Myślę że ten drastyczny spadek kursu na już zaledwie kilka groszy, jest końcowym przystankiem do czegoś kończącego. Czy myślicie że wkrótce nastąpi zgłoszenie wniosku o upadłość>? Czy jednak krawce aby nie bić piany będą wyciszać i grać na czas ile się jeszcze da?
Moim subiektywnym zdaniem to jednak upadłość jest nie unikniona skoro spółka nie prowadzi jakiej kolwiek działalności, jak i spółka zależna weglopex równiez jest tylko wirtualna. Poza tym mnustwo nałożonych kar pośrednio i bezpośrednio może zmusić krawców do opuszczenia gpw. I zajęcia się handlem węglem na spółce petrus(lub jeszcze jakiś innych...)
Pierwsza spółka ze stajni platyny już upadła. Analizując pozostałe w najgorszej sytuacji jest PSW. Upadłość to pewnie kwestia kilku miesięcy, może nawet szybciej.
Mnie zastanawia jedno. Co się będzie działo po upadłości z akcjami Węglopexu należącymi do PSW? Licząc je nawet po 1 gr za sztukę (wiemy, że nie są tyle warte, ale niżej się ich sprzedać nie da) to daje to ok 2 mln zł dla spółki. Ktoś wie czy syndyk może sprzedawać akcje?
Akcje to aktywa takie same jak inne.
Tylko żeby sprzedać, to ktoś musi to chcieć kupić.
Mam wątpliwości, czy znajdą się chętni, żeby kupić Węglopex nawet po 1 grosz za akcję.
no i rudy podobno jakieś apartamenta w stolicy pokupował - on wielki byznesmen już jest, w ciechanowie mu chyba śmierdzi albo jacyś wy..mani go tam spotkać na ulicy mogą
Prokuratura winna jak najszybciej na wniosek zainteresowanych zająć konta i aktywa jeżeli tylko jest ku temu taka sytuacja dowodowa iz wielu zostało oszukanych wprowadzaniem w obieg fałszywych informacji n.t dywidendy ,przejścia na rynek główny regulowany, czy inwestycji z elektrownie ,ciepłownie etc.... A za plecami cichą likwidacją firmy
jestes tak durny czy tylko udajesz???? zastanawiałeś sie dlaczego jest do wzięcia???? obecnie to spólk anazywa sie PSW Capital SA
http://pswcapital.pl/
Dnia 2013-10-14 o godz. 09:12 ~olo-psw napisał(a):
> jestes tak durny czy tylko udajesz???? zastanawiałeś sie
> dlaczego jest do wzięcia???? obecnie to spólk anazywa sie
> PSW Capital SA
http://pswcapital.pl/