• EZO - ocena sytuacji Autor: ~feniks [83.19.208.*]
    Zniknęła podaż. Przy realizacji założeń strategii kurs powinien wzrosnąć bardzo mocno. Mało jest takich perspektywicznych spółek na NC.

Może te 20 zł to jakiś cel?
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~łun [83.7.235.*]
    mnie zastanawia jedno. siedze na EZO od ponad 1,5 roku, nigdy nie bylo tyle wpisów na forum. widać ze coraz więcej forumowiczów ma akcje, czy to tu cy na parkiecie, nawet na SW wątek się pojawił. a kurs stoi w miejscu. pytanie więc kto sprzedaje? czyżby jakiś trup w szafie ?
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~patriota [188.33.219.*]
    Rzeczywiście ruch na forach robi się coraz większy - to dobry znak.
    Zainteresowanie tą spółką może przyczynić się do wzrostu wartości jej akcji.

• Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~mosqito [195.150.22.*]
    Ktoś dzisiaj sypnął 1.400 akcji po niskiej cenie.
    Widać, że można dalej akumulować.
    Jak ktoś ma czas i środki to pewnie będzie zbierał.
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~mieszko [91.231.45.*]
    Ciekawa sytuacja się zaczyna robić, bo arkusze rzeczywiście są puste i każda większa transakcja kupna bądź sprzedaży sprawia, że zmiany procentowe są spore. Oby popyt był większy od podaży i oby ze spółki popłynęły jakieś dobre informacje.
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~ds [79.191.142.*]
    nie da się ukryć że ktoś się akcji pozbywa, był popyt w okolicach 2,80-3,00, ale został zaspokojony a nowego nie widać.

więc lecimy...
    Dla mnie z branży OZE, oprócz EZO, jeszcze Esperotia może być dobrą inwestycją. Oba papiery na historycznych minimach, w trakcie realizacji inwestycji. Pewna analogia jest.
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~m&a [178.43.158.*]
    A może dojdzie do jakiejś konsolidacji w branży OZE? Wtedy byłby to dobry sygnał do zainteresowania się tym rynkiem.
    póki co, to mamy zastój na dwóch moich perłach EZO i EEI.

Ja mam czas i poczekam na wzrosty, bo interesuje mnie stopa zwrotu tylko i wyłącznie na poziomie kilkuset procent, a wierzę, że branża OZE taką może dać.
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~forbes [188.33.171.*]
    W każdym raporcie same pozytywne informacje. Nie zdziwiłbym się, gdyby ich jakiś branżowy inwestor przejął.

Tymczasem czekamy na nową ustawę o OZE.
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~ds [83.19.162.*]
    a co ustawa o OZE zmieni w przypadku EZO?

tu potrzebne są infa o kolejnych transzach dotacji z PARP i kolejnych emisjach obligacji zamiennych, bo to potwierdza że projekty są realizowane.

BTW.
    czy ktos się orientuje, czy 10 mln dostacji otrzymane w maju a rozliczone przed 30 września będzie w bilansie na koniec 3 kw. na kapitałach czy na RM ??
  • Re: EZO - ocena sytuacji Autor: ~senator [83.4.193.*]
    Ustawa może wiele zmienić. Cała branża na nią czeka.
    Warto poczytać ostatnie artykuły o tym.
[x]
EZO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.