ladna reakcja na umowe z lpp na prawie 60 mln zl.w swojej glupocie banan.pl jest niezrownany.drobni na przemku nie maja sie tych cen co obawiac bo galeria fundow ma jeszcze akcje z ostatniej emisjii po 35 zl.i dalej sie kompromituja
czyzby w koncu zmiana dlugoterminowego trendu na wzrostowy.spolka ma same plusy z jedynym minusem-banan.pl wycenia ja na polowe wartosci.umowa z lpp tez kursu nie rozruszala.byc moze chodzi o ozywienie w niemczech gdzie przemek niemalo eksportuje.za ok.tygodnia dawno nie widziana dywidenda 40 gr.brutto
i po promocjii na przemku.po prawie smiertelnej zapasci w polskim budownictwie tylko spolki ze zdrowym bilansem i umiejetnie prowadzone beda beneficjentami nieodleglej hossy w budownictwie.wg mnie czas na projprzem.erbud.instal krakow .elektrotim czy most.zabrze.co do dywidendy to ja juz dostalem/pozdro
od czasu kiedy zmienili prezesa, spółka prowadzi skup akcji własnych i wypłaca dywidendę. Wycena jest śmiesznie mała, bo niecałe połowę taniej, niz powinna być. Jeśli juz mówimy o 19-20zł czyli o prawidłowej wycenie...to 15zł wyżej była emisja z prawem poboru po 35zl. Tu są gigantyczne zyski... to nie do 10-13zł
tez uwazam ze obecny prezes jest lepszy od poprzedniego.rok 2012 byl super-ponad 7 mln zysku netto a pod koniec roku geniusze z millenium sie wysypywali.skup akcjii rzeczywiscie uchwalony ale nie widzialem zeby faktycznie trwal-nie ma tu komunikatow.malo jest malych spolek z tak duzym udzialem fundow w akcjonariacie.podobnie jest na bumechu.patrza sie palanty na siebie a kurs wlasciwie stoi od lat a maja taka perelke
oj zebu ktos nie szepnal prezesowi lpp co to za firma ma budowac dla nich centrum logistyczne w pruszczu gdanskim.zdrowa.nie zadluzona firma z branzy budowlanej z zyskami i bankiem ziemi wycenianym na ok.30 mln zl-kilka nieruchomosci w bydgoszczy/m.in.na fordonie/ z.gorze i nowej soli.a to przede wszystkim exporter m.in.dobrej jakosci systemow przeladunkowych.