albo i lepiej
sami zobaczycie te cuda
dzisiejsza wycena jest smieszna, kto rozumie trochę finanse ten wie o czym gadam
ten kto kupuje wie co robi
szkoda że nie mam za co dokupić , ale tych kilku tysięcy które mam nie oddam poniżej 2 złotych
mam czas
ta spólka ma 9,5 mln dotacji wspaniałe wskaxniki
no i czekamy na inwestora do Timecampa - którego już trochę kupił Asseco
prezes i wiceprezes kupili po 100 000 akcji po 0,8 dwa lata temeu przy okazji emisji własnie o cenie 0,8
potem ktoś zaczał uwalać małymi ilościami ta spółkę
a teraz ktoś |(może ten sam) zaczyna odkupować
po co ?
nie wiem ale chyba nie chce stracić
Nie pamiętam ile, ale blisko 50%. Czyli 4 bańki dotacji to tylko sam projekt. Pamiętaj też, że unia nie daje kasy bez wkładu własnego. No i nie zapominaj, że inkubator innowacyjny to nie jedyny projekt w portfelu spółki.
Ej cysorze.......nie bądźcie jak Vincent R. Od kiedy przyznaną a jeszcze nie wypłaconą dotację zaliczamy do WK?......9mln dostanie VTI jeśli wypuści wszystkie zaplanowane projekty + inkubator!
Przy dotacji to cena 2,4zł za walor będzie dopiero - 1.00 WK, więc jeśli chcesz sprzedawać po 2zeta to przebiegły jesteś:)
Pozdrawiam chłopaki
pamiętam, że wraz z 2-ma podmiotami mają tam równe udziały, czyli koło 33%. O tej kasie z uni to chyba ponad rok wiadomo, nie wiem czemu nagle taka rewelacja na forum i pompa na kursie ;)
pytanie, czy te spółki za kasę z uni będą coś warte...
Nie zgaduj. Wszystko jest w raporcie za poprzedni rok. Mają 46,61% udziałów w tym inkubatorze z dotacją. Zresztą poniżej masz ich portfel. Z tą różnicą, że sprzedali już na początku roku 1,3 mln akcji Stergamesa. Zresztą z dużym zyskiem (za prawie pół bańki). Zostało im tylko 200k papieru
Skandynawia.pl sp. z o.o. 100% udziałów
Best Capital sp. z o.o. 66,73% udziałów
Dydacto SA 100% udziałów
7orders S.A. 30% udziałów
Flux sp. z o.o. 26,43% udziałów
Hawira sp. z o.o. 42,07% udziałów
IPO S.A. 10,21% udziałów
IN-‐T sp. z o.o. 46,61 % udziałów
Stergames S.A. 29,41% udziałów
Mobile Factory S.A. 29,58% udziałów
Time Solutions sp. z o.o. 27% udziałów
Steargames fakt z zyskiem, ale musieli po debiucie wg kursu giełdowego wyceniać, przez to kokosów w raporcie za kwartał, w którym sprzedali, nie było...
IPO i Mobile factory są notowane a reszta? Jak ją wycenić?
Dobra nie ważne. Chyba wiem dlaczego rośnie. W lutym kończy się inkubacja inkubatora naukowego. Chyba będą mogli zaksięgować wartość inkubatora. Poza tym będą się rozwijały jego spółki portfelowe. Może trafili w jakąś perełkę. Zresztą na stronie inkubatora są informacje o projektach. www.int.org.pl.