Jeżeli będzie takie zainteresowanie z Państwa strony Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych wyraża gotowość przygotowania zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Stowarzyszenie jako organizacja pożytku publicznego ma możliwość złożenia takiego zawiadomienia w imieniu i na rzecz wskazanych w nim pokrzywdzonych. Od razu w tym miejscu pragnę wyjaśnić, że Stowarzyszenie nie może pełnić funkcji pełnomocnika pokrzywdzonych w postępowaniu przygotowawczym, ale może działając w ich imieniu przygotować i złożyć stosowne zawiadomienie do prokuratury.
, SII wyraża gotowość podjęcia takich działań, ale wyłącznie pod warunkiem wyrażenia przez osoby pokrzywdzone gotowości pokrycia kosztów przygotowania takiego zawiadomienia. Koszty przypadające na Państwa będą oscylować w granicach 5 tys. złotych. Pozostałą część kosztów pokryje Stowarzyszenie. Koszty te zostałyby równomiernie rozłożone na poszczególnych pokrzywdzonych, co w przypadku gdyby zgłosiło się, np. 20 zainteresowanych będzie oznaczało wydatek w wysokości 250 zł na osobę. Przy mniejszej liczbie osób zainteresowanych koszt ulegnie proporcjonalnemu zwiększeniu. Jeśli ktoś z Państwa jest, bądź zostanie członkiem SII koszt ten wyniesie 130 zł.
Kto czuje się oszukany proszę pisać na adres
Ja już napisałem i z dziką radością dam pieniądze za doprowadzenie p. Krawców na salę sądową.
Mam nadzieję, że to będzie koniec ich przygody na giełdzie,
zaczną nowe życie tam gdzie już dawno powinni się znaleźć.
Zachęcam do zgłaszania się do SII, im nas więcej tym lepiej,
Straciłem tu kasę, ale nie czuję się oszukany. Dla mnie ta firma zawsze była fatamorganą i ostrzegałem przed tym. Ale przyłączę się, jeśli będą inni chętni.