Zastawy na nieruchomościach wydłużyły okres spłaty zobowiązań do końca lipca 2015r.
Urząd skarbowy nie wypłacił MMC 167.201.000 złotych z tytułu nadpłaconego VATu za 2012 r. (Nota 16 sprawozdania). jest to zdarzenie po dacie bilansowej i nie ma tego w wynikach, natomiast owe "długi" są. Zwrotu starczy na zobowiązania z nawiązką.
Chętni mogą poczytać dokładnie sprawozdanie.
Piszę to bo nie lubię jak ktoś skupuje taniej ode mnie.
Musieliby mieć niezły burdel w księgach, żeby nie zwrócili.
Z drugiej strony będą szukać na siłę, tak jak w Dropie.
Co do samego zwrotu to niewiele jest info. Nota 16 - łącznie ok. 162 milionów VATu do zwrotu za 2012. Jak z 2013 nie wiadomo. brak informacji.
Z doświadczenia: nie ma reguły co do tego ile może trwać kontrola. raz miesiąc, raz rok. Przy takim wniosku pewnie badają księgi daleko wstecz. Uzbroić się w cierpliwość i zbierać póki tanio dają.
Też myślę, że fundy sypią, nie wydaje mi się żeby Zbychu wyrzucał w tej cenie ;). Ja teraz zbieram kaskę i sobie uśredniam, tak do około 13 zł powinno zjechać.
Tomek. jak sypią fundy, to zjedzie więcej. a w zasadzie oprócz nich nie ma kto sypać. Ciekawe tylko który się wyzbywa. dowiemy się za jakiś czas z komunikatów. wtedy będzie czas na uśrednianie. tak mi się wydaje przynajmniej.
ezeli straca kontrakt, a co jest możliwe, spadamy do 10?
Pierwszy raz kontrakt na bicie monet może trafić do zagranicznego podmiotu. Do tej pory Narodowy Bank Polski zlecał produkcję monet obiegowych notowanej na warszawskim parkiecie Mennicy Polskiej - szacunkowa wartość kontraktu na monety obiegowe i kolekcjonerskie na 2013 r. wynosi blisko 90 mln zł. Jednak w przypadku najnowszego zlecenia - bicia monet o nominałach 1, 2 i 5 gr - emitent pieniądza postanowił zastosować nową procedurę.