• Wyniki są fatalne Autor: ~Analityk [37.30.99.*]
    Nie jestem pewien czy spółka przetrwa ten rok. Długi ją zabiją.

Zaleca się ewakuacja !
  • Re: Wyniki są fatalne Autor: ~Analityk [212.123.187.*]
    Dnia 2013-08-29 o godz. 21:05 ~Analityk napisał(a):
    > Nie jestem pewien czy spółka przetrwa ten rok. Długi ją
    > zabiją.

Zaleca się ewakuacja !

Nikt nie oczekiwał super wyników w tym półroczu, najgorsze spółka ma za sobą. Teraz czekamy tylko na info o rolowaniu.

Pozdrawiam Cierpliwych :)
  • Re: Wyniki są fatalne Autor: ~asdf [83.11.169.*]
    to to masz info, właśnie cię wyrolowali wynikiami :)
  • Re: Wyniki są fatalne Autor: 30malo [176.97.139.*]
    CO DO WYNIKÓW TO KAŻDY BYŁ ŚWIADOMY CO NAS CZEKA!!!!!!!!!!!!!!WIĘC NIE SZCZEKAĆ PIESKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TERAZ TO JUŻ TYLKO LEPIEJ!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Wyniki są fatalne Autor: ~andzi [89.79.136.*]
    Wyniki nie są dobre, ale napewno nie są fatalne. Mają sporo gotówki, w porównaniu do I kwartału wynik z działalności operacyjnej duuużo lepszy. Czeka nas dalsza poprawa wyników. Coraz większe prawdopodobieństwo refinansowania zadłużenia z obligacji. Zapewne jakieś nerwowe ruchy cen akcji będą w najbliższym czasie, ale ... i tu zakończe.
  • Re: Wyniki są fatalne Autor: ~flcn [188.33.171.*]
    Wyniki Cognora są zniekształcane przez naliczane różnice kursowe od obligacji.

Nie wiem czemu spółka tak zawzięcie wrzuca te różnice w rachunek wyników. Przy takim zadłużeniu 10 gr. w różnicy kursu PLN/EUR to ponad 12 mln PLN zysku/straty w rachunku wyników. Zysku / straty papierowej bo to różnice naliczone a nie zrealizowane. Po co taka prezentacja, warto zapytać zarząd.

Co do samych wyników I półrocza to faktycznie nie są za dobre. Jest jednak światełko w tunelu. To wyniki II kw, które napawają optymizmem. III kw. powinien być już całkiem dobry. Czy wystarczająco dobry żeby wyjść ze strat ? To zależy przede wszystkim od kursu EUR. Jeżeli spadnie w okolice 4.00 to bardzo prawdopodobne.
[x]
COGNOR -2,14% 4,90 2026-04-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.