... wszystkich byłych współakcjonariuszy. Dokonałem rzeczy niemożliwej i sprzedałem 7 tys akcji w aż dwa tygodnie :) Kupiłem z ładną średnią bo niecałe 14 zł, ale podobnie jak cięzko było kupic taka ilosc, tak cieżko było sprzedać. Teraz polecam Agroligę. Modecom myślę że ma spore perspektywy i dobre zyski dlatego powinien kosztować nawet i 80 zł, ale niestety, rynek powoli go docenia. Natomiast Agroliga obecnie jest w silnym tredzie wzrostowym, dlatego postanowiłem przerzucić się z Modecomu i wszystkim ten ruch polecam.
Jak sprzedacie, to kurs spadnie przy tym obrocie, więc może kiedyś taniej odkupicie, jak zarobicie na Agrolidze :)
Nie masz się czym chwalić. Może zarobiłeś 100%, ale mogłeś zarobić więcej. Kurs po konsolidacji trwającej między lutym a sierpniem, wybił na dosyć sporym obrocie, więc potencjał do wzrostów był spory. Ja zakładam 50 zł w krótkim terminie, więc mogłeś zarobić ponad 200%, a pewnie jakbyś poczekał do wyników za 3 i szczególnie dobry dla branży 4 kwartał to może i cena byłaby grubo ponad 100. Obecnie Modecom ma bardzo niski wskaźnik C/Z ok 11, co przy dynamice zysku 100% rocznie może dać niesamowity wzrost. Nie bez znaczenia jest także to, że im wyższa cena, tym wyższa kapitalizacja spółki oraz wyższy obrót - to powoduje zainteresowanie inwestorów posiadających większy kapitał oraz instytucjonalnych.
Sprzedawałeś też dosyć fatalnie - mogłeś puszczać małymi pakietami po 100 akcji, to sam byś więcej też zarobił, a tak zwaliłeś na dwa tygodnie kurs. No ale ktoś to kupował i mam nadzieję ten ktoś okaże się lepszym inwestorem niż ty. A co do tańszego odkupienia akcji, co pewnie planowałeś zwalając kurs, to lepiej zapomnij :) Przed wynikami zainteresowanie powinno mocno wzrosnąć :D