Ty jesteś mistrzem wyszukiwania informacji o spółce. Byłem spotkaniu z prezesem tym ostatnim. Pan prezes mówił że w październiku ma się wyjaśnić czy Coca Cola przedłuży z nimi współprace. Z tego co mówił nie pamiętam dokładnie ile, ale przychody od Coli to duża cześć udziału w zysku.
Z tego co pamietam - K2 ma bardzo dobrze zdywersyfikowany portfel zamówień.
W K2 największy klient generuje nie wiecej niż 5% przychodów.
Więc odejście CC nie powinno bardzo odbic się na wynikach .
Ale nie ukrywajmy CC jest z K2 od wiele wielu lat i jest jednym z największch klientów.
a to wiadomo nie od dzisiaj ze pko bp to tylko przychód, natomiast zaskoczyłeś mnie tym 30% przychodów ze strony CC.
Wydaje mi się to troche niemożliwe - taki procent występuje w małych firmach.
Wyobraż sobie że CC odchodzi to trzeba z dnia na dzień zwolnić 30% osób aby zachować rentowność i zysk na podobnym poziomie.
W K2 były takie czasy na poczatku działalności gdzie dwie duze firmy generowały 75-85% dochodów jakiś telekom i chyba CC.
Info o dywersyfikacji 5% jest sprzed 2 lat ale nie wydaje mi się aby coś mogło sie zmienić.
Jeżeli byłoby to prawdą to już ktoś pozbywałby sie akcji.
Oczywiście odejście CC nie odbędzie się bez echa ale wydaje mi się że K2 jes przygotowane na taką ewentalność.
Jezeli zalozymy ze K2 ma w zaokragleniu 60mln przychodu to 30% to 20mln.
Nie wyobrazam sobie tego.
PKO BP jak przychodzilo do K2 to mowilo sie o kontrakcie rocznym gdzies na poziomie 2mln PLN i wtedy byla to perelka dla K2
Jezeli chodzi o CC to mi sie osobiscie wydaje ze 2-3% przychodu generuje CC
To masz miedzy 1.2 - 1.8 mln zl. CC jak widac zleca duzo malych kampani ale zadnych wielkich spektakularnych, drogich itd...
Najwieksi kliencie K2 z tego co ja wiem to:
PZU, PKO BP, CC, PLAY
To sa kliencie ktorzy generuja najwiekszy przychod - suma ich wszystkich da 10% - 15% przychodu - MAX.
Witam, nie mam wiedzy na ten temat, ale wydaje mi się, że tak jak pisze mk, było kiedyś takie info o dywersyfikacji przychodów, a faktycznie jak wchodzili na giełdę w 2008 r. to Nokia i Coca Cola generowały znaczny procent przychodów. Teraz to już historia. Pojawiło się tylu nowych klientów, że Coca Cola nie jest już znaczącym klientem. Teraz ten tytuł należy do PZU.