• sprzedaz Autor: ~maro66 [145.237.98.*]
    Niestety ktoś sprzedaje z ukrytego po 5 gr. Chciałem wyczyścic to co stało po 5 gr, no i kupiłem 15714 szt i wym samym momencie weszło zlecenie S na następne 25k............słabo to widzę niestety bo mam troszku ...........
  • Re: sprzedaz Autor: ~maro66 [145.237.98.*]
    i jeszcze ktoś kupił 60K, a po stronie S cały czas 25K
  • Re: sprzedaz Autor: ~Jupiter [93.159.129.*]
    Do Listopada czekamy ......

tęż dzis troche do kupiłem ...... jak jest okazja to trzeba kupować ;]
  • Re: sprzedaz Autor: ~maro66 [91.241.41.*]
    Dnia 2013-10-08 o godz. 15:00 ~Jupiter napisał(a):
    > Do Listopada czekamy ......

tęż dzis troche do kupiłem
    > ...... jak jest okazja to trzeba kupować ;]

z tym tylko, że sprzedaż następuje z ukrytego (niestety), gdyby miało rosnąć to ktoś wystawiłby "baton" na S a nie sprzedawał "po cichu"
  • Re: sprzedaz Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Pewnie dlatego...
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/LUXIMA-Wprowadzenie-akcji-zwyklych-na-okaziciela-serii-G-do-obrotu-na-rynku-NewConnect-2957054.html
  • Re: sprzedaz Autor: ~and [31.41.150.*]
    Nie sądzicie chyba, że ktoś kupił po 10gr a teraz sypie po 5...
    no to jutro 4, czwartek 3????
  • Re: sprzedaz Autor: ~nc_fundamenty [149.156.208.*]
    Może to właśnie dobry czas na akumulację? Do obrotu wchodzi ponad 5 mln akcji branych chyba po 10 gr, ale Luxima to dzisiaj całkiem inna spółka niż rok temu.
  • Re: sprzedaz Autor: ~And [31.41.150.*]
    co masz na myśli mówiąc, że to inna spółka niż rok temu?
    w komunikacie jest o tym, że wartość nominalna akcji jest 10gr,a nie że zapłacono za nie po 10gr...............................
    Dnia 2013-10-09 o godz. 20:59 ~maro66 napisał(a):
    > w komunikacie jest o tym, że wartość nominalna akcji jest
    > 10gr,a nie że zapłacono za nie po
    > 10gr...............................

No i to właśnie robi różnicę, przy czym, uważam, że tymi akcjami raczej nie sypie kupiec / posiadacz. Raczej osoby, które kupiły po 4 grosze, kilkanaście dni temu lub te, które kupiły nawet po 5 gr ale boją się spadków. Ponadto to nie ten wolumen.
    Jak będą zyski, to się utrzymamy. A jak będą straty, to przy niepewnej sytuacji w USA, kto wie, ale i 4 i 3 gr są możliwe.
    I tak poza samymi zyskami ważny jest konflikt ex Prezesa ze spółką.
  • Re: sprzedaz Autor: ~lighty [94.254.192.*]
    Do obrotu wchodzą akcje z emisji serii G z prawem poboru, które były obejmowane po 10 gr za sztukę.

Tutaj link do podsumowania subskrypcji:
    http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=LUX&id=37898&id_tr=1
    Dzięki za link. To wyjaśnia, że objęto akcje po 10 gr i nie ma o czym dyskutować.
    Tylko czy kasa wpłynęła do spółki, czy też było to potrącenie umowne z tytułu pożyczek?
    Jak rozumiem w drugim przypadku jest nieco inaczej.
    Część wspólna obu scenariuszy to brak sensu wyzbywania się akcji obejmowanych lub rozliczanych w cenie 10 gr.

W USA też chyba się dogadają. Czyli spadków drastycznych poniżej 4 gr chyba nie będzie. Oczywiście jak znowu pokażą stratę, to na wzrosty trudno będzie liczyć.

• Re: sprzedaz Autor: ~kret [164.127.84.*]
    No więc chyba niektórzy nie wiedzą nic o spółce, skoro nie potrafią znaleźć podstawowych informacji o emisjach.

Tutaj perspektywy są olbrzymie, ale muszą zostać poparte przez wyniki za 3 i 4 kw. 2013.
  • Re: sprzedaz Autor: ~Gerg [95.40.102.*]
    Przesadzasz z tym słowem nic. A skoro wiesz sporo, to jak tam proces przeciwko ex Prezesowi, potrafisz podać wartość wzajemnych roszczeń, czy jak w na www nie ma to nie wiesz :) Oj złośliwy jestem,

Ale poważnie czy wiesz, co się dzieje w temacie roszczeń?
  • Re: sprzedaz Autor: ~elektryk [195.150.22.*]
    Gerg, chyba nikt Cię nie obraża, ale piszą, żeby dokładniej czytać raporty spółki i nie panikować. Emisja serii G to akcje z PP obejmowane po 10 gr. Raczej nikt po roku nie będzie sprzedawał z 50% stratą, tym bardziej, że spółka mocno poprawia wyniki finansowe.
  • Re: sprzedaz Autor: ~Gerg [5.174.17.*]
    No co Ty?. Taka szermierka slowna. tylko pytalem o tryb rozliczenia i te konflikty z ex preziem. Na NC sprawozdanie czy komunikat czesto niewiele znacza. Tu trzyma mnie tylko fakt, ze 1) spolka produkuje i ma ciekawe produkty z szansa na rozwoj, 2) osoby z hurtowni elektrycznych wspominaja produkty LUX jako bardzo dobre, niszowe, wyjatkowe tylko drogie. To kwestia odnalezienia niszy oraz obnizenia kosztow produkcji, i na koniec promocji. W tej ostatniej moge pomoc sporo. Tylko spoko, najpierw porzadki i zacheta, ze warto.. No i czekam na zyski w III kw.
  • Re: sprzedaz Autor: ~wladek [188.33.219.*]
    A co tam Gerg na Atonie? Ładna strata w 2012 roku...
  • Re: sprzedaz Autor: ~Gerg [46.76.94.*]
    nie widze zwiazku.
[x]
LUXIMA 0,00% 0,01 2018-11-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.