Niestety ktoś sprzedaje z ukrytego po 5 gr. Chciałem wyczyścic to co stało po 5 gr, no i kupiłem 15714 szt i wym samym momencie weszło zlecenie S na następne 25k............słabo to widzę niestety bo mam troszku ...........
Może to właśnie dobry czas na akumulację? Do obrotu wchodzi ponad 5 mln akcji branych chyba po 10 gr, ale Luxima to dzisiaj całkiem inna spółka niż rok temu.
Dnia 2013-10-09 o godz. 20:59 ~maro66 napisał(a):
> w komunikacie jest o tym, że wartość nominalna akcji jest
> 10gr,a nie że zapłacono za nie po
> 10gr...............................
No i to właśnie robi różnicę, przy czym, uważam, że tymi akcjami raczej nie sypie kupiec / posiadacz. Raczej osoby, które kupiły po 4 grosze, kilkanaście dni temu lub te, które kupiły nawet po 5 gr ale boją się spadków. Ponadto to nie ten wolumen.
Jak będą zyski, to się utrzymamy. A jak będą straty, to przy niepewnej sytuacji w USA, kto wie, ale i 4 i 3 gr są możliwe.
I tak poza samymi zyskami ważny jest konflikt ex Prezesa ze spółką.
Dzięki za link. To wyjaśnia, że objęto akcje po 10 gr i nie ma o czym dyskutować.
Tylko czy kasa wpłynęła do spółki, czy też było to potrącenie umowne z tytułu pożyczek?
Jak rozumiem w drugim przypadku jest nieco inaczej.
Część wspólna obu scenariuszy to brak sensu wyzbywania się akcji obejmowanych lub rozliczanych w cenie 10 gr.
W USA też chyba się dogadają. Czyli spadków drastycznych poniżej 4 gr chyba nie będzie. Oczywiście jak znowu pokażą stratę, to na wzrosty trudno będzie liczyć.
Przesadzasz z tym słowem nic. A skoro wiesz sporo, to jak tam proces przeciwko ex Prezesowi, potrafisz podać wartość wzajemnych roszczeń, czy jak w na www nie ma to nie wiesz :) Oj złośliwy jestem,
Ale poważnie czy wiesz, co się dzieje w temacie roszczeń?
Gerg, chyba nikt Cię nie obraża, ale piszą, żeby dokładniej czytać raporty spółki i nie panikować. Emisja serii G to akcje z PP obejmowane po 10 gr. Raczej nikt po roku nie będzie sprzedawał z 50% stratą, tym bardziej, że spółka mocno poprawia wyniki finansowe.
No co Ty?. Taka szermierka slowna. tylko pytalem o tryb rozliczenia i te konflikty z ex preziem. Na NC sprawozdanie czy komunikat czesto niewiele znacza. Tu trzyma mnie tylko fakt, ze 1) spolka produkuje i ma ciekawe produkty z szansa na rozwoj, 2) osoby z hurtowni elektrycznych wspominaja produkty LUX jako bardzo dobre, niszowe, wyjatkowe tylko drogie. To kwestia odnalezienia niszy oraz obnizenia kosztow produkcji, i na koniec promocji. W tej ostatniej moge pomoc sporo. Tylko spoko, najpierw porzadki i zacheta, ze warto.. No i czekam na zyski w III kw.