Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 43/2013
data dodania 2013-10-16 19:26:17
spółka REMEDIS SPÓŁKA AKCYJNA
Zawarcie umowy o współpracy
Zarząd spółki informuje, że w dniu 15.10.2013 r. spółka Remedis SA zawarła z Zakonem Posługujących Chorym Ojcowie Kamilianie z siedzibą w Tarnowskich Górach (dalej jako "Zakon Kamilianów") umowę o współpracy dotyczącą realizacji przedsięwzięcia polegającego na przygotowaniu, budowie oraz administrowaniu szpitalem Zakonu Kamilianów w Tarnowskich Górach. W ramach przedsięwzięcia strony zawrą spółkę celową mającą zrealizować w/w przedsięwzięcie. Zadania Remedis SA będą obejmowały w szczególności obsługę procesu inwestycyjnego oraz późniejsze zarządzanie funkcjami niemedycznymi szpitala.
Umowa warunkowana jest uzyskaniem przez Zakon Kamilianów dofinansowania z Programu PL07 ("mechanizm norweski"). O ziszczeniu się lub nieziszczeniu warunku spółka poinformuje w odrębnym raporcie.
Niniejsza umowa jest dla spółki istotna z uwagi na fakt, iż stanowi ona realizację strategii spółki w zakresie rozwoju usług zarządzania jednostkami ochrony zdrowia oraz w zakresie usług długoterminowej opieki nad osobami starszymi.
Podstawa prawna: §3 ust.2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Osoby reprezentujące spółkę:
Marcin Wyszogrodzki - Prokurent
Noooooooo.......
To rozumiem !......
To chyba początek nowej historii Remedis ?.....
W końcu jakaś nowa i to bardzo obiecująca strefa działalności....
To już teraz jasne dlaczego papieru w arkuszu nie ma i chce za bardzo wyłazić....
Kurde, a kilka dni temu czytałem informacje ile to zagraniczne firmy chcą zainwestować w Polsce w sektor szpitali i służby zdrowia....
To jakieś wielkie miliardy.....
Ciekawe czy to gdzieś się może powiązać z REM ?...
Robi się, NAPRAWDĘ, ciekawie....
Wiadomo, ze to na razie jakieś umowy z warunkiem....
Ale to najlepszy czas na kupowanie....
Czas na sprzedawanie jak zaczną to wszystko realizować i czerpać z tego wymierne zyski...
A może jeszcze później ?....
i podoba mi się reakcja na akcjach, tzn. nie ma wzrostu kursu i obrotów, bo (oczywiście moim zdaniem):
1. brak "pompki" pod wysypkę - wszyscy (duzi i mali) trzymają.....
2. przy okazji nie ma nagonki medialnej (bo i po co ?), pewnie będzie jak pojawią się konkrety typu - otrzymanie dofinansowania i rozpoczęcie projektu....
3. to pierwszy, mały, wstępny kroczek w kierunku nowej strategii/obszarowi - ale jest.....
4. "rynek" na dzisiaj, chyba, nie stosuje zasady - "kupuj plotki, sprzedawaj fakty", bardziej to widzę - "kupuj fakty, sprzedawaj, jak znasz, plotki"... , ale poczekamy, zobaczymy....
(a propos - może, przy okazji to jednak po trochę tłumaczy zachowanie kursu INC ?..., przypomnę - przypomina mi to zachowanie kursu LST i spółek zależnych... co zresztą jest naturalne i zdrowe, tzn: 1. nic nie robią - kurs na dole, 2. zaczyna się coś dziać co może przynieść konkretne efekty - konsolidacja, wzrost obrotów na dole, 3. konkrety - wzrost kursu, 4. realizacja zysków - jakie kto ma jaja....)
jak zwykle zgadzam się z Tobą, wygląda na to że papier już jest wysprzedany, a ci co trzymają czekają na lepsze ceny
a firma dotrzymuje słowa co do rozwoju i strategii - tak trzymać
z drugiej strony AT, które jak uzgodniliśmy nie ma tu większego znaczenia, coraz bardziej ciśnie na 0.24-0.25 myślę że po przekroczeniu tego poziomu co powinno nastąpić w ciągu 2-3 sesji następny przystanek w okolicach 0.35-0.36
ewentualny spadek do 0.20 to świetna okazja na dokupienie
tiaaaa....
no widzisz - jacy my zgodni....
też mam nadzieję, że zaczną grać tu bardzo mocno fundamenty....
co do AT - jasne, że znaczenie jest chyba znikome....
ale patrząc na tygodniowy (przy tych obrotach chyba lepiej) - idzie już nasty interwał w kanale i to jest OK.....
i średnie zaczynają interesująco wyglądać....
a na dziennym - wybicie z trójkąta/flagi ?....
zobaczymy co nam, chyba już, przyszły tydzień przyniesie .....
ciekawe pakuja investcon a to po części naszego remedesika dotyczy ...)
info z podłogi wklejam
uwaga szefu rady nadzorczej boryszewa pokazał dzis na walnym tyle papierka
INVESTCON GROUP SA wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5 % w głosach na NWZ
Raport bieżący 144/2013
Zarząd Spółki przekazuje poniżej wykaz osób, które na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu dnia 17.10.2013 r. miały co najmniej 5% w głosach:
- Paweł Śliwiński - 9 000 000 głosów, co stanowiło 81,59 % głosów na WZA i stanowi 22,86 % głosów ogółem w spółce,
- Sebastian Bogusławski - 1 868 000 głosów, co stanowiło 16,93 % głosów na WZA i stanowi 4,74 % głosów ogółem w spółce.
Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
kom espi pif/
a karkosik ma oficialnie 2 mln papierka
Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 17.10.2013 15:5 Very Happy Very Happy
no zobaczymy co sie z tego wykluje Very Happy bogusławski to grubas i wszedł dzis do wladz invescona Very Happy juz zorumie skad to dołowanie Very Happy Very Happy
ojoj....
jak zaczynam to wszystko składać do kupy (karku, inc, rem i inne) to już zaczyna to interesująco wyglądać....
a zapewne znamy albo możemy znać tylko sam wierzchołek góry....
a jak puścić wodze wyobraźni to, hoho.....
nic, pozostaje patrzeć, trzymać i czekać.....