• BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~30% do gory [109.144.214.*]
    czy wiecej ?
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~Kesz [178.235.199.*]
    Nawet gdyby, to proszę - nie sprzedawajcie!
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~herh [85.202.153.*]
    Ja nie mam zamiaru. Brałem tego śmiecia po 1,7
    uśredniałem przy 88gr... to mam 1,2 :)
    Nie sprzedam :) za długo tutaj siedze :)
  • SOLOWOW w chce pod.pier.dolic akcje Autor: ~30% do gory [109.144.214.*]
    pierwsza emisja byla po ok 8zl, potem byl kryzys, kurs sie zkasztanil z 16zl na ponizej 1zeta, jakas druga emisja i teraz 1.3zl daje = TOZ TO KPINA Z AKCJONARIUSZY
    Solowowa cenilem ale do dzis = teraz w zlodzieja sie bawi i mysli ze ludzie mu oddadza akcje za grosze, bedzie sie bujal bo i tak 100% nie zbierze i zawsze sie jakis pajac trafi ktory nie sprzeda. Pozniej jest przymusowy wykup po ustalonej cenie tak jak kiedys bylo na Polifarbie Cieszyn. PAT AKCYJNY jest jednak wtedy ze ktos nie godzi sie na cene Solowowa, ten skupuje np. 99.9% a kolo trzyma 20 tys sztuk. W momencie kiedy Solowow chce sprzedac firme musi albo dogadac sie z tym co ma 20 tys sztuk albo wykupic od niego te 20tys sztuk. Nie sadze ze wtedy mu ktos je opchnie po 1.4zl czy po 5zl tylko wystawi mu cene z kosmosu 100zl za sztuke i orznie dziada. Na dzis dzien Solowow zrobil sie DZIADEM a nie inwestorem
  • Re: SOLOWOW w chce pod.pier.dolic akcje Autor: ~Leszcz [78.9.7.*]
    Jak przymusowy wykup to przymusowy wykup. Nie mam mozliwosci, ze ktos sie nie zgadza. Jak sie nie zgadza to sad go zmusi. Kryteria wyceny sa precyzyjnie okreslone we wlasciwych aktach prawnych i tyle. Squeez out zdarzal sie dosyc czesto na GPW przed wycofywaniem spolek z parkietu.

Pozdr
  • Re: SOLOWOW w chce pod.pier.dolic akcje Autor: squat_kromera [188.122.4.*]
    KSH
    Art. 418. § 1. Walne zgromadzenie może powziąć uchwałę o przymusowym wykupie akcji akcjonariuszy reprezentujących nie więcej niż 5% kapitału zakładowego (akcjonariusze mniejszościowi) przez nie więcej niż pięciu akcjonariuszy, posiadających łącznie nie mniej niż 95% kapitału zakładowego, z których każdy posiada nie mniej niż 5% kapitału zakładowego. Uchwała wymaga większości 95% głosów oddanych. Statut może przewidywać surowsze warunki powzięcia uchwały. Przepisy art. 416 § 2 i 3 stosuje się odpowiednio.

Ustawa o ofercie publicznej
    Art. 82.
    1. Akcjonariuszowi spółki publicznej, który samodzielnie lub wspólnie z podmio-tami od niego zależnymi lub wobec niego dominującymi oraz podmiotami będą-cymi stronami porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5, osiągnął lub przekroczył 90% ogólnej liczby głosów w tej spółce, przysługuje, w terminie trzech miesięcy od osiągnięcia lub przekroczenia tego progu, prawo żądania od pozostałych akcjonariuszy sprzedaży wszystkich posiadanych przez nich akcji (przymusowy wykup).
  • Re: SOLOWOW w chce pod.pier.dolic akcje Autor: ~Słoik [195.137.162.*]
    Dzięki za wyjaśnienie problemu.
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~Robin [91.222.124.*]
    "Cwaniaczek z Kielc" jak "Jurand ze Spychowa", ... aż chciałby się użyć innego określenia na "C"
    nikt mu po 1,3 nie odda ;)

Cwany jest i tyle.... zobaczy jaka będzie reakcja i tyle. Chcąc zebrać musi podnieść cenę :)
    Zobaczymy też jakie będą wyniki spółki.... :)
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: Rotterdam [93.154.162.*]
    OK, ja to kupiłem spekulacyjnie na podstawie kresek. Nie mam wiele, nie muszę kasować jutro zysku poczekam.
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~junak [92.67.63.*]
    ta to ten sam.hhahaa a ja mam troszkę barlinka od niedawna. teraz czekamy co na to Michał.
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~Tom [80.50.127.*]
    Spolka dokapitalizowana niedawną emisją i uporzadkowana.
    Teraz wiele kwartałow bardzo dobrych wynikow operacyjnych i jeszcze lepszych wyników cash flow (inwestycje procentują).

Cwany MS, ale cena tak niska, że az wstyd !!
    no ciekaw jestem jak to się rozwiąże.
    Myślę, że trochę osób odpowie na wezwanie ale z drugiej strony to bez sensu.
    Cena aktualna 1,25 a w wezwaniu 1,3 - przecież to śmiech na sali !!
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~Egon [95.41.45.*]
    Kilka lat temu p. MS podobnie hamował wzrost Syntos'a. w latach 2004-2007 kurs prawie nie drgnął. A po emisji w 2007 zaczęło się ...... Cóż, nigdy nie wierzyłem, że to zrobię - ale i ja nabędę ten Barlinek :)
    Podejrzewam, że nie będziesz dziś jedynym kupującym... pytanie kto będzie sprzedawał ??;-))
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~manolo [46.238.77.*]
    plus miliard procent .. co za debile .. solowow wam na pewno nie zaoferuje wiecej .. a nikt kontrpropozycji nei wysunie ..
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~vega [89.73.35.*]
    Jego problem.
    Zainwestowałem w spółkę podczas kryzysu i gdy była w złej kondycji. Moje ryzyko też ma cenę, wyższą niż kilka groszy.
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~Kesz [178.235.199.*]
    Q3 będzie najlepszym kwartałem od 8 lat w Barlinku. Q4 będzie najlepszy w całym roku. Ludzie! Nie oddawajcie tych akcji. Panie Sołowow - mali na dobre i złe z Barlinkiem - byli. Proszę ich uszanować i nie dymać gdy zaczyna być bardzo dobrze w Spółce.
  • 450k na S po 1.30zl - Solowow to wystawil ? Autor: ~SOLO-WoW [86.176.38.*]
    teraz pewnie Solowow bedzie dokladal milionami akcji po 1.30zl wiec nikt takiej ilosci nie lyknie i spokojnie bral was od dolu po 1.24zl - skupi ile sie da do wezwania, potem lyknie troche w wezwaniu a malych leszczy co maja do 50 tys sztuk po prostu OLEJE, wycofa spolke z GPW i to wy potem bedziecie dymac za nim zeby chcial kupic od Was reszte akcji.
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~alex [79.110.5.*]
    14 listopada jest raport za 3 kwartał radzę mnie oddawać za tę śmieszną cene
  • BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~palmgarden [77.114.0.*]
    Sytuacja jest nie do przewalczenia. Nawet po dobrych wynikach nie pojdzie w gore bo bedzie wyprzedaz. Jak cos dzis wiadomo to wczoraj to bylo w kursie. Nawet jak nie zdejmie spolki z gieldy to przy Free Float na poziomie 8% (max) nikt powazny tu nie zawita, wiedzac ze glowny akcjonariusz w kazdej chwili wykopie reszte. Panowie - czas powiedziec - byl to bardzo potencjalny papier na duzy zarobek ale koniec piesni.
  • Re: BRK - to co jutro 30% na otwarciu ? Autor: ~bar [94.154.26.*]
    Teraz widać w jaki sposób dochodzi się do pierwszej piątki najbogatszych-wyszła słoma z butów,wstyd,ale może skończy jak inny niedawny miliarder ...
[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.