• Przez OFE to my emerytury nie dożyjemy Autor: ~zarobas [95.49.107.*]
    Cała Europa na plusie, a my jak zawsze. Wałkuja ten temat tak długo,a do żadnych konkretnych wniosków nie doszli. Części akcyjnej mają nie ruszać, a 10 lat przed emerytura i tak ją znacjonalizują, chyba, że się zmieni jeszcze. Co jakiś czas będą nas uszczęśliwiali takimi newsami. Raz premier się wygadał w/s podatku od kopalin KGHM -13% poźniej w odwołał na konferencji prezez PGNiG. Teraz też chlapie ozorem i robi zamieszanie. Ciężkie czasy na GPW, a miało być tak fajnie, kryzys się podobno skończył PKB 3% w I kw 2014 oczywiście premier zapowiedział.
    Coraz słabiej się prezentuje ta nasza giełda.
  • Re: Przez OFE to my emerytury nie dożyjemy Autor: ~wig20 [83.23.81.*]
    Ktoś z was w ogóle rozumie ten dzisiejszy spadek na wig20? To przecież niedorzeczne!
  • Re: Przez OFE to my emerytury nie dożyjemy Autor: ~kt [89.229.15.*]
    nie tak do końca niestety, część obligacyjna przechodzi do zus i dla gpw to nie ma większego znaczenia raczej, problemem jest przeniesienie się do zus kto chce i to w ciągu 3 miesięcy, kto się nie zgłosi, że chce zostać w ofe (tzn. wcale się nie wypowie lub przeniesie do zus - bo to jednoznaczne jest) ten przejdzie i jego składka też, a gdzie są składki? - na gpw (skoro obligacji już nie ma) teraz tylko nie wiadomo ilu ludzi się z ofe wyprowadzi, niech to będzie z 30 % to tyle akcji muszą sprzedać, więc jest się czego bać
  • Re: Przez OFE to my emerytury nie dożyjemy Autor: ~wig20 [83.23.81.*]
    No tak, raczej na pospolite ruszenie nie ma co liczyć. Przysłowiowy "pan Jasio", który hebluje deski raczej nigdzie się sam nie zgłosi, więc jego składki z OFE trafią do ZUS. Szansę jedynie upatruje w aktywności OFE, które same zaczną uświadamiać obywateli.

Jeśli idzie o dupona, to chyba najpierw tak nas zwalą, że nam zwieracze popuszczają, wcześniej tego nie puszczą. RSI przebiło delikatnie linię od dołu na dziennym. MACD dał sygnał sprzedaży, więc pewnie jutro się posypią na S zlecenia. 1.15 to wg mnie najłagodniejszy wymiar kary jaki nas może spotkać za to słodzenie na forum. ;-)
  • Re: Przez OFE to my emerytury nie dożyjemy Autor: ~dablo [83.1.135.*]
    mam trochę odmienne zdanie....kurs jutro odbije nie ma podstaw do 5 -tej z rzędu spadkowej sesji ,,,kanał wzrostowy nic nie naruszone..jutro na zielono wystarczy ,,,,
  • sorry, ale zapomniałem .. Autor: ~wig20 [83.23.81.*]
    Ma ktoś dostęp do tego czegoś?

http://wiadomosci.stockwatch.pl/co-dalej-z-kursami-duonu-i-warimpeksu-analiza-techniczna,akcje,76772

W razie czego, służę mailem, gg, skype .. :))
  • Re: sorry, ale zapomniałem .. Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    akurat obie spółki posiadam i spokojniw czekam co prawda duon nie wyglada najlepiej w krotkim terminie ale długoterminowo cały czas jest ok:)
  • od kiedy Autor: ~Wonitowy [84.84.100.*]
    Od kiedy wchodzą w życie zmiany ? inaczej mówiąc do kiedy i gdzie muszę zgłosić chęć pozostania w OFE?
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.