Witaj. Jestem ciekaw, czy wziąłeś trochę jupitera, o którym pisałem onegdaj. Dziś ładnie to wygląda. Masz jakieś typy na teraz?
Pozdrawiam z naszej jhmowskiej łajby
z NC uważam ze godne uwagi będzie teraz Presto /zakonczenie blokad,spółka zdrowa/ ale bierz to tylko jako moje spostrzeżenie bo zaraz niektórzy wyskoczą że naganiam.
Ciekawie wygląda to presto :)
Ja spekulacyjnie bimbam jeszcze na Twoim Gle - jestem Ci winien flaszkę, za miłe kółeczka.
Pozdrawiam i oczywiście dobrałem trochę JHM
Ja (Presto) podebrałem pakiecik i dobiorę kolejny w miarę rozwoju sytuacji a Jhm dobierałem z zysków na innych spółkach w pakietach po 45 gr i 43 gr .Nie ma tego złego jak mówią i na coś się ten spadek (nieuzasadniony) przydał nam.W sumie w porównaniu z pakietem z tamtego roku mam o 20% więcej tych akcji.
Lego widzę ze masz podobny sposób działania-też chyba transferujesz tu zyski z innych inwestycji?
Muszę się przyjrzeć bo Gle odpuściłem sobie po nakręceniu 100% zysku jakiś czas wstecz a tam potrzebne jest tak zwane czucie bo to papierek spekulacyjny.
Mam trochę inne nastawienie dlatego że kupowałem w dołku w okolicach 0,60 a sprzedawałem pod strefą 1,10 i podświadomość nakazuje ostrożność -choć nie mówię nie.
Kolego Pausa. Jhm jest moim zdaniem najlepszą spółką. To o czym sobie pykamy, to wątki małej spekulacji. Ja na JHM jestem od prawie roku i nie żałuję, to dobra spółka. A dzida w górę, dzida w dół to takie odskocznie. Mam też fluida, który wydaje się zmierzać do pozostania hitem jesieni.
Do 1973. Co do GLE słuszna uwaga, udało mi się tam trochę pokręcić i postanowiłem poprzyglądać się jutrzejszej sesji - spekulacyjnie.
Co do Presto to jutro powinien być większy ruch na papierze w sensie przemielenia akcji.
O ile pójdzie zobaczymy? Spółka chyba bardziej ma fundamenty więc po wybiciu a dzisiaj to była pewna przygrywka kurs powinien ustabilizować się i następnie powoli do góry bez mega wyskoków.Przydałby się stabilny wzrost jak na Fluidzie.
Witam Kolegów! Widzę że jest coraz więcej osób które zauważyły FLD. Na FLD jestem od listopada ub. r. dzięki podpowiedzi 1973. To faktycznie może być hit jesieni i zimy. Co do JHM siedzę tu od 24 gr. A przez ostatnie dni zapakowałem drugie tyle niż miałem do tej pory (zainwestowałem zyski z MIT). Ostatnio zaparkowałem też na ELEMENTAL - to też ciekawa spółka.
Ponowne wybicie CWP się rysuje na horyzoncie koledzy.Towar w niewielkiej ilości a zbliża się z końcem 2013 r nowa perspektywa wraz z projektami na 2014r.Obserwować a jak zacznie odpalać kupować.To jest moja osobista opinia.
No i Panowie na powitanie jesieni FLUID z impetem przebił 2 zł. A na naszym JHM kiszonka. Myśle, że to już ostatnie dni marazmu na tym papierku. Pozdrawiam
GLE odbiło więc kółeczko poczynione, ale Fluid to już palce lizać :). Jhm też pójdzie, jakoś jestem o to spokojny - choc na gieldzie to słowo niezwykle względne.
CWPE - przyjrzę się z chęcią. Sporo ostatnio ładnych okazji cenowych.
pozdrawiam jhmowców.
~1973; a jaki twoim zdaniem może być zasięg CWPE. Pisałęś ostatnio, że zakupy do 20 gr jest opatrzony niskim ryzykiem. Mnie osobiście martwią obroty. Napisz co o tym myślisz.
Jeśli dobrze pamiętam to wtedy o niskim ryzyku wpominałem cenowo poniżej 20gr a co do płynności to chyba oczywiste że w tej chwili na tym poziomie kursu będzie taka a nie inna bo gdyby ktoś się wychylił to wartość podskoczy o kilkadziesiąt procent-najpierw trzeba zebrać małymi odskokami.Pamiętaj że kurs był 5 razy wyższy w ciągu roku przy gorszych wynikach.25-30 gr to scenariusz jak najbardziej rzeczywisty i tam pojawią się większe obroty.Kapitalizacja około 1 miliona a akcji niewiele- za ostatni kwartał dane następujące.
CWPE (CWP): Raport okresowy za II kwartał 2013 roku - KOREKTA (raport nr 19/2013)
09.09.2013 14:50
Zarząd Spółki Centrum Wspierania Projektów Europejskich S.A. przekazuje w załączeniu skorygowany raport okresowy za II kwartał 2013 roku.
Na stronie 8 raportu dodano:
II KWARTAŁ 2013 R.*
II kwartał 2013 r. (dane jednostkowe) - okres od 01.04.2013 do 30.06.2013:
Amortyzacja: 4,82
Przychody ogółem: 466,53
Przychody netto ze sprzedaży: 428,68
Zysk / Strata na sprzedaży: 156,34
Zysk / Strata na działalności operacyjnej: 157,38
Zysk / Strata brutto: 171,80
Zysk / Strata netto: 171,80
* Spółka nie prezentuje danych porównywalnych dla danych skonsolidowanych, ponieważ nie dokonywała konsolidacji na początku 2012 roku. Spółka rozpoczęła sporządzanie danych skonsolidowanych od III kwartału 2012 r.
Na O1Cybaton powinno dojść teraz minimum pod strefę 1,20/potem to już jak się wydarzenia i infa potoczą albo dalej góra lub przystanek.Na CWPE śmieszne zbicie ceny kilkoma sztukami na zamknięcie czyli jutro dalej zbieracze popracują/zapowiada się naprawdę decydujący odskok w górę.
Co tam u ciebie lego? jakieś analizy nowych spółek?
Pozdrawiam
Witam kolegów. 1973 - b ładna sesja cybatona. Odnośnie typów. Ja mam trochę elementala kupionego troche niżej, ale podzielam zdanie lorga - spółka ze świetnym potencjałem, planuję dobrać. Robię mini kółka na gle, bo wciąż sytuacja pozwala. Zbieram powolutku suntech z perspektywą dłuższą - liczę na iV kwartał. Co do elementala - to może być drugi jesienny hit. Ciekawi mnie tez dalszy rozwoj wypadkow na jupiterze - na razie obserwuje.
Pozdrawiam kolegow
A ja podpowiadam kupytac OpenNet
Spolka z NC z kapitalizacja 3,7 miliona dostala dofinansowanie 8,5 miliona i czeka na kolejne 5 milionow
Bedzie ostra jazda juz niedlugo choc kurs i tak wrosl z 60 na 1,60 ale bedzie duzo wyzej
Koledzy możemy być dumni z naszego O1Cybaton,Fluida. A za chwilkę kolejnym hitem okaze się CWPE.
Jestesmy jednak wierni i rynkowi głownemu bo i miłość do JHM w końcu da upust wzrostom.Miłość jest cierpliwa.
Pozdrawiam myślących logicznie lorga,lego i innych rozumnych ludzi z tego forum
A czy moi spostrzegawczy koledzy dostrzegli ze spółka Starfit tez z NC weszła w bardzo ostry trend wzrostowy i przebicie 3 zł nie powinno być w perspektywie tygodni problemem.?
Teraz CWPE zaliczało korekcyjny spadek ale uważam że zaszła decydująca zmiana kierunku
Do końca roku wzrost powinien być i tak imponujący.O wyniki III kw i IV możesz być spokojny a żniwa w 2014.
Zgadza się.Strefa 25-26gr powinna być bardzo silnym wsparciem i od niej powinien nastąpić kolejny silny wzrost CWPE .Być może kurs już nie zejdzie tam gdyż test tego poziomu miał miejsce. Generalnie tylko dobre infa w przyszłości się zapowiadają i większych zagrożeń nie widzę.