Mozna by liczyć i trochę po marudzić ale kilka faktów:
- zobowiązania długo i krótkoterminowe - 5mln (niezle),
- zeszli trochę z kosztów własnych, co prawda kosztem pracowników no ale kapitalizmu
nie przeskoczysz
- ponad milion na plusie ze sprzedaży w porównaniu do -800tys straty rok wcześniej
robi wrażenie,
- działalność operacyjna w końcu na plus,
- zysk na jedną akcje 41gr (gdyby dobili do 1zł po drugim półroczu to byłby wynik),
- co prawda aktywa skurczyły sie troszeczkę o jakieś 4,5mln no ale na pewno nie
umniejsza to w/w pozycją
- no i w końcu 9,25zł wartości księgowej
Czyli reasumując wyniki naprawdę REWELACYJNE
To ja się pytam jak to ma sie do KURSU....wcale, a że jeszcze na 2 fixach jesteśmy to jakieś nie porozumienie i jawny wał!
tylko co z tego że wyniki dobre jak kurs szoruje po dnie, a nie oszukujmy sie ja chleb bede miał ze wzrostu cen akcji a nie zysku kompapu, owszem mozna by sie upierać że jedno z drugim związane ale po kursie tego niestety nie widać.....
cyferki cyferkami a ciągłe ciągłymi nie zmienia to faktu iz z radością widzę wyjście z poziomu 6zł, to było po prostu jakieś przegięcie i nie porozumienie, kurs kompapu powinien dzisiaj po 3 latach od przejęcia oz i bz grafu byc tam gdzie obecnie jest kurs ekoeksportu....
....oczywiście to tylko i wyłącznie moja opinia
Przebicie 7 zł to kwestia kilku dni!
Martwi mnie ,że jedynym kupującym ostatnio to Prezes i spółka.
Pocieszający zaś jest fakt ,że mimo tanców i strchów nikt nie spanikował i zakupy podwyzszał kurs.Widać ,że akcjonariat zdyscyplinowany.Jak ktoś wczesnie pewnie policzył od 01 10 wchodzimy nanotowania ciągłe oby to pomogło.
A co dotyczy wyników za 6 miesięcy to są dobre i gdyby to od tego zależało to kurs powinien być 9 zł!
Po wynikach za III kwartał sytuacja powinna się znacząco poprawić jeżeli wyniki będą lepsze od tych za II kwartał, a wszystko wskazuje, że tak właśnie będzie.