Tak jest jak parkiet pisze ,reszta do przemysleniaNajnowsze wydarzenia
Millennium zalecił kupno akcji Ampli, z ceną docelową 21,2 zł
22-06-2007, ostatnia aktualizacja 22-06-2007 12:28
Prześlij e-mailem Dodaj do: Share on facebookShare on wykopShare on twitterShare on blipShare on naszaklasaShare on googleMore Sharing Services
0
Wydrukuj Wielkość tekstu: A A A
Millennium Dom Maklerski rozpoczął rekomendowanie akcji Ampli od zalecenia "kupuj" z ceną docelową 21,2 złotego.
W raporcie z 15 czerwca analitycy Millennium Domu Maklerskiego podkreślili, że bardzo dobra koniunktura w budownictwie oraz spodziewane duże inwestycje w energetyce i w rozwój infrastruktury drogowej tworzą korzystne warunki rynkowe dla poprawy wyników finansowych Ampli. Poprawę tę czyni bardzo prawdopodobną, ich zdaniem, stopniowo realizowana strategia rozwoju spółki.
"Mając na uwadze powyższe czynniki, rekomendujemy kupno akcji Ampli, a cenę docelową wyznaczamy na poziomie 21.2 PLN" - czytamy w raporcie. W dniu wydania rekomendacji kurs spółki wynosił 14,7 zł. W piątek o godzinie 12,27 za jedną akcję płacono 18,24 złotego.
dużo spółek mówiło sie gówno, ja pamietam Amikę jak była po 1 zł a jak jest teraz, też wtedy mówili gówno i wiele innych spółek jak było w groszówkach. Ta spółka przetrwała tyle lat i przetwa dalej, koniunktura pójdzie w górę i ona tez. Mając 3 mln akcji to może pójść wysoko
Zapomniałeś o jednym bardzo wielkim minusie że są akcje które dają 66% głosów
a te, ma dwu panów a jest ich tylko około miliona .Więc kup nawet 2ml i tak będziesz
nikim .Musi sprzedać jeden z głównych udziałowców a oni olewali już propozycje nawet
Patrowicza w 2010r .To są ludzie z Tarnowa a tam jak znasz historię są tylko prawdziwi
Polacy dla których kasa to pikuś najważniejsza jest rodzina i dom baj baj
Pozdrowienia dla Grzesia F 16
czy mnie ktoś, coś dosypał do drinka ? czy Wam coś ktoś dosypał?? bo czegoś tu nie rozumiem, z kiedy daty w tym kotlecie???rekomendacje z kosmosu na chwiile obecną a tu sie dyskusje odbywajaą, ludzie co jest? czy coś wiecie czego ja nie wiem??
ps. aż sie zasapałem pisząc w pośpiechu :D:D:D:D
"Kupuj plotki sprzedawaj fakty" A Roman Karkosik by powiedział tak, spółkę kupuje się kiedy jest źle a sprzedaje kiedy jest dobrze, bo kiedy ponowni jest źle to już jest za późno.
Bardziej wydaje się prawdopodobne, że ten co dał się wrobić to się wrobił przy 20 zł, 10zł i 5 zł, obecnie cena jest na tyle atrakcyjna, że każdy jest w stanie ją zapłacić. A ryzyko wydaje się być małe w proporcji do zysku. Akcje zazwyczaj kupuje się kiedy są nisko a sprzedaje kiedy są wysoko. A statystyka wykresu wskazuje, że podjąłeś prawidłową decyzję.
Dzięki za odpowiedz zastanawiam się tylko nad tym po co był ten artykuł w parkiecie??
Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem jest to by było kilku kupców a cena była wysoka
za pakiet kontrolny.