• No i mamy 2 grosze Autor: ~blee [178.183.176.*]
    Kto puści za mniej?
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~xxx [213.108.115.*]
    dygacie jeszcze wogle ?
    hahaha

digate, dobra nazwa, hahaha
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~dark7 [95.48.24.*]
    No ktoś się jednak dzisiaj schylił po 3gr i ponad milion łyknął, sam już miałem tego nie tykać na razie ale skoro tak się sprawy mają to może moje 100k ostatnio kupione po 3gr nie pójdzie do piachu ;) Najwyżej 3tys będę w plecy , raz się żyje :)
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~kupiec [83.144.116.*]
    powiem tylko że ten 1 milion to przygrywka do dalszych zakupów. Kilku z większą kasą czai się na poważniejsze zakupy a to zmieni obraz tej firmy na zawsze.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~mag [217.153.198.*]
    cholera wie co to było? to że ktoś kupił to mało znaczące ,tylko kto to sprzedawał?
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~321 [195.74.50.*]
    Podbiją do 0.2 i obligi będą się prosić o akcje po 0.1
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~wielkopolanin [31.0.220.*]
    spokojnie panie i panowie
    w\lasnie dzisiaj dostalem namiar na te spoleczke
    jeszcze nie czas nie mam tego duzo!
    ale to sie zmieni musze tylko troche innych walorow uplynnic
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~zainetesowany [91.189.142.*]
    chyba, że przewalili robiąc dezorientację drobnym aby po 2 nie zaczęli oddawać
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: dark7 [87.207.23.*]
    Pewnie za chwilę się okaże czy to jakiś chytry plan związany z obligami czy ktoś na krótko chce trochę zarobić , parę dni takich zakupów i ulica może się dołączy .... sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Kasa gdzieś tam wokół spółki krąży może to i Global się wystraszył że Kosa ma problemy i pójdą wszyscy razem z nim do izolatki , więc może teraz oni wezmą sprawę w swoje ręce coś się w końcu firmie od nich należy a łatwo/tanio spółka może przejść w inne mocniejsze ręce. No nic teraz nam zostały tylko domysły a też mi się nie chce wierzyć że sobie tak łatwo odpuszczą.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~blee [178.183.174.*]
    No nie można wykluczyć sytuacji, w której jacyś mafiozi skupią akcje z rynku za 0,5 do 1 mln zł, odczekają te 3,5 roku i złożą bartelowi i stachurze miłą wizytę gospodarską w celu uzgodnienia terminów spłat 14 mln z obligacji + należnych odsetek.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~achaja [77.113.102.*]
    jestem za!
    oczywiście za sprawiedliwością ;)
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Tylko za sprawiedliwością czy w komplecie za prawem i sprawiedliwością :)
    Najważniejsze że chyba jakieś ruchy zaczęły się dziać bo te dryfowanie do niczego dobrego by nie doprowadziło. Ja mam dobrą cenę niewiele do stracenia więc spokojnie zaczekam, tutaj może być i 2gr i 22gr za chwilę więc nie ma co , kto do tej pory nie sprzedał to raczej chyba już tego robić nie będzie po przy takiej cenie już nie warto.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~cała prawda [91.208.93.*]
    "dobrzy ludzi" wzieli sie do pracy na miejscu niektórych bym się bał
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~premineum [159.205.45.*]
    a moze zaczyna skupowywac GMK przeciez nie beda kupowac na gorce , od niedawna mam wrazenie ze kurs akcji na sile jest sciagany w dol ,a oni lubia firmy z klopotami finansowymi ,a numer z karkami pierwsza klasa
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~zjk [140.101.16.*]
    Odpowiedz sobie na jedno pytanie,
    poco maja skupowac akcje spolki która:
    - nie posiada realnych aktywów
    - nie prowadzi sensownej działalności, której nie mogłaby prowadzić każda inna firma założona w 10 minut
    - jest zadłużona
    - ma prokuraturę na głowie
    - posiada rzekome obligacje które zapewne nie zostaną spłacone

Obecna działalność spółki może być prowadzona przez każdy inny podmiot, niema żadnego problemu na przeniesienie zasobów produkcyjnych z tej spółki do nowego podmiotu.

Spolka nie posiada unikatowych technologi, unikatowego know how,
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    zjk nie takie wydmuchy przejmowali. Jak ktoś ma dobrych prawników to może za "pare" zł przejąć tą firmę i wtedy np. poprzez sądy ściągać te 14mln. Miejsce na NC może to nie to samo co rynek główny ale też jakiś prestiż i trochę kosztuje wprowadzenie swojej spółki - można to zrobić na "skróty" Jest wiele powodów dla których ktoś może się schylić po to truchło. Na razie jesteśmy w czarnej d..ie zwłaszcza że spółka milczy jakby jej zależało na tym aby ludzie zwątpili i pozbyli się akcji za grosze. Jakby chcieli sami wywalić to dali by jakiś komunikat że np. w/g ich prawnika sprawa w sądzie jest spokojnie do wygrania , oświadczyli że w związku z tym odwołali się od wyroku i sprawa a wokandę trafi za pół roku w/g nich , jak by kurs akcji zaczął wzrastać to na pewno znów znaleźliby się chętni na zakupy i z obligami też wtedy by sprawa stała się prostsza.
    Teraz to wygląda jakby spółka dryfowała bez żadnego sternika .... tylko czy tak jest rzeczywiście czy jednak nie jest to jakiś plan na postraszenie obligów to się też okaże.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~blee [62.152.146.*]
    Myślę że od momentu, kiedy kosa zrejterował z biura i przestał odbierać telefony, spółka jednak dryfuje bez sternika.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~Marek [78.133.219.*]
    Najbardziej dostaną w dupę Ci, którzy kupowali obligacje na catalyst. Ci co dostali obligacje to pamietajcie, że dostali je w zamian za akcje (czyli ten tzw skup). Wymiana była po cenie 60 gr za akcje a chodziły wtedy na giełdzie chyba po 20 gr (moge sie mylic bo pisze z pamieci). Tak, że tym którzy trzymaja obligacje od poczatku oplacałoby sie wymienic obligacje na akcje po cenie 10 gr. wyszliby na zero gdyby udało im sie sprzedac akcje po 3 grosze. Ale podaz 10 mln nowych akcji sprowadzi kurs do 1 gr.
    Tak, ze według mnie za niedługo kurs akcji bedzie pomiedzy 1 a 2 gr pod warunkiem, że notowań nie zawiesza.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~Wojtek [89.77.19.*]
    Straszna tu dupa jest. Zarząd nie reaguje, na forum tylko plotki i przypuszeczenia.
    Sprawy w Sądach, prokuraturze. Kompletna padaka.
    Można by sie w jakiś sposób wypowiedzieć i wytłumaczyć komunikatem zaistniała sytuacje. Jako zarząd coś powinni zrobić. PB swoje zrobił, jak sa tacy niewinni to niech pokażą jakie kroki podjęli w celu ochrony dobrego imienia spolki.
    No chyba ze tu nie ma czego i jak bronić, wtedy to milczenie jest zrozumiałe. Ale czy dla nas wróży to coś dobrego? Chyba nie.
  • Re: No i mamy 2 grosze Autor: ~gat [87.205.158.*]
    NDW Doradztwo strategiczne..... Digate w fachowych rękach. 27 sierpnia 2013 roku odbyło się wcześniej komunikowane spotkanie z obligatariuszami. Spotkanie zostało poszerzone o obecność nowego Partner Emitenta, NDW Doradztwo Strategiczne reprezentowanego przez Roberta Fałkowskiego, specjalizującego się w zarządzaniu kryzysowym oraz restrukturyzacji przedsiębiorstw. Zadaniem NDW będzie wykonanie audytu oraz przedstawienie dróg rozwoju dla Spółki. NDW Doradztwo Strategiczne ma wieloletnią praktykę w tego typu doradztwie i Zarząd oczekuje pozytywnych efektów tych działań w zarówno krótkim jak i w długim okresie. Na spotkaniu zostały przedstawione możliwości realizacji przez Digate SA nowych projektów informatycznych w zakresie dostarczania sprzętu i budowy oraz wdrażania aplikacji desktopowych, internetowych oraz mobilnych. Omówione zostały również prowadzone rozmowy z potencjalnymi inwestorami Spółki, którzy są zainteresowani branżą IT. Wszystkie powyższe działania powinny mieć pozytywny wpływ na odbudowę zaufania do Emitenta.
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.