Pc Guard ma ponad 60% Imagisa z New Connect. Ostatnio Infinity stwierdziła, że Imagis to dobra inwestycja. Porównując wyceny obydwu firm wydaje się, że wobec tego Pc Guard to jeszcze lepsza inwestycja:)
"..i znowu osunął....hymm"
==========================
Zwykła korekta w trendzie wzrostowym.
PCG a Imagis
===============
Imagis jest głównym aktywem PCG, które niewątpliwie generuje dla naszej spółki największą masę zysku. Jednak Gaurd jest wyceniony niżej. I właśnie dlatego potencjalny inwestor kupowałby najpierw PCG (a tym samym Imagis), a dopiero później starał się objąć pozostałe udziały w Imagisie.
obok standardowych wskaznikow wycenia sie potencjal rozwokowy ,a tego w pcg nie uwidziez to przecietny smiec sektora IT.Wg Filipiaka (Comarch ) koszty tego typu firm wkrotce doprowadza wiele do bankructwa.Z IT licza sie tak inowactjne i ekspwnsywne jak Comarch.PCG to zasieg lokalny bez informatycznej wizji mieli szczescie ,ze Narek dal im taki prezent jak Iamagis.Uwaga na globalne rynki juz rozbujalo niedxwiedxia a i w polsce czas na oglaszenie fatalnej perspektywy.hossa sie skonczyla.
To wszystko prawda. Tylko powiedz mi po co kupować drożej IMAGIS jeżeli ten sam IMAGIS można mieć dużo taniej poprzez kupno akcji PCG? Udajesz że nie rozumiesz, czy faktycznie tego nie rozumiesz?
odpowiedz jest prosta,jak myslisz co sie stanie jak pcg sprzeda kolejny pakiet imagis albo caly? jaki bwdzie wredy kurs obu spolek? jak sie domyslasz imagis nie moze wykonac podobnego ruchu;)))))
to chyba jest jasne ,nie wiem czego nie rozumiesz.Nie mozesz byc pewnym (ostecznym) posiadaczem imagis kupujac posrednio akcje tej spolki przez zakup pcg.W sytuacji pozbycia sie akcji imagis przez pcg nie bwdziesz ich posiadaczem .pewnosc jest jedna z najcennieszych rzeczy na gpw.:)
z tego tego tortu do kupienia jest tylko wisienka -imagis,reszta to badziew.w dluzszej perspektywie zarowno stabilnosc i wzrosty tylko dla imagis.Pcg ,zskladam za 5 lat przestanie istniec.- to moja ocena prywatna.