co za poczucie humoru. nie mam integera, ale miałem i wystarczy zerknąć w sprawozdania finansowe aby przeczytać o zysku rocznym w 2012 roku - 53mln. w 2011 22,9mln, 2010 16mln i tak dalej. rozumiem, że mam halucynacje? stale rosnący kapitał własny to też fikcja?
od początku sierpnia tak. ale spójrz na wykres roczny, 3-letni itd. chciałbym mieć w portfelu same takie spółki w trendzie spadkowym co rocznie dają zarobić 135.11% na cenie rynkowej akcji.
Dnia 2013-08-14 o godz. 18:50 ~manwe11 napisał(a):
> od początku sierpnia tak. ale spójrz na wykres roczny,
> 3-letni itd. chciałbym mieć w portfelu same takie spółki w
> trendzie spadkowym co rocznie dają zarobić 135.11% na cenie
> rynkowej akcji.
Niby tak ale jeszcze trzeba wiedzieć kiedy sprzedać,
Równie dobrze można te akcje trzymać dalej i wrócić do punktu wyjścia
Czyli przeczekać obecną zwałę, którą niewątpliwe przewidziałem (jest to narazie faza początkowa)
Powiem tak jeśli 300 pęknie to zacznie się lawina
Dnia 2013-08-15 o godz. 11:28 ~manwe11 napisał(a):
> możesz podać jakieś argumenty dotyczące tej analizy?
1. Wprowadzająca w błąd prezentacja na stronie internetowej (druki bezadresowe)
2. Wzrost kursu w ciągu roku przekroczył 130% natomiast ostatni report kwartalny jakoś się z tym nie pokrył
Dnia 2013-08-15 o godz. 11:28 ~manwe11 napisał(a):
> możesz podać jakieś argumenty dotyczące tej analizy?
poza tym założyłem ten wątek 3 dni temu i od 3 dni mamy regularne spadki codziennie z nowym denkiem co początkuje trend spadkowy.
Tak jak już wcześniej podkreślałem że rejonie 300,00zł powinno nastąpić ostateczne rozstrzygnięcie: czy lecimy na 250 czy jeszcze odbijamy od 300 w góre
Stawiam, że poniżej 250 w tym roku nie spadnie. Nie widzę takiej możliwości. Stawiam, że w okresie 4 lat będzie 800. Dlatego ja będę trzymał mój pakiecik. Mój nos mi tak mówi...