• Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Ciekawy [91.193.12.*]
    No to dzisiaj ciekawa sesja i więcej znaków zapytania się rodzi w związku z tym pakietem a wszystko przed wynikami temperatura na vindexus rozkręca się .
    Spółka nisko wyceniana więc czas żeby dogoniła inne spółki z branży.
    Pozostaje mi się przyglądać pozdrawiam akcjonariuszy, choć wiem że ruch na forum słaby ale to akurat oceniam na plus, zresztą sam staram się rzadko na forum udzielać żeby nie pisać bez potrzeby ale dzisiejszy pakiet prowokuje do otwarcia nowego wątku i komentarzy na temat dzisiejszych zleceń.
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~edek [109.196.118.*]
    hym nom niezła jazda 276k obrotu to hoho jak na vinka
    chyba jedynie Leszczyński dysponował takim pakietem bo wątpie aby prezesi się pozbywali swoich akcji
    pozostaje tylko czekać na jakiś komunikat i na wyniki ;)

pozdro
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Anonymous [91.216.213.*]
    Wyniki będą dobre, spółka tania, a dobra, nie powinien ten pakiet powodować domysłow, czy spekulacji, a raczej ktoś cche zarobić i ma czym pomnażać mamonę :) Ale gratki dla tych, co wchodzili jak było po 4 zł XD
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Rsi [37.209.143.*]
    Zarząd sypie . Im wyższe obroty , tym korekta wisi na włosku.
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Fred [89.67.118.*]
    A skąd informacja że zarząd sypie akcjami?
    Jeżeli tak by było to powinien pojawić się oficjalny komunikat. Był taki? Przegapiłem go?
    Był, tylko nikt nie widział, bo od razu zarząd odkupił..
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Fred [89.67.118.*]
    No chyba że tak;)
    Choć wydaje mi się że wtedy mielibyśmy dwa komunikaty;)
    No i już pakieciarz zarabia. Ktoś sprzedaje, ale ktoś kupuje. A 700 tysi to niektórzy przez życie całe nie zarobią :) Więc tym bardziej nikt tyle kasy nie chce stracić.
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~edek [109.196.118.*]
    fiu fiu znowu są dośc duże obroty jak na Vinka
    tak woogule to się dziwię tym ludziom którzy sprzedają teraz papier 30stego są wyniki to najprawdopodobniej do tego dnia nie powinno być spadków a jak wyniki będą dobre to kolejny powód aby rosło,
    do tego kurs jest w trondie wzrostowym bariera 4,50 została przebita i kurs powinien iśc w górę przynajmniej do 6 lub 7,4

pozdro
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~plazowicz [77.255.227.*]
    Moja średnia 2,98 i nadal trzymam bo to śmieszna cena i nienadająca się do sprzedaży. Niestety kupiłem tylko 4000 bo nie miałem wtedy pieniędzy. Na tym symbolicznym zakupie się skończyło, ale dobre i te groszaki, wszak nie rosną na drzewach :)
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Fred [89.72.242.*]
    Cała branża sporo podrożała od okresu gdy Vindexus kosztował 6-7 zł.
    Choć trzeba przyznać, że Vindexus rozwija się trochę wolniej niż choćby Kredyt Inkaso.
    Ponowne zaliczenie poziomu 7 zł byłoby bardzo już miłe ale przyznaję ze liczę na więcej.
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~plazowicz [62.244.149.*]
    VIN rozwija się może odrobinę wolniej, ale solidnie i bezpieczniej. Nie zaciąga olbrzymich zobowiązań jak KRI. No i istnieje szansa na przejęcie (wezwanie), bo to mała spółka. Ogólnie branża obok prostytucji i usług grabarskich ma świetlaną przyszłosć w tym kraju ;) Choć obiło mi się ouszy, że wśród grabarzy akurat jest olbrzymia konkurencja:

http://www.batory.org.pl/programy_operacyjne/programy_zakonczone/laureaci/laureaci_artykuly/lowcy_skor

i jeszcze tu :)

http://www.youtube.com/watch?v=vha-WjVwkH0
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~Fred [89.72.242.*]
    Jak tylko usługi cmentarne zostaną sprywatyzowane to trzeba będzie w ten interes wejść;)
    Przejęcie Vindexusa? Chyba nie. W tej branży to się chyba nie będzie dziać.
  • Re: Pakiet 150 tysięcy po 4,65 Autor: ~plazowicz [77.254.246.*]
    Może źle się wyraziłem... nie przejęcie, bo to nie ma sensu (biznes opiera się w głównej mierze na ludziach) a np. połączenie z czymś innym - to jest akurat możliwe. W tej branży są duże korzyści skali.
[x]
VINDEXUS -0,36% 13,95 2026-05-21 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.