• Przetarg - szansa, ale gdzie pułapki? Autor: gabek78 [109.243.222.*]
    startowaliście kiedyś w przetargu publicznym? Ja się nasłuchałem wielu niezbyt pochlebnych opinii, ale z drugiej strony byłaby to okazja do zarobku. Jakie są Wasze opinie w tym temacie?
    Dodam, że Działam na rynku materiałów budowlanych.
  • Re: Przetarg - szansa, ale gdzie pułapki? Autor: ennior [164.127.137.*]
    Startowałem, ale bez sukcesu ;). Nie zrażałbym się jednak za pierwszym razem. Przetargi są bardzo różne, trzeba po protsu maxymalnie dopasować ofertę do wymagań i dopilnować formalności - dla kogoś kto nie ma nawet podstaw wiedzy-prawnoadministracyjnej może to być problem.
  • Re: Przetarg - szansa, ale gdzie pułapki? Autor: robbinh [188.33.184.*]
    co przetarg to wyzwanie :) poczytaj sobie o prawach i obowiązkach podmiotów, któe startują w przetargach, art. w necie jest pełno, literatura fachowa w tej kwestii też jest pokaźna - popatrz w księgarniach prawniczych. Jeżeli jesteś na tyle zajęty, że nie masz czasu na samodzielne przygotowania, to rozważ skorzystanie z pomocy prawnika. Ja wspomagałem się radcą z kancelarii fic, midloch, syryca i miałem wszytko na czas przygotowane, dokumentacja była w pełni poprawna. Nie musisz od razu korzystac z usług prawnika na stałe, można umome inaczej podpisać i tyle. Powodzenia!