Odpowiem tak. Raczej czeka nas teraz szorowanie dna. Co do spadkow to mogą jeszcze wystąpić, ale już nie takie duże. Jeżeli będziesz kupował akcje, NIGDY nie kupuj naraz czegoś, tylko podziel kase na kilka porcji i stopniowo dokupuj. Zamiast kupować za 30tys. akcji po 89zł, lepiej kupić w paczkach chociażby po 5tys.!!! a najlepiej po 3tys.!!!(jeśli już musisz siedzieć na jednej spolce Uśredniaj cenę akcji) Ja zawsze tak robie i gdzieniegdzie stracę, ale całościowo jestem do przodu.
Art zlota zasada nie usrednia sie w trendzie spadkowym !!!!!!
droga donikad !
dzis wywalilem cez-syfa moze w dolku| /to sie okaze\
strata 2300 to co kiedys zarobilem na nim oddalem z nawiazka
a excelu zaswiecil mi na czerwono ! a tak pieknie blyszczal na zielono jako spolka zyskowna
Tak jak opisales gra pod dywidende odbila mi sie czkawka moj czarny kon tak zawodl
Wiem jedno tu cos sie kreci albo jakis trup w szfaie
wszystkie rekomendacje ujemne mimo pozytywnych wynikow
ale trend nie klamie !
Ale wiem jedno ktos to odbiera i to duzo albo to ta sama lyzka ktora miesza idzie jak taran albo ?
tego nie odbieraja drobni
kanal spadkkowy przebity przy ok /73/
spadki albo przyspiesza i odbicie wkrotce albokorekta w trendzie spadkowym
ale 70 liznie nie ma bicza jest presja na wywalanie widac to po tych 5000/2000
ktos to wywala /przerzuca/
disiaj dluga swieca bez cienia to niedobrze wrozy!
ale spolka ktora ma zysk dywidende procentowa tak wysoka a leci jak kamien
poprostu szulernia nic takiego sie nie stalo aby tak spadal!
coz obecnie bez syfa cezu wroce jak trend sie zmieni teraz to goracy ziemniak
przejrzalem dzis wykresy swiece tygodniowe /miesieczne
i tak kur.... pytam sie gdzie ja mialem oczy !
oj boli boli
Koles dobrze pisze, lyzeczka pomalutku. Co miesiac troche dokupic. Ja dojade do kilograma i stop. To ze leci troche mnie cieszy bo we wrzesniu znow setke lub moze wiecej dobiore. Papier traktuje jak obligacje 3-5 letnie, choc z dywidenda i wysokoscia nie ma pewnosci to mozna byc prawie pewnym ze spolka nie zmieni sie szybko i bedzie miec stabilne przychody i zyski. Co do analizy, w dolek male szanse ze trafisz, a w zmiane trendu tez dlugo nie bedziesz wierzyl. Ze swieczki tak jak piszesz, dzis tak to wyglada ale ale.... w poniedzialek ta dzisiejsza czarna swieczka moze miec juz inna wymowe. Czyli po staremu albo up albo down. Trend jest wyrazny i trwa dosc dlugo czyli dosyc wiarygodny i gra z trendem . Dobrze poczekac na wybicie z kanalu i potwierdzenie zmiany trendu.
Przeczytajcie analizę DM PKO BP. W coś wierzyć należy:) Co do uśredniania, to zawsze to lepsze od zapakowania się pod korek w jednym rzucie. Co do zysków to spadną one w stosunku do tych ubiegłorocznych. Jednakże i tak obecna cena papieru jest bardzo niska i atrakcyjna.
Co będzie zobaczymy, na razie zakupiłem niewielki pakiet i będę obserwował sytuację na bieżąco.
Na całym rynku spodziewam się sierpniowej korekty i stopniowego odbicia we wrześniu. Obecnie poszukuje spółek po przecenie, głównie z Wigu20. Czekam na Tauron za minimum 4,23 i może Asseco jak spadnie poniżej 43zł. Kupiłem KGHM po 114 zł i żałuję że nie dokupiłem więcej:/, ale tu też powinna nastąpić korekta i może uda się dokupić za 118zł. To moje typy a w CEZ wszedłem przez sentyment, kiedyś trochę zarobiłem na tej spółce i dorzuciłem trochę do pieca co by wspomóc papierek:)))))