jak w temacie powyżej, po wczorajszej informacji powinien być duży, a tak naprawdę bardzo duż plus. A tu ...............no własnie, ja już nic nie kumam.
Tu jedynie stara ekipa siedzi, wszyscy obkupieni. Ostatnio kupował z rynku chyba jedynie sam prezes. Zrobi się trochę bardziej medialnie wokół spółki to i się ekipa powiększy.
No tak,bo ja kupiłem wczoraj i dziś po 0,17 ale jakoś nikt się nie dołączy,a przecież to tanizna.Jakiś baran oddaje po 0,16,ok niech postawi więcej to też wezmę.
maro gdybyś przez chwilę przestudiował historyczne posunięcia spółki to byś nie był taki zdziwiony a odkryłbyś, że sprzedali airmarket za groszę gdy kurs oscylował powyżej złotówki, podobnie postąpili z avtech ale to akurat dobrze zrobili, potem była sprzedaz lgl spójrz na dofinansowania i kwotę jaką uzyskali za niego i teraz tro pewnie tez opylą za jakies 15gr za sztukę
Dnia 2013-09-04 o godz. 19:29 ~jadzia napisał(a):
> maro gdybyś przez chwilę przestudiował historyczne
> posunięcia spółki to byś nie był taki zdziwiony a
> odkryłbyś, że sprzedali airmarket za groszę gdy kurs
> oscylował powyżej złotówki, podobnie postąpili z avtech ale
> to akurat dobrze zrobili, potem była sprzedaz lgl spójrz na
> dofinansowania i kwotę jaką uzyskali za niego i teraz tro
> pewnie tez opylą za jakies 15gr za sztukę
Nie twierdzę, że nie masz racji, ale po takim infie chociażby spekulacyjnie powinno wystrzelić. Z a ile sprzedadzą objęta akcje................no tego nie wiemy
Sprzedawali bo mieli straty, wydatki, nieprzewidziane okoliczności - musieli.
Teraz sytuacja jest inna, kryzys się kończy, firma przynoszą straty poszłą pod młotek.
Nie ma co porównywać sprzedaży airmarket, bo tam nie było wogóle wolumenu, waląc w rynek doszliby do samego dna i zostali jeszcze z papierem.
LGL wogóle nie masz co porównywać, bo spółka wogóle nie była notowana więc jej sprzedaż musiała odbyć sie poza rynkiem. To że mieli dotacje z przeznaczeniem na rozwój kasku nie znaczy, że potrafili je skapitalizować.
Indata to inna bajka, duża kapitalizacja i AER ma tu tylko 6% a nie 100% udziałów więc jeśli spółka notowana jest w okolicach 1.4zł przy wolumenach rzędu 20-30tys zł jeszcze na rynku NC, to po przejściu na rynek główny tym bardziej nie powinno być problemu z ewentualnym upłynnieniem ich udziałów. Pytanie tylko czy sprzedadzą po 1.4 zł czy może poczekają na 2 zł i wyciągną nie 5 a 7 mln zł.
Dnia 2013-09-05 o godz. 23:36 ~dr true napisał(a):
> żeby zasłużyć na adrenalinę to trochę mało sypnąłeś grosza
> :)
Zebrałem wszystko co było, otwierając dorge np dla Ciebie. Ja w ciągu ok miesiąca wsadziłem w AER o 10000zl może dla Ciebie to mła kasa, dla mnie jak na miesiąc nie sprzedając żadnych innych akcji to dość sporo, no i mam już tego troszku..................