Zgodnie z uchwałą mają czas do końca roku, więc już wiele czasu nie zostało. http://d.iplsc.com/ebi/37269/Uchwaly-podjete-na-NWZA-Artefe-SA-24.09.2012.pdf
Czy jest ktoś oblatany w temacie, co się stanie jak skupu do tego czasu nie przeprowadzą? Czy są tego jakieś konsekwencje dla spółki? A zatem czy muszą go zrobić, czy mogą?
Spółka po prostu jest tania... Prędzej czy później ktoś ją zauważy i urośnie. Dzisiaj to nie jest pierwszy dzień kiedy ktoś sobie dobrał po 3gr.
Zastanawia mnie tylko kto to sprzedaje? Ja brałem po 7gr i trzymam.
Zgadza się. Ładnie wyzbierano dzisiaj akcyjki po 3gr.
Mogliby w końcu sfinalizować zakup myjni bądź zacząć skup akcji własnych. Jak można mieć tyle gotówki i nic z tym nie robić???
czy, skoro skup nie jest realizowany (gdyż nie ma żadnych komunikatów), to należy uznać że władze spółki widzą tą ceną jako odpowiednią bądź za wysoką ?...
bo, jakby uważały, że jest za niska to byłby realizowany skup ?....
czy jak zwykle - czcze gadanie i uchwalanie rzeczy, których się nie realizuje ?...
Nie pamiętam gdzie to było, ale skup miał być realizowany jeżeli nie będzie nowych inwestycji. Póki co inwestycji nie ma i skupu też nie ma.
Postaram się skontaktować z prezesem po weekendzie. Raz napisałem do Niego maila, lecz niestety nie odpowiedział.