]
    a jakiego oscylatora użyć?? na wykresie tygodniowym widze formacje spodka chyba, oczywiscie SL tez mam na 50.50 zł . Ale widze, że synthos zszedł poniżej 5.30, myslisz, ze warto go kupić w okolicach 5.17?
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Rozbawiony [81.210.55.*]
    1. oscylatorow jest kilkadziesiat, wybierz sobie ktorys ;) podstawowe informacje o wskaznikach i oscylatorach sa w wielu ksiazkach, niestety nie jestem w stanie ani nie mam czasu opisywac kazdego na tym forum tak zebys mogl zdecydowac ktory Ci najlepiej pasuje. Nie mozesz biernie polegac na tym co Ci ktos podsunie, musisz przede wszystkim sam rozumiec co tak naprawde robisz, a to juz wymaga troche pracy i wysilku, inaczej bedzie lipa.

2. no niech bedzie ze na tym tygodniowym kernelu jest jakis spodek. Ja osobiscie w takie formacje nie wierze i nie korzystam wiec nie potrafie ocenic

3. nie wiem czy warto bedzie SNS kupic na 5.17, zobaczymy jak juz tam bedzie. Na razie bym byl w ogole ostrozny bo dopiero co bylo "falszywe" wybicie z oporu na 5.39 - kurs na moment podskoczyl do 5.44 i od razu opadl. Tego typu "falszywe" wybicia nie sa dobre bo to oznacza ze nowi kupujacy nie mieli wystarczajaco duzo pieniedzy zeby zaabsorbowac zlecenia sprzedazy graczy realizujacych zyski, tych ktorzy uciekali z wrzesniowego szczytu i tych ktorzy na oporze sprzedawali krotko. Ale nie jestem wrozbita i nie wiem czy na 5.17 bedzie warto cokolwiek kupowac czy nie.
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Timothy [93.154.208.*]
    Krezus, i co z tym Kernelem ??? Analiza techniczna nie jest w stanie przewidzieć takiego spadku. Zdążyłeś wyskoczyć?
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Rozbawiony [31.1.247.*]
    Ani analiza techniczna ani fundamentalna tego by nie przewidziały, ale zdrowy rozsadek owszem.
    Ceny pod oporem + wazny raport w piątek rano - nie wiem jak Ty ale ja bym zwiewał gdzie pieprz rosnie jeszcze w czwartek popoludniu.
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~ccc [80.238.80.*]
    Jaki to raport ma sie ukazac w piatek...Za 3 kwartał ?I co przewidujesz złe dane?
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~reinf [77.254.248.*]
    Należy czytać więcej, a nie tylko pytać - w piątek odejdź od komputera i lepiej idź na groby bliskich.
    Nie zmienia to faktu, że Syntek zachowuje się kiepsko i nic nie wskazuje na jakiekolwiek większe odbicie. Mało tego, jak kurs zacznie tańczyć przed publikacją wyników to łatwo przebije piątkę.

29.01.2013
    Raport bieżący nr 1

SYNTHOS SA - terminy przekazywania raportów okresowych w 2013 r.
    Działając na podstawie § 83 ust. 1 i 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, ("Rozporządzenie"), Zarząd Synthos S.A. ("Emitent") informuje o zamiarze stałego przekazywania w 2013 roku skonsolidowanych raportów kwartalnych, zawierających skrócone kwartalne sprawozdanie finansowe, o których mowa w § 83 ust. 1 Rozporządzenia, a także o zamiarze przekazania skonsolidowanego raportu półrocznego za I półrocze 2013 roku, zawierającego skrócone półroczne sprawozdanie finansowe, o którym mowa w § 83 ust. 3 Rozporządzenia.

Zarząd Emitenta na podstawie § 103 ust. 1 Rozporządzenia podaje do publicznej wiadomości następujące daty publikacji raportów okresowych w 2013 roku:

1.Skonsolidowany raport kwartalny za I kwartał 2013 r. - 15 maja 2013 r.
    2.Skonsolidowany raport kwartalny za III kwartał 2013 r. - 15 listopada 2013 r.
    3.Jednostkowy raport roczny i skonsolidowany raport roczny za 2012 r. - 4 marca 2013 r.
    4.Skonsolidowany raport półroczny za I półrocze 2013 r. - 30 sierpnia 2013 r.

Zarząd informuje, że zgodnie z § 101 ust. 2 Rozporządzenia Emitent nie będzie publikował raportu kwartalnego i skonsolidowanego raportu kwartalnego za II kwartał 2013 roku oraz zgodnie z art. § 102 ust. 1 Rozporządzenia Emitent nie będzie publikował raportu kwartalnego i skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał 2012 roku.

• Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Rozbawiony [93.154.150.*]
    Wyluzuj i oddychaj, o kernelu mowilismy a nie o synthosie :)
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~krezus2012 [31.11.144.*]
    niestety nie zdazylem, bo przeskocxyli mi SL i jak otworzylem kompa to juz 4.75 bylo i sprzedalem natychmiast
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Rozbawiony [93.154.150.*]
    Czyli sam sprzedales tego kernela "recznie"?
    No to powiem Ci ze mimo staty masz spory w tej calej sytuacji powod do zadowolenia - rozpoznales klopoty i nie cackales sie ani nie ludziles nadziejami tylko od razu uciales stratna pozycje, zachowales sie bardzo profesjonalnie a to dobrze rokuje na przyszlosc
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Cruz [83.11.173.*]
    Nie jestem jakimś wybitnym analitykiem, ale skoro to jest forum to dorzuce swoję trzy grosze. Synsthos już raz dał mi zarobić i uważam, że jest to jedna z lepszych spółek, ale w chwili obecnej nie kupiłbym jej. Dlaczego?
    - technicznie:
    kurs odbił się od oporu na 5,40 to raz
    MACD wskazuje spadki
    AD spada
    RSI Spada.

Technicznie 5,00 wsparciem następnie 4,80, 4,60, 4,40

Fundamentalnie: zyski w tym roku nie powalają. Zobaczymy co będzie w raporcie za 3q

Moje zdanie jest takie, że najlepszy momenet zakupu na 4,40-4,60 i myślę, że jeśli wyniki za 3q nie zachwycą, to kurs właśnie tam będzie zmierzał.

Osobiście obserowałbym kurs.

• Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Kuba Rzeszowiak [89.171.40.*]
    Odważne słowa - chętnie sam bym odkupił za to 4,40, 4,60 a może 4,80?

Ile jesteś dać max za SNS ?
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~krezus2012 [83.8.68.*]
    no tak ręcznie zamknąłem, ale to był ból, bo owszem kotłowały się myśli aby to zostawić i kurs się dobije, ale druga mysl to chroń swoj kapitał!!!, kernel moze sie odbic dopiero za kilka lat i zamroże kapitał. więc jednak sprzedałem. A tak z innej beczki to o co chodzi ze zleceniami PEG, jak i kiedy warto je stosować?
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) Autor: ~Kuba Rzeszowiak [89.171.40.*]
    http://bossa.pl/edukacja/rynek/utp/rodzaje-zlecen/#artid36674pos4
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) - ja kupowałem :-) Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    jak w temacie.. otwarłem pozycje na syntku po 5,17 i czekam kiedy się wgryzie w lukę powyżej 5,5

korekcyjna tygodniowa świeca (mniejszy wolumen) fali zapoczątkowanej początkiem września ( w układzie miesięcznym całkiem obiecująco )
    widać było wsparcie na tym poziomie przez większość sesji i spore wymiany z szansą na podwójne dno na intra

po przebiciu 5,25 można zwiększać ekspozycje na synthosa ;-)
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) - ja kupowałem :-) Autor: ~invest [87.101.69.*]
    ja siedzalem tu prawie rok w koncu po kilku zakupach usredniajacych sprzedalem z malym zyskiem na papierach i srednim na dywidendzie ciesze sie ze wyszedlem bo uwazam ze tu bedzie teraz juz raczej gorzej poleci powoli w dol az do wynikow a po nich lawina na 4.5 tkie jest moje zdanie wpakowalem sie gdzie indziej i czekam pozdrwaiam synciaki moze tu jeszcze wróce ale nie wtym roku
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) - ja kupowałem :-) Autor: ~Kuba Rzeszowiak [89.171.40.*]
    Prognozuję, że w piątek już powinieneś zarabiać :> Ale jasnowidzem nie jestem.
    Pozdrawiam
  • Re: Kto dziś wybrał się na zakupy? ;) - ja kupowałem :-) Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    w piątek to ja mam ważniejsze rzeczy na głowie niż giełda

wystarczy jak w czwartek będzie 5,2 lub wyżej
  • Re: Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    :-)

rośniemy....
[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.