• Zapraszam do dyskusji Autor: ~adin [90.156.45.*]
    Siedzę na tej spółce od roku, i szczerze mówiąc zawiodłem się. Nic się w firmie nie dzieje, sprzedaż ślimieszkań stoi w miejsu , kurs akcji spada. Co wy myślicie o spółce i obecnej sytuacji ? Czy posiadacie jeszcze akcje ? Zapraszam do rzeczowej dyskusji.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~Tomasz [213.199.214.*]
    Wydaje mi się ze Bankier powiedziała już wszystko. Zostaje nam czekać do wyników za 3 kw i informacje Zarządu co do realizacji prognoz. Obecna cena nie wynika z kondycji firmy a jedynie z braku zainteresowania tym papierem . Ja posiadam naprawdę spory pakiet i tak jak inni akcjonariusze nie myślę sprzedawać.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~eszton [95.40.174.*]
    No to tu mam zdanie nieco inne: obecna cena jak najbardziej wynika z tego co się w firmie dzieje. Wierzysz w to, że prognozy będą wykonane? Czy plany dotyczące dywidendy zostaną zrealizowane? Też mam sporo akcji, pojawiłem się tu, gdy firma była znana pod nazwą 4Studio i tak już zostałem. Również nie zamierzam sprzedawać. Mam jednak jedną poważną obawę. Czy główni akcjonariusze nie zamierzają przekroczyć progów umożliwiających ogłoszenie wezwania? Wtedy odbiorą nam akcje po śmiesznych cenach - zgodnie z prawem jest to zdaje się średnia z ostatnich 6 miesięcy.
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~OCELOT [91.223.68.*]
    Witam
    Ja również posiadam spory pakiet akcji, no i czekam na raport za III kwartał. Odnośnie wypłaty dywidendy, to trochę nie pasuje mi jej wysokość bo przy zysku 2.6mln (w co nie wierzę) i liczbie akcji ok 40 mln zysk na akcję wychodzi ok. 6gr. To skąd te minimum 8 groszy? Spółka fundamenty ma dobre ale zero zainteresowania wśród inwestorów.
    Ciekawe ile razem mamy akcji?
  • Re: Zapraszam do dyskusji Autor: ~adin [83.3.11.*]
    Ja też tak myślę , że cena akcji odzwierciedla sytuację w spółce - brak sprzedaży mieszkań , zero nowych inwestycji, co do wezwania to nie sądzę , bo potrzeba na to pieniędzy a FF jest wysoki , a w spólce sądzę, że kasy nie ma. Martwi mnie również postawa zarządu na spadający kurs i relacje z drobnymi inwestorami, brak jakichkolwiek informacji. Ja też posiadam spory pakiet 100kilo i narazie czekam , choć sytuacja nie wygląda dobrze.
    FF jest obecnie na poziomie ok. 3.3 mln akcji, natomiast po zarejestrowaniu nowej emisji wzrośnie do ok 5.5 mln (dwóch panów zejdzie poniżej 5%). A odnośnie kursu, wystarczyło by, żeby ktoś z zarządu lub blisko związany łyknął z 200 kilo papiera, daliby komunikat, że firma jest niedowartościowana... Chociaż, jeśli nie planują zbycia części akcji i żyć z corocznej dywidendy to kurs nie ma z tym nic wspólnego. Ja mam ponad 500 kilo
    Dziwi mnie dlaczego na stronie bankiera podają FF na poziomie osiemdziesięciu paru procent a na stronie spólki FF wynosi osiemnascie procent. A nowa emisja nie została już zarestrowana? Co masz na myśli pisząc, że dwóch panów zejdzie poniżej 5%?
    Pan M.K. posiada ok. 1.1 mln 6.3% z ok 17.7 mln
    Pan W.S. posiada ok. 1.2 mln 6.8% z ok 17.7 mln
    po zarejestrowani nowych akcji ich udziały zmaleją poniżej 5%
    Czyli czekamy i wierzymy,że bedzie dobrze. Jestem jeszcze ciekaw ilu nas drobnych jest na tej spółce.
    pozdrawiam
[x]
JANTAR -4,55% 0,71 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.