mnie zastanawia jedno. siedze na EZO od ponad 1,5 roku, nigdy nie bylo tyle wpisów na forum. widać ze coraz więcej forumowiczów ma akcje, czy to tu cy na parkiecie, nawet na SW wątek się pojawił. a kurs stoi w miejscu. pytanie więc kto sprzedaje? czyżby jakiś trup w szafie ?
Ciekawa sytuacja się zaczyna robić, bo arkusze rzeczywiście są puste i każda większa transakcja kupna bądź sprzedaży sprawia, że zmiany procentowe są spore. Oby popyt był większy od podaży i oby ze spółki popłynęły jakieś dobre informacje.
Dla mnie z branży OZE, oprócz EZO, jeszcze Esperotia może być dobrą inwestycją. Oba papiery na historycznych minimach, w trakcie realizacji inwestycji. Pewna analogia jest.
póki co, to mamy zastój na dwóch moich perłach EZO i EEI.
Ja mam czas i poczekam na wzrosty, bo interesuje mnie stopa zwrotu tylko i wyłącznie na poziomie kilkuset procent, a wierzę, że branża OZE taką może dać.
tu potrzebne są infa o kolejnych transzach dotacji z PARP i kolejnych emisjach obligacji zamiennych, bo to potwierdza że projekty są realizowane.
BTW.
czy ktos się orientuje, czy 10 mln dostacji otrzymane w maju a rozliczone przed 30 września będzie w bilansie na koniec 3 kw. na kapitałach czy na RM ??