Do Aligatora
W przyszłym tyg jest raport za drugi kwartał czyli wiadomo, że wyniki będą słabe, przecież czytacie raporty bieżące, od stycznia do czerwca włącznie.
Inwestory z Was za dyche... :)
Pozytywne raporty przecież są w lipcu i sierpniu, a to trzeci kwartał, a zysk na sprzedaży ma się pojawić jużw tym roku, jak zapowiada prezes ( z tego nowego kontraktu na 31 mln przychodu rocznie).
Dnia 2013-08-10 o godz. 11:55 ~Dziewczyna z Klusek napisał(a):
> Do Aligatora
W przyszłym tyg jest raport za drugi kwartał
> czyli wiadomo, że wyniki będą słabe, przecież czytacie
> raporty bieżące, od stycznia do czerwca włącznie.
Inwestory
> z Was za dyche... :)
Pozytywne raporty przecież są w lipcu
> i sierpniu, a to trzeci kwartał, a zysk na sprzedaży ma się
> pojawić jużw tym roku, jak zapowiada prezes ( z tego nowego
> kontraktu na 31 mln przychodu rocznie).
Rynek już zaczął zmieniać wycenę akcji na poczet przyszłych dochodów więc drugi kwartał nie jest już brany pod uwagę .
Apetyty rozbudziła informacja o przewidywanym zysku w tym roku czego do nie dawna rynek w ogóle nie brał pod uwagę , a tu masz - taka niespodzianka ito
już w IV kwartale tego roku. Jak poinformowała spółka pozwoli osiągnąć przychody na poziomie co najmniej 10.000.000$ (dziesięciu milionów dolarów amerykańskich) w skali roku a to już pierwsza liga zwłaszcza jeżeli weźmie się pod uwagę wysokie marże jakie spółka otrzymuje na sprzedaży.
Jednym słowem zwrot akcji o 180 stopni.
Mając na uwadze ile papier ma do odrobienia - może być interesująca końcówka roku.
Ta umowa na dostawę sprzętu tak trochę za optymistycznie wygląda? Zero konkretów, kto im udzieli kredytu, dla kogo te dostawy?
Mi to trochę pachnie takimi chińczykami na inventi, gdzie podbijali umowami przedwstępnymi albo negocjacjami.
Co uważacie?
No umowa jest.
Ja jednak dalej nie dowierzam i drażę. Na ich stronie nie umiałem znaleźć info o umowie, a tym bardziej szczegółów tej umowy.
Macie info to dajcie link. Na NC już czytałem takie oficjalne info, że głowa mała. Więc nie dziwić się, że tu odgrywam takiego niedowiarka.
pokażcie mi jakąkolwiek umowę jakiejkolwiek spółki na jej stronie dostępną dla ogólu...
jeśli poinformowali o znaczacej umowie w kwocie x, to zgodnie z obowizującym prawem ta umowa musi być!
jedyne co może nastąpić, to wypwowiedzenie tej umowy ale to może zdarzyć się zawsze i w każdej firmie. Tak samo jak każda firma może z braku zleceń przestać istnieć!
Myślę, że uzupełnienie do ostatniego raportu jest więcej niż szczegółowe i mam wrażenie, że właśnie pod uwiarygodnienie tak zostało rozpisane. Ale o szczegółowych marżach nikt pisał nie będzie i chyba nikt na to nie liczy, bo firma straciłoby wszystkich klientów, gdyby zobaczyli jak ich Agroma łupie :)