można zrozumieć kłopoty na skutek zmiany otoczenia około rynkowego,ale czemu firma nie płaci dostawcom i na co poszły środki z emisji obligacji ?
Rolnicy wściekli i nawet jak firma cudem nie zbankrutuje to kto im powierzy surowiec ,rolnicy w całym rejonie już opinię o firmie sobie nawzajem przekazali.
Ta firma ma raka ,nie płacenie za towar lub usługę to złodziejstwo ,czy taka firma ma prawo od losu otrzymać kolejna szansę -nie ,chyba ,że odda zaległości swoim dostawcom i spróbuje uczciwie prowadzić firmę.
Wstyd mi ,że taka firma otrzymuje ogromne dotacje a mimo tego nie potrafi uczciwie prowadzić biznesu .
No tak,jak się otrzymuje wielkie dotacje i wydaje się na prawo i lewo zamiast mimo wszystko dobrze zarządzać i oszczędnie (mimo darmowego kapitału) ,przykładem niech bedzie zakup floty ciągników New Holland zamiast dokonać zakupu rodzimych ciągników Ursus ,które są o wiele tańsze w zakupie jak i w póżniejszej ekspluatacji...... no tak ale darmowa kasa z UE oddana z powrotem do UE poprzez zakup linii do produkcji z Niemiec ,floty transportowej New holland ,a to firma włoska .
niby dotacje a i tak oddali do UE kase i teraz pat ,nawet raportu nie chcą opublikować .
Gdybym był właścicielem takiej firmy to zarząd dawno bym wywalił ,nie za to że firma nie zarabia,ale za to ŻE NIE PŁACI UCZCIWYM DOSTAWCOM I ZA TO ŻE WYDAŁA NIEROZSĄDNIE ŚRODKI !!!!
Ukurat ursus to tyle ma wspólnego z rodzimym ciągnikiem co jego znaczek a w całości produkowany jestw Turcji, ale mniejsza o to.
Zgadzam się z tobą.
Chyba coś w tym jest, że ostatnie lata to spółki i ludzie z Trójmiasta wiodą prym w oszustwach, malwersacjach od Tuska po AmberG.
Prowadziłem rzeczową korespondencję z osobą odpowiedzialną za kontakty z akcjonariatem. Teraz już mi nikt już nie odpisuje. Zadałem wiele pytań na które podostawałem pokrętne odpowiedzi. Próbowałem podsunąć moje pomysły na ratowanie spółki, ale zapewne tam są mądrzejsi. Na razie jestem świadomy utraty 30tys zainwestowanych złotych.
Ktoś mi powie w której kolejności do syndyka masy upadłościowej są akcjonariusze?
na samym końcu akcjonariusz jest w łańcuchu przy bankructwie.
dżondiry niektóre robią w chinach ,zetory i fartrac w indiach ,a połowa niemieckich aut robiona jest z podzespołów robionych w polsce,czechach,rumunii itp i co niemiec nie kupi bo z gównianych krajów pochodzą podzespoły patrząc z jego strony ?
nie liczy się gdzie tylko liczy się zbyt ,klient i jakość to jest globalny rynek ,komuna juz się skończyła
90% odzieży kupowana w Niemczech została wyprodukowana w Chinach - i co niemcy barany?
Wczorajsze niemieckie NIE dla zwiekszania ekologii to kolejny gwóźdź dla firm typu Widok E.
...Spadło również zużycie biomasy, współspalanej z węglem. Z powodu bardzo niskich cen świadectw pochodzenia energii - i wysokich cen biomasy - taniej było spalać sam węgiel brunatny, bez dodatku biomasy - wyjaśnił Ostrowski...
teraz obligatariusze zostali zrobieni w jajo:
http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/ebi/info/538988,widok-energia-sa-informacja-o-wypowiedzeniu-umowy-administratora-hipoteki-obligacji-serii-d;jsessionid=IZqB9LQsAzwCEG8pbNup5J1F.undefined
Przedmiotowe wypowiedzenie dla Obligatariuszy serii D oznacza, że każdy z Obligatariuszy zobowiązany jest samodzielnie wykonywać prawa i obowiązki związane z zaspokojeniem wymagalnej wierzytelności,
To nikt z Was nie wie, że na początku września dokumenty wszystkich spółek Pana Raniszewskiego ( 25 !! ) zostały przejęte przez Policję i rozpoczęły się z jednej strony dochodzenia a z drugiej zawiadomienia do prokuratora ? To nie wiecie, że wszystkie Widoki są zwijane i podawane do upadłości. Pozostała do wyrwania kasa jest odsysana przez Agro 3 Sp. z o.o. a potem odsyłana na Cypr i do innych ciepłych krajów. Przyszłość Zarządu i Pana Raniszewskiego to teraz dwie spółki KAMARAN Sp. z o.o. i S.A., ale chyba nie będą mieli okazji z nich skorzystać. Tam, gdzie trafią w najbliższym czasie nie prowadzi się działalności w sposób formalny.