Ciężko o rzetelną prognozę kursu przy tak prowadzonym handlu, gdzie większość transakcji to przerzucanie pakietów przez fundusze, ale postaram się. Moim zdaniem papier wciąż nie zdyskontował w pełni dobrych wyników i ma potencjał względem konkurencji. Zakładając scenariusz trwania hossy maksymalnie do końca pierwszego kwartału przyszłego roku (oczywiście z korektami po drodze) to jest szansa zobaczyć tu kurs rzędu 25 zł. Uważam to za przyzwoity wynik. Taka moja prognoza absolutnie niewiążąca :)
Prezes to stary dziad , ktory nie potrafi sie dzielidz , aczkolwiek pracowita bestia, nie wiem czy pamietacie jego retoryke "nie bede sie dzielil z darmozjadami i tak wycofamy spolke do 2017"/cytat/ pozdrawiam;))
Generalnie taktyka jest prosta dla trendu wzrostowego. Trzymać, dopóki trend się nie odwróci. Mamy obecnie bardzo silny sygnał kupna po przekroczeniu 18zł. Teraz możliwa mała korekta, ale nie radziłbym sprzedawać, bo przy silnym trendzie wzrostowym papier może odjechać zanim uda się go odkupić. Niedawno dawałem prognozę 25 zł i ją podtrzymuję, ale trzeba zaznaczyć, że te 25zł to GODZIWA wartość spółki. W przypadku euforii, jaką mamy np. na Kani czy paru innych spółkach, kurs może być znacznie wyżej. To jednak dopiero w przyszłym roku.
A ja myślę, że kurs osiągnął szczyt - teraz kto może będzie się starał upchnąć to co ma realizując zysk a potem zjazd i kiszenie - jak porównuję z Krukiem to niestety KI wygląda słabo, bez szans na rywalizację i szybki rozwój, a wskaźniki są podobne. A trzeba pamiętać, że Kruk jest liderem i należy mu się premia. Dlatego z tej branży to już wolę Kruka, który pewnie będzie się szybciej rozwijał i wprowadzał nowe produkty.