Mam pytanie jak to właściwie jest z tym wezwaniem bo nigdy nie miałem okazji uczestniczyć w takiej imprezie. .
Od 24 można odpowiadać poprzez specjalną zakładkę w systemie transakcyjnym.
natomiast jak jest z normalnym handlem jest czy go niema , to znaczy czy mogę skupować podczas sesji albo sprzedawać ?
Drugie pytanie to czy jeśli ktoś odpowiedział na to konkretne wezwanie czy te akcje które oddał za ten bezcen będą widoczne w wolumenie dziennym(możliwość liczenia oddanych akcji) oraz czy kwota należna mu za te akcje trafia do niego jak by normalnie sprzedał na rynku czyli ma je do 3 dni czy dopiero dostanie je po zakończeniu wezwania. ??
W jakim czasie po zakończeniu wezwania jest info czy wezwanie powiodło się i zebrał te 95% albo czy po zakończeniu wezwania nasze akcje będą jeszcze handlowane czy od razu handel nimi zostanie zawieszony ??
Takie tam mało istotne kwestie :]
Ale co zrobić !
A więc handel jest normalny tak więc kto wieży niech skupuje.
Co do tych co odpowiedzą na wezwanie to dostaną oni świstek kurierem od swojego domu maklerskiego i z tym świstkiem trzeba zaiwaniać to banku który prowadzi to wezwanie czyli w tym przypadku PKO BP .
Same zapisy czyli wolumen oddany toczy się całkowicie poza obrotem (znaczy się nie widzimy ile zostało oddane)
A na koniec wisienka na torcie.
Jeśli odpowiesz na wezwanie kasiore dostaniesz po 2 grudnia bo wtedy jest rozliczenie wezwania.
Generalnie żeby nie było że na coś naganiam.
Ale jak się dowiedziałem co tu napisałem to odpuściłem sobie.
Szkoda się szarpać tym bardziej że nie byłem na minusie.