Poproszę o link o tym resplicie.
Co prezes proponuje taki wariant?
No to po resplicie ja kto bywa na NC zbliżymy się do kursu z przed resplitu tyle, że akcji będziemy mieć 100 x mniej. ahhh, szkoda gadać
Ok, bankier za mnie go znalazł
Ale nadal nie kuma. Jak wartość akcji ma po scaleniu wynosić 50 zł. Przecież teraz wycena jest po 8/9 gr. To jak oni za podstawę do wyliczenia kursu biorą cenę 50 gr?
Niech mi to ktoś wyjaśni jak potrafi bo ja wczoraj miałem mały balet i beret mnie boli i nie mogę się tak wysilać, i tak bym nic nie wymyślił o co kaman tutaj z tym info.
z 50 groszy zrobią 50 zł
przy obecnym kursie np. 10 gr x 100 = 10 zł
Czyli jeśli kurs będzie na podobnym poziomie jak obecnie kurs za 1 akcję wyniesie 10 zł.
1. Jaki nominał skoro kurs jest po 8/9 gr. To chodzi o o nominał emisji?
2. A drugie pytanie po co komu taki resplit?
Pamiętam jak na Veno akcje były po 3 g. Prezes stwierdził, że po resplicie w końcu będą grać tym papierem. Na forum pisali, że dobrze bo będize coś się działo. Po resplicie kurs wyniósł 3,1. I faktycznie grali ale tylko wszyscy chcieli się gów.a pozbyć. Efekt kurs spadł do 58 gr. I jak nie grali tak nie grają tym śmieciem.
Choć to niema znaczenia to co im to da jakieś durne scalanie jest jak jest i niech tak zostanie .Panie prezesie myśl Pan jak zarabiać i rozkręcać Agrome,Anie scalaniu .jeszcze niejest zatwierdzone a sytuacja na Agromoe bez scalania się klaruje.
Namieszali tak ztym nominałem 50 i ludzie wywalaja bo mysla ze cena startowa do scalania bedzie 5gr przelicznik 1 do 100. A to nie tak może być 20gr. I od tej ceny będzie scalanie.tylko niewiadomo czy jeść,e dojdzie do tego scalania.