Jaki obstawiacie wynik? mając na względzie sezonowość (2 i 3 Q słabsze są dla spółki), obstawiam, że wynik nie przekroczy 0,4-0,5 mln zł na poziomie netto. Do tego waluty nie były jakoś super sprzyjające w 2Q, więc osiągnięcie takiego wyniku uznam za bardzo dobry rezultat. Ci co nastawiają się na powtórkę z 1Q mogą się wg mnie rozczarować.
Niemniej skoro spolka wchodzi z nowymi bardzo mocnymi smartfonami (pewnie wkrótce wejdzie z nowymi tabletami - 4 rdzeniowymi), to wierze, że mocna będzie koncowka roku, a 2 i 3 Q będą po prostu dobre z poprawą vs 2012 r.
a jaki wy typujecie wynik?
P.S. Jeśli zarobi 3 w całym roku to i tak progres ogromny . Kurs jak na razie właściwie nie zdradza oznak niczego . Biorąc pod uwagę średnią kursu z całej historii notowań tej spółki to jesteśmy na niskim poziomie bo ta przecena prawie na złotówkę to było przegięcie . Teraz kurs według mnie jest niski i nie dyskontuje tego co tu może się jeszcze zdarzyć pozytywnego a rynek jak to rynek nigdy nie działa efektywnie .
II kw byl rekordowy pod wzgledem sprzedazy zgodnie z infem ze spolki....ja nie podam wyniku ale powiem tylko tyle ze nalezy oczekiwac poprawy rok do roku za polrocze i to powinien byc bodziec do wybicia...plus oczywiscie prowzrostowy wykres
rok do roku powinno być nieźle. Można obawiać się jedynie tych co patrzą kwartał do kwartału nie zważając na sezonowość. Inną sytuację spółka ma w 1, a inną w 2Q.
Wiem, że się porównuje kwartał bieżący do kwartału ubiegłego roku, ale tutaj proponujemy własne sugestie co do wyników, więc nie obalajcie mojej propozycji ponieważ ja tak uważam. Zobaczymy po wynikach kto miał rację.