dziś płacą już 1.46 za akcje, kurs rośnie i to na dość sporych wolumenach.
a AER ma 3.3 miliona ich akcji - ok 5mln zł
jaka by musiała być WK aby kurs przy cwk=1 wrócił do ceny emisyjnej 2pln za akcję? przy niecałych 10mln akcji daje nam to 20 mln zł. Jak dobrze pójdzie to im się uda a przebicie ceny emisyjnej to na dziś dzień 1300% wzrostu kursu akcji
Wg mnie to już jest kwestia nawet nie tyle tygodni co dni lub godzin. Wartość godziwa to na dziś dzień coś ok 1zł za akcję, zakładając pesymistycznie, że żadna spółka zależna jakiegoś tam większego sukcesu nie odniesie.
Dnia 2013-09-23 o godz. 17:13 ~Oli napisał(a):
> Wg mnie to już jest kwestia nawet nie tyle tygodni co dni
> lub godzin. Wartość godziwa to na dziś dzień coś ok 1zł za
> akcję, zakładając pesymistycznie, że żadna spółka zależna
> jakiegoś tam większego sukcesu nie odniesie.
Również mam podobne zdanie, ostatnio są jakieś inne ruchy na AER i nowe nicki na forum, być może będą zbierać akcje bo kapitalizacja śmieszna, tutaj będzie kiedyś bardzo ciekawie moim zdaniem, większość akcji wyzbierana i zaparkowana, 1 zł to raczej pikuś.
pozdrawiam wytrwałych
Ciekawe ile jest tutaj twardych akcjonariuszy, ja od ponad 2 lat skubie akcje.
INDATA już po 2.18 zł, czyli wartość pakietu ponad 3 miliony akcji który posiada AER bardzo szybko rośnie, kapitalizacja AER nadal na śmiesznym poziomie.
tylko akcje Indaty które ma AER nie ma jeszcze w obrocie....to po pierwsze ...po drugie na AER nie ma obrotów...i to jest problem ...oby po wynikach coś ruszyło...
Tutaj albo jest jakiś konkretny wałek, albo spółka stoin na krawędzi przed ogromnym wystrzałem w górę, gdyż taki impas nie może trwać wiecznie. Taka rozbieżność pomiędzy kapitalizacją a wyceną poszczególnych aktywów jest przeze mnie nie do pojęcia.