Kierunek północ, ale coś obawiam się że korekta się jeszcze nie skończyła RSI(7) na poziomie 45. Za to MACD (6,13,4) zmierza już powoli w górę i jeszcze max 2 sesje i będzie przecięcie.
Panowie, najważniejsze żeby utrzymać kurs, aż wskaźniki się przeczyszczą. Wtedy będą solidne wzrosty.
Tak jak już mówiłem, kolejna seria spadków była do przewidzenia. Teraz jeszcze max 1 dzień spadkowy, chociaż wydaje mi się że już jutro kurs utrzyma się na 0 lub +/- 1%. Poniedziałek powinien być już plusowy :) Widać jak ładnie się lewa strona wypełnia zleceniami, a kto chciał to już wyrzucił.
Wymiany co raz większe, ale kurs idzie ciągle w dół. Wziąłem co nieco po 12.4, ale z opcją ewentualnego uśrednienia w granicach 11.3-11.5, bo uwzięli się by uwalić tę spółkę. Spadek niżej przy takim jednoczesnym pompowaniu Kani by mnie zdziwił
Wszystko idzie w dobrym kierunku, przed nami 15 sesji które powinny przynieść spore wzrosty, oczywiście możliwe też korekty w międzyczasie więc trzymajcie pampersy pod ręką ;-)
Trochę obczyszczona ale przy malym wolumunie. Dzisiejszy mlot pokazuje ze po 5 falowym wzroście od debiutu i nastepnej korekcie abc szykuje sie wzrost, a jak będzie to zobaczymy w przyszlym tygodniu :)
Ja mam tarczyńskiego 3500 akcji po średniej cenie 14,20zł. Dupa mięknie jak widzę takie wahania :-) Ale wierze że będzie dużo droższa, ona produkuje produkty luksusowe, na to zawsze jest popyt. Pozdrawiam inwestorów z silnymi nerwami, damy rade :)
mam trochę innych aukcji, tarczynski to 20 % portfela, ale jest to jedyne forum spółki na bankierze, gdzie nie ma wyzywania się i dołowania. Zatem nie tylko jego produkty są luksusowe, ale i forum także :)
Produkty podobne i forum podobne do Kani - nie zdziwiłbym się, jakby się okazało, że częściowo to te same osoby :-). Sam wyszedłem z Kani z 30% do przodu w tydzień i na więcej liczę na Tarczyńskim ale pewnie zajmie to trochę więcej czasu. Sam wczoraj nie wierzyłem, że można było dobierać po 11,6-11,9 - kto to oddawał ?
Dnia 2013-08-23 o godz. 18:53 krajkowski napisał(a):
> Kierunek północ, ale coś obawiam się że korekta się jeszcze
> nie skończyła RSI(7) na poziomie 45. Za to MACD (6,13,4)
> zmierza już powoli w górę i jeszcze max 2 sesje i będzie
> przecięcie.
Panowie, najważniejsze żeby utrzymać kurs, aż
> wskaźniki się przeczyszczą. Wtedy będą solidne wzrosty.
Z racji iż TAR jest bardzo, krótko notowany na GPW można dość dokładnie nawet jak dla średnio zaawansowanego gracza określić punkty zwrotne. Troszkę wiedzy i obycia a można zarobić na spółka o niskiej spekulacji inwestorów i określonej płynności. Warto obserwować co się dzieje z spółkami parę tygodni po debiucie a można dobrze zarobić. Najbardziej przewidywalna społka po debiucie i dająca najwiecej zarobić był KOV, ale własnie... do czasu aż zaczeła sie spekuła....
Z racji iż TAR jest bardzo, krótko notowany na GPW można dość dokładnie nawet jak dla średnio zaawansowanego gracza określić punkty zwrotne. Troszkę wiedzy i obycia a można zarobić na spółka o niskiej spekulacji inwestorów i określonej płynności. Warto obserwować co się dzieje z spółkami parę tygodni po debiucie a można dobrze zarobić. Najbardziej przewidywalna społka po debiucie i dająca najwiecej zarobić był KOV, ale własnie... do czasu aż zaczeła sie spekuła....
dobrałem w ubiegłym tygodniu po 12,12 i czekam na 18 :)
Sam sie zastanawiam, z jednej strony nikt nie chce się pozbywać, ale z drugiej strony też mało chętnych na kupno. Trzeba czekać na jakieś ciekawe info i wtedy ruszą na zakupy. Dowiedziałem się że tarczyński szykuje kampanie reklamową w tym kwartale, może to pobudzi kupujących :)
Cisza jak i w spółce. Żadnych wiadomości. Kasa z debiutu wzięta i pracują. Pytanie czy inwestycje poczynili jakieś, a jeśli tak to kiedy zaczną przynosić zwrot.
Odgrzewam stary temat nie tylko z uwagi na tytuł , moim zdaniem adekwatny to obecnej sytuacji na walorze, ale również ze względu na wysoki poziom dyskusji i kultury, który mam nadzieje zostanie w tej odsłonie zachowany. Zapraszam do okrętu , sternik tutaj moim zdaniem się znalazł , nie pozwolił spółce skorekcić , co prawda przez ostatnie 2 tygodnie wsparcie mocno trzeszczało , ale zostało nienaruszone a dzisiejsza sesja pokazała kierunek , spółka mocna fundamentalnie , niski free float , a więc jest w mocnych rękach. Nowo otwarty zakład da spółce dodatkowego kopa , będzie tu tylko lepiej.Zapraszam do dyskusji POZDRO ELDO
jest to jedna z najbardziej niedocenionych spółek na GPW. No ale przy takich nędznych obrotach jak teraz nie ma co liczyć na to, że znajdą się wreszcie jakieś misie, które wreszcie ruszą kurs do poziomu, na którym powinien być już od dawna.
Coś za bardzo się podniecacie :) Wyniki w porządku, nieprzesadzone. Ta spółka już ma to już w sobie, że jak rośnie to powolutku. Ja tu nie widzę symptomów, dla których miałoby się pojawić nagłe odbicie w górę? Owszem, jest niedoszacowanie, ale nic od razu. Może mnie oświecisz?
niewazne, czy wig20 rosnie, czy spada, tu nawet po wynikach jest bagno. Sennie, jak na kazaniu i nic nie wskazuje na jakakolwiek zmiane w blizszym i dalszym czasie...
Póki nie ma jakiekolwiek popytu z którejś strony, to sterowanie kursem jest zbyt proste. Powiedziałbym, dziecinne. Nawet nie wybroniło się wsparcie na 13,50. Niedobrze.