• giełda na zielono, a erg w miejsu;-( Autor: ~Ted [62.29.136.*]
    ta spółka to porażka
  • Re: giełda na zielono, a erg w miejsu;-( Autor: ~ja p [5.173.61.*]
    To pójdź na spółkę córke czyli BIOERG ostatnio poszły dwa kolosane (w porónaniu ze średnim obrotem) pakiety i albo pójdzie trzeci albo bedziep ompka w óre by sprzedac z ogromnym zyskiem. Na EGR jest to trudniejsze bo trzeba mieć minimum 10x tyle kasy.
    Proponuej spojrzec sobie na BLACKPOIN co się działo i jak majac niecałe 100tys zł można podbić kurs 3x w górę i zrobić z tego minimum 250tys zł
  • Re: giełda na zielono, a erg w miejsu;-( Autor: ~ANALIZA [93.105.103.*]
    erg spolka typowo spekulacyjna
    wiec nie dziwcie sie, ze jest jak jest
    w sytuacji kiedy ktos z wladz erg bedzie chcial zarobic na ergu, to ktos wlasnie z wladz ergu bedzie mogl podbic kurs spokojnie o 100% w 1 dzien. Przypominam przyklad patrowicza, kurs pofrunal do 1 zł po czym od razu w dol. Kurs tak podszedl gdyz, z zyskow firmy chcieli "odpalic" % Panu P. jedynym + tej firmy jest dynamika zyskow, po ostatnik polroczu.
    Firma nie powinna zbankrutowac, co do kursu na gieldzie, jak juz to podejdzie w najmniej oczekiwanym momencie - zysk dla wybranych.
    Kolejny + ergu to to, ze na tle cdprojekt, czy hawe, hygieniki (kursy przegzane) erg teoretycznie stoi przed odpalem!

• Re: giełda na zielono, a erg w miejsu;-( Autor: ~xxxl [194.204.152.*]
    jak dla mnie to mamy to samo co wczesniej tylko schodek wyzej .... niżej obroty były juz tak mizerne że zbieranie po lewej juz nie miało sensu .... pewnie dlatego jestesmy wyzej mozna sadzic ze zaczyna komus sie lekko spieszyć :) wyniki były pozytywne i mam nadzije że ten wzrost utrzymają ... i to że podwyzka pensji dla RN bedzie adekwatna do zysków

Pozdr.
    xxxl
  • Re: giełda na zielono, a erg w miejsu;-( Autor: ~Ted [62.29.136.*]
    tu jest caly czas trend boczny z krótkotrwałymi ale mocnymi wybiciami i wtedy tak jak piszesz zarabiają tylko ludzie związani ze spółką bo oni tylko wiedzą kiedy i do jakiego poziomu będzie wybicie. dlatego juz nigdy nie wejdę w tę spółkę bo w perspektywie kilku lat nie da się tu zarobić
    erg nie jest faktycznie na lata
    sledzac historie tej spolki nikt o zdrowych zmyslach nie zainwestuje tutaj 1 zł
    na szczescie te fora czytaja ludzie z ergu i wiedza jakie sa nastroje i bez faktycznych - trwalych wzrostow, moga ostatecznie zrazic wszystkich
    dzis jest minus okolo 4%, jak myslicie kto sprzedaje? bo ja wiem...to ten co kupuje
    jesli zarzad erg bedzie powazny, to realnym jest poziom okolo 1,2 zł na koniec roku
    niemniej nie zdziwie sie, jak 31.12.2013 r. bedzie 0,34 gr.

• Re: giełda na zielono, a erg w miejsu;-( Autor: ~ja p [31.175.96.*]
    95 na 100 spółek w ostatnim dniu roku ma najnizszy kurs, kazdy sprzedaje z nawet kolosalna strata potem w styczniu kupuje i podatku dochodowego nie płaci a wręcz ma staratę do odliczenia. Tak robi niemal kazdy inwestor.
    nie wpływa to na kurs bo robi sie inaczej niż piszesz. aby wykazac stratę nie trzeba czekać do stycznia aby odkupić. najczęściej jest tak, że w grudniu sprzedajesz i tego samego dnia odkupujesz, możesz nawet sam sobie sprzedać.
    a najlepiej robi sie, kiedy ma sie kogos zaufanego w RN
    wtedy pora sprzedazy i zakupow nie ma znaczenia
    wrobiarstwo, kupno na czuja to wrozenie z fusow, grube ryby maja tych zaufanych z RN:)
    w przypadku erg masz 100% racji
[x]
ERG 0,00% 44,00 2025-09-29 16:28:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.