• Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [94.254.212.*]
    Miszcz, miszcz.

Lepiej kupujcie teraz bo na koniec roku będzie po 26 pln, a w czerwcu 2014 po 34
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Lisie masz nieaktualne informacje już jest 26 zeta :))) Po co czekać do końca roku ? Hamulcowy kupił ,ujawnił się i jest dobrze . Ja tam nic nie sprzedaję wykresy mają to do siebie , że chcą się zbliżyć do swoich minimów historycznych i maksimów historycznych . Ponieważ bliżej nam do maksimów to chyba się z nimi zmierzymy oczywiście nie od razu . Zaczynamy dyskontować lepszą drugą połowę roku . W dodatku przemawia do mnie 4 lata formujący się spodek . Oczywiście to tylko moja analiza i proszę się nie sugerować Lisie podejmując decyzje inwestycyjne .
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [87.205.246.*]
    Ups, ale się słuchacie, 26 pln już dzisiaj, no no.

Teraz tylko nie wymiękać i do końca tygodnia wyciągnijcie na 30.

Spółka wcale nie jest droga, 11,5 C/Z to okolice średniej dla MISi. Stać nas na więcej.

Do roboty.
    Zobacz Stary Lisie jak idealnie udało nam się napisać posty w jednym czasie 17:38 . Pozdro !
    faktycznie:-))

martwi mnie jednak, że Radwańska przegrała właśnie z Kvitovą
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~ONA [31.7.46.*]
    jutro też przegra ...
    dzisiaj to porządnie oberwie
    Ktoś się uparł Lisie na te 23 zeta i końmi go nie odciągniesz . Ciekawe czy ktoś jeszcze dokupuje bo na sprzedaż to mi to nie wygląda . Zobaczymy ja zostaję na pokładzie i czekam na raport roczny .
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [77.253.127.*]
    Dzisiaj wyglądało jakby te 23 się wyprzedało, na zamknięciu ktoś złośliwie zwalilł kurs do 23, wcześniej było tak przy 21.

Ja na razie czekam na raport za Q3, mam nadzieje, że po nim gładko podjedziemy i utrzymamy 25 zł.
    Dywidenda jest na rachunku . Mała bo mała ale jest . Jutro wyniki Lisie .
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [77.255.244.*]
    A mi jeszcze nie wpłynęła.
    O mam, lux torpeda.
  • Wyniki! Autor: ~Stary Lis [77.255.244.*]
    Robi sie solidna, stabilna spółka. Co kwartal rosnie, wyplacila druga dywidende, za rok chce zaplacic wieksza.

No to na koniec roku powinnismy miec cene transakcyjna na srednim poziomie 26-27 zl.
    Lisie jak się raport podoba ? Ja sądzę , że do końca roku powyżej 30 zeta będzie . Mamy trochę TFI na pokładzie a koniec roku tuż tuż więc towarzysze mogą podciągnąć , żeby wypłacić sobie sowite premie świąteczne . Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie żeby spółka zaatakowała swoje maksima cenowe -wyniki są właściwe do takiego działania . No cóż zobaczymy jak jutrzejsza sesja . Oczywiście to tylko moje zdanie więc się nie sugeruj . Pozdrawiam !
    No pisałem, ze raport lux. Ważne, że co roku i co kwartał coraz lepsze. I że dywidenda stała się już standardem. i że ona też rośnie.

Dla mnie powinna urosnąć co najmniej 10%, czyli na 26,5 i tam się bujać do raportu rocznego. Chyba, ze tak jak mówisz TFI nas wyrajdują na 30 i wtedy ja też będę miał Świąteczną premię:-)
    Muszę się przyznać , że spodziewałem się jakiejś reakcji a tu reakcji brak . Właściwie rynek nas zignorował -to przykre . Póki co .
    Ewidentnie, ale było sporo raportów, może w weekend przeczytają i w poniedziałek zaczną kupować jak wściekli
    Chyba zaczęli czytać ten raport :))) . Tak na poważnie to chyba wracamy na właściwe tory tzn . na tor wysokiego kursu . Tak sobie myślę , że już po korekcie . Jak myślisz Lisie ?
    Ja myślę, ze się skonczyła podaż po 23 zl, poszło kikadziesiąt tysięcy akcji wczoraj i przedwczoraj. Także możliwe, że w poniedziałek będzie 25
    Nędza Lisie się zrobiła . Jesteśmy prawie na wsparciu .
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [89.67.131.*]
    Ale ktoś go pilnuje
    Panie Lisie no ręce opadają . Ktoś 5 sztukami zwalił kurs prawie o 5% :/ . Żebym wiedział że tak ktoś zrobi to bym je kupił i wziął jeszcze trochę powyżej 23 co by kurs szanować . To chyba jakiś geniusz biznesu gra na zniżkę . Pozdrawiam !
  • Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [77.255.244.*]
    ktoś chce taniej kupować albo robi to złośliwie, dzisiaj cena pewnie wróci na 23+
    Bryndza panie Lisie . Jak ktoś tego nie podciągnie zdecydowanym wolumenem to się osuniemy niżej . Wsparcie padło bez walki . Ciekawe kto tak pogrywa ? No cóż w tym roku to raczej nie ma szans na powrót w okolice 26 zeta chociaż kto wie ? Pozdrawiam !
    Co tam panie Lisie ? Wylogowałeś się z inwestycji ? Czy odpoczynek świąteczny zacząłeś wcześniej ?
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [87.205.203.*]
    Nic się nie zmieniło, siedzę i patrzę
    Wszystkiego dobrego panie Lisie w nadchodzącym roku . Czekamy na wzrost kursu a kurs czeka na poprawę wyników :))) Pozdrawiam !
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [87.205.155.*]
    I wzajemnie. Podmalowali nam na koniec roku kurs:-)

Jak tam panie Lisie ? Jest taki artykuł który zaczerpnąłem z parkietu , więc nie wiem czy to jest artykuł money.pl w każdym razie piszą tam o ofe . My mamy generali ofe w akcjonariacie ale wydaje się że oni akurat nie będą musieli wyprzedawać akcji . Zastrzegam że jest to wycinek z artykułu więc nie wiem czy to jest wiarygodna informacja . Oto wycinek : Reforma OFE zakłada, że Fundusze przekażą do ZUS-u 51,5 proc. zgromadzonych w nich oszczędności. Teoretycznie pieniądze na tę operację miały pochodzić z inwestycji w obligacje Skarbu Państwa i obligacje infrastrukturalne (m.in. Krajowy Fundusz Drogowy). Okazuje się jednak, że rzeczywistość nie jest tak kolorowa.

Jak podaje serwis money.pl, niektóre OFE mogą mieć problem z przekazaniem takiej kwoty. Funduszom ma zabraknąć łącznie 13 miliardów złotych na zapłatę ZUS-owi. W ING brakować będzie ok. 5 miliardów złotych. Jedyny spokojny Fundusz to Generali - który 51,5 proc. aktywów odda po prostu w postaci obligacji.

• Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [87.205.204.*]
    no to lepiej, że w akcjonariacie jest generali a nie Ing
    Według mnie lepiej te akcje mieć niż ich nie mieć . Jak myślisz o ile wyższa będzie dywidenda w tym roku ? Ofe to raczej nieudacznicy może z wyjątkiem generali :))
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [87.205.204.*]
    Prezes zapowiadal wyższą, moim zdaniem 60 groszy
    Obroty są "porażające" wygląda , że wszyscy co mieli kupić już to zrobili i nagle przestali się interesować papierem . To jest trochę przykre . Pobożne życzenia ale ja coś czuję że dadzą z 80 grosików . Oczywiście panie Lisie to tylko moje zdanie więc się tym nie sugeruj podejmując decyzje inwestycyjne . Jestem trochę zaskoczony jak obroty papierem "zdechły". Pozdrawiam .
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [87.205.173.*]
    Cały rynek do bani, myśle, ze nie ma ruchu, bo nikt nie chce za tanio sprzedawać a kupujący czekaja na lepszą cene
    Jak tam panie Lisie ? Transakcja pakietowa poszła na 85 k akcji po 21.50 zeta . Może to nas wstrzymywało ? Może to jest ''urobek" jakiegoś funduszu ? Ciekawe może się wyjaśni niedługo ? Za dużo tych może . :)
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [77.253.88.*]
    to moje, musiałem sprzedac
    Miał pan taką furę akcji panie Lisie ? Jeśli tak to szacunek , to ja przy panu to jestem biały karzeł . To zostałem sam . Pozdrawiam !
    Nie sprzedałem wszystkiego, jesteśmy nadal razem we dwóch
    To fajnie , że pan jeszcze na pokładzie panie Lisie . Ktoś nam od kilku dni uwala kurs na koniec notowań . Uwala to może za dużo powiedziane bo obroty od kilku tygodni to jest jakieś nieporozumienie .
    W lutym się ruszy wszystko, OFE zaczną kupować, chyba że nie. Ja i tak jestem zły, że musiałem teraz sprzedawać.
    Byłem trochę zdziwiony , że pan sprzedał w sumie dość tanio akcje . Jeśli posłużymy się metodą ceny do zysku i jeśli przyjmiemy że spółka w ostatnim kwartale zeszłego roku zarobiła tyle co w ostatnim kwartale analogicznego okresu 2 lata temu to wychodzi że cena do zysku spadnie poniżej 10 a to jest okazja raczej do zakupu niż sprzedaży . Mówię tu o raportach skonsolidowanych oczywiście . Ale mus sprzedaży to mus i nijak poradzić sobie z taką kwestią . Wydaję mi się , że popyt winien się pojawić przy 21.50 .
    Nędza straszliwa w notowaniach . Za to transakcje pakietowe się pojawiły parę dni temu .
    Panie Admirale Lisie co się dzieje z naszym atomowym okrętem ?
  • Re: Arteria Miszcz!!!! Autor: ~Stary Lis [77.253.87.*]
    No nic, patrzymy. Niedługo już raport roczny.
[x]
ARTERIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.