Czyżby ktoś zamierzał ogłosić niedługo wezwanie do sprzedaży? Czy to nie za duża koncentracja akcji w jednych rękach? Biorąc pod uwagę obywatelstwo prezesa obym nie musiał krzyczeć jak niegdyś Jasiek Rokita: "ludzie, ratunku, Niemcy mnie biją!"
Czemu tak myślisz ? Ja jestem przekonany że przejęcie przez Jantar firmy 4Studio miało na celu wprowadzenie realnej działalności do spółki giełdowej. . Firma nie zmieniła jedynie nazwy - zmieniła się cały zarząd i profil działalności . Według mnie proces ten właśnie przebiega.
Wezwany do odpowiedzi powiem tak. Poczekajmy, zobaczymy. Transakcja jest duza i jak widac nie rozmawiamy o malych pieniadzach. Kasa na tranakcje nie byla wyciagnieta z obrotu tylko podwyzszyla kapital. Jak widac w krotkim czasie spolka kapitalowo bedzie jedna z najwiekszych a za podwyzszeniem kapitalu ida srodki na zakup majatku trwalego. Akcje zaczynaja miec swoje odzwierciedlenie w majatku a nie są wydmuszką. Mysle ze celem podstawowym jest zbudowanie solidnego a jak na newconnect bardzo solidnego fundamentu kapitalowego, na jego bazie zbudowanie przychodow a finalnie zyskow. Spolka wg mnie trafi docelowo na rynek podstawowy. Mysle ze niebawem pojawia sie nowe komunikaty. Co do kwestii kursu, nowe objecia są po 13 groszy, brak wplywu na kurs wynika z tego ze spolka nie zostala dostrzezona przez prymitywnych spekulantow i oby tak jeszcze przez chwile zostalo.