obroty w styczniu,lutym, marcu, kwietniu oraz październiku 2012 pokazały prawdziwe intencje popytu. Na spadkach w tym długim, 13-to miesięcznym boczniaku obroty mamy niewielkie, ruch w górę nastąpi wkrótce bo już blisko mamy linię spadkową, której przebicie (mniej więcej na 0,77) da pokaźny zasięg ruchu, z nowymi szczytami w perspektywie 2-3 lat, gdzie spekulacja nie będzie wskazana,pozdrawiam
Pożyjemy - zobaczymy. A tak przy okazji, kto i pod jaką okazję ma się zainteresować naszym ślimakiem? Pod te stoiska czy ewentualny kolejny rok z zyskiem 2 gr na akcję? Skup raczej tu nie pomoże. Akcjonariat wyklucza także fuzję czy przejęcie. No nie wiem, sama AT na tak mało płynnych akcjach raczej się nie sprawdza. Alt kto wie?
Redan,Sfinks i inne spółki z ujemnymi wynikami i ratingiem D poszły w górę po 300% od dołków...a na NTT mamy zysk, rating A, wskaźnik Altmana 6,71, w kasie spółki prawie 9 milionów i długi boczniak...po czymś takim zawsze jest mocne up,a potwierdzi to brak chęci oddawania, czyli coraz większe obroty przy ruchu w górę i coraz mniejsze w dół
To są doskonałe argumenty dla jakiegoś poważnego inwestora, ale kto tutaj wtopi kilka milionów i po co (skupić 5% to teraz jakieś kilka milionów)? Pod dywidendę? Nie wiem, ale wydaje się, że trudno by było wyjść z taką płynnością komuś, kto by wpłynął na kurs w takim wymiarze, o którym piszesz. Ale chcę się mylić, bo niektóre wystrzały w przeszłości pokazywały, że można tutaj wejść z większą kasą.
siedze sobie w Świnoujściu i podziwiam waszą wiedze o spółce mogę się mylić ale na enteku nie ma od dłuższego czasu żadnej gry IDM saM USTAWIA KUPNA I SPRZEDAŻ czasami powtarzam czasami jakiś obcy kupi sprzeda 1000 dwa ale to się rzadko zdarza idzie gra lewa prawa kieszeń idą do góry spółki w całości wykupione przez dyrygenta ja i moi kumplle jak mają akcje to żadne nawet nie drgną grubas musi skupić 98% akcji dopiero robi ruch jeszcze nas za dużo na enteku
Nie znam sie na analizach ale te ciągle niższe opory na przestrzeni lat,.. zaniżają strasznie. Albo nigdy nie wybije, albo tak, że zaniemówimy.
Wytłumaczcie mi np. skąd wymyślili sobie obecny opór na 77 gr?
Dnia 2013-10-11 o godz. 12:27 ~eskulap napisał(a):
> Nie znam sie na analizach ale te ciągle niższe opory na
> przestrzeni lat,.. zaniżają strasznie. Albo nigdy nie
> wybije, albo tak, że zaniemówimy.
Wytłumaczcie mi np. skąd
> wymyślili sobie obecny opór na 77 gr?
z linii prowadzonej od lokalnego szczytu na 1,11. Natomiast linia od maximum na 5,94,została już przecięta na poziomie 0,67,nastąpił powrót do niej, przetestowanie, ale już bez wolumenu i odbicie. Niebawem 0,77 pokonamy, pozdrawiam
siedze sobie w sanatorium w świnoujściu i czytam ilu nawiedzonych optymistów jest jeszcze na naszej giełdzie pójdzie do góry jak grubas skupi 98% akcji nikogo na plecach nie będzie ciągnął zobaczcie na amike i paged poszedł jak skupił a na amice od 70 zl podaje delikatnie towar pesymiści stale chodzą uśmiechnięci a optymiści stale mają łeb spuszczony bo marzenia zostają tylko marzeniami
Widać, że nie spieszno skupującemu, więc dziwię się tylko tym, którzy jednak oddają (ja jestem tu emerytem i urządza mnie tylko zabawa powyżej 1,20); denerwująca jest ta cisza - jakby nie mieli nic optymistycznego do zakomunikowania (mieszkania, tablety schodzą, że aż piszczy), albo nikomu nie zależy na cenie akcji; jeśli na wolnym jest tylko 25% to kto się będzie w to bawił - takie b3system to jest do przejęcia (radzę brać poniżej 30 gr);
tak jak pisałem stało się - długoterminowa linia trendu spadkowego przebita, droga na nowe szczyty dla cierpliwych otwarta, a biorąc pod uwagę nikłe uczestnictwo w ostatniej hossie wręcz porządana...I święta niebawem, prezenty trzeba kupować,IV kwartał zawsze najlepszy :-)
możliwy dalszy scenariusz boczniaka, czyli poziomy 0,60,ale długoterminowy inwestor tym się nie przejmuje-dopiero zejście poniżej 0,60 byłoby istotnym sygnałem alarmowym. Na razie złamana przyspieszona linia trendu wzrostowego, ale dzień się jeszcze nie skończył. Pozdrawiam
jak przyspieszyli raport to balem sie ze zle zrobilem i chcialem odkupic - ale tutaj nic nie bedzie moze za rok o tej porze jak do konca skupu zostanie z 6 miesiecy- teraz z tymi batonami ustawionymi wyzej nie ma szans na wzrost