Lisie masz nieaktualne informacje już jest 26 zeta :))) Po co czekać do końca roku ? Hamulcowy kupił ,ujawnił się i jest dobrze . Ja tam nic nie sprzedaję wykresy mają to do siebie , że chcą się zbliżyć do swoich minimów historycznych i maksimów historycznych . Ponieważ bliżej nam do maksimów to chyba się z nimi zmierzymy oczywiście nie od razu . Zaczynamy dyskontować lepszą drugą połowę roku . W dodatku przemawia do mnie 4 lata formujący się spodek . Oczywiście to tylko moja analiza i proszę się nie sugerować Lisie podejmując decyzje inwestycyjne .
Ktoś się uparł Lisie na te 23 zeta i końmi go nie odciągniesz . Ciekawe czy ktoś jeszcze dokupuje bo na sprzedaż to mi to nie wygląda . Zobaczymy ja zostaję na pokładzie i czekam na raport roczny .
Lisie jak się raport podoba ? Ja sądzę , że do końca roku powyżej 30 zeta będzie . Mamy trochę TFI na pokładzie a koniec roku tuż tuż więc towarzysze mogą podciągnąć , żeby wypłacić sobie sowite premie świąteczne . Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie żeby spółka zaatakowała swoje maksima cenowe -wyniki są właściwe do takiego działania . No cóż zobaczymy jak jutrzejsza sesja . Oczywiście to tylko moje zdanie więc się nie sugeruj . Pozdrawiam !
No pisałem, ze raport lux. Ważne, że co roku i co kwartał coraz lepsze. I że dywidenda stała się już standardem. i że ona też rośnie.
Dla mnie powinna urosnąć co najmniej 10%, czyli na 26,5 i tam się bujać do raportu rocznego. Chyba, ze tak jak mówisz TFI nas wyrajdują na 30 i wtedy ja też będę miał Świąteczną premię:-)
Chyba zaczęli czytać ten raport :))) . Tak na poważnie to chyba wracamy na właściwe tory tzn . na tor wysokiego kursu . Tak sobie myślę , że już po korekcie . Jak myślisz Lisie ?
Panie Lisie no ręce opadają . Ktoś 5 sztukami zwalił kurs prawie o 5% :/ . Żebym wiedział że tak ktoś zrobi to bym je kupił i wziął jeszcze trochę powyżej 23 co by kurs szanować . To chyba jakiś geniusz biznesu gra na zniżkę . Pozdrawiam !
Bryndza panie Lisie . Jak ktoś tego nie podciągnie zdecydowanym wolumenem to się osuniemy niżej . Wsparcie padło bez walki . Ciekawe kto tak pogrywa ? No cóż w tym roku to raczej nie ma szans na powrót w okolice 26 zeta chociaż kto wie ? Pozdrawiam !
Jak tam panie Lisie ? Jest taki artykuł który zaczerpnąłem z parkietu , więc nie wiem czy to jest artykuł money.pl w każdym razie piszą tam o ofe . My mamy generali ofe w akcjonariacie ale wydaje się że oni akurat nie będą musieli wyprzedawać akcji . Zastrzegam że jest to wycinek z artykułu więc nie wiem czy to jest wiarygodna informacja . Oto wycinek : Reforma OFE zakłada, że Fundusze przekażą do ZUS-u 51,5 proc. zgromadzonych w nich oszczędności. Teoretycznie pieniądze na tę operację miały pochodzić z inwestycji w obligacje Skarbu Państwa i obligacje infrastrukturalne (m.in. Krajowy Fundusz Drogowy). Okazuje się jednak, że rzeczywistość nie jest tak kolorowa.
Jak podaje serwis money.pl, niektóre OFE mogą mieć problem z przekazaniem takiej kwoty. Funduszom ma zabraknąć łącznie 13 miliardów złotych na zapłatę ZUS-owi. W ING brakować będzie ok. 5 miliardów złotych. Jedyny spokojny Fundusz to Generali - który 51,5 proc. aktywów odda po prostu w postaci obligacji.
Według mnie lepiej te akcje mieć niż ich nie mieć . Jak myślisz o ile wyższa będzie dywidenda w tym roku ? Ofe to raczej nieudacznicy może z wyjątkiem generali :))
Obroty są "porażające" wygląda , że wszyscy co mieli kupić już to zrobili i nagle przestali się interesować papierem . To jest trochę przykre . Pobożne życzenia ale ja coś czuję że dadzą z 80 grosików . Oczywiście panie Lisie to tylko moje zdanie więc się tym nie sugeruj podejmując decyzje inwestycyjne . Jestem trochę zaskoczony jak obroty papierem "zdechły". Pozdrawiam .
Jak tam panie Lisie ? Transakcja pakietowa poszła na 85 k akcji po 21.50 zeta . Może to nas wstrzymywało ? Może to jest ''urobek" jakiegoś funduszu ? Ciekawe może się wyjaśni niedługo ? Za dużo tych może . :)
To fajnie , że pan jeszcze na pokładzie panie Lisie . Ktoś nam od kilku dni uwala kurs na koniec notowań . Uwala to może za dużo powiedziane bo obroty od kilku tygodni to jest jakieś nieporozumienie .
Byłem trochę zdziwiony , że pan sprzedał w sumie dość tanio akcje . Jeśli posłużymy się metodą ceny do zysku i jeśli przyjmiemy że spółka w ostatnim kwartale zeszłego roku zarobiła tyle co w ostatnim kwartale analogicznego okresu 2 lata temu to wychodzi że cena do zysku spadnie poniżej 10 a to jest okazja raczej do zakupu niż sprzedaży . Mówię tu o raportach skonsolidowanych oczywiście . Ale mus sprzedaży to mus i nijak poradzić sobie z taką kwestią . Wydaję mi się , że popyt winien się pojawić przy 21.50 .