• Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest realne Autor: ~Kajot [77.253.239.*]
    Pozdrawiam akcjonariuszy wierzących w tą spółke wbrew motłochowi. Będą kupować od NAS po 300PLN. ;-)) Marzenie .... myślę że może się spełnić .... Wawel juz po 1000PLN a płaci dywidendy 14zł. JAk Dębica zapłaci 14PLN dywidendy to też będzie pewnie po 1000PLN.
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest re Autor: ~tom [109.95.31.*]
    80-84

to fundy ciagna przed likwidacja ofe
    a po decyzji rzadu to spadnie <55
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest Autor: ~br [79.185.194.*]
    PIĄTEK, 30 SIERPNIA
    Dębica - dzień ustalenia prawa do 3,38 zł dywidendy na akcję;
    wiem że przeżywacie orgazm ale jeszcze wstrzymajcie wytrysk
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest re Autor: ~tom [188.95.28.*]
    i tak jak pisalem 80-84

a po ofe dol do 55

ktos podbil kurs malym kosztem czyli jakis fund, i popyt sie skonczyl

wiec to max na co stac debice
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest re Autor: ~lelo [83.5.118.*]
    W takim razie po co podbijali kurs? Przeciez nikogo nie ubrali. Wolumeny na podbitce o 20 zyla były smieszne. O powrocie na poziom 55 zl mozna zapomnieć
  • Psy szczekają ..... Karawana jedzie dalej .... Autor: ~Kajot [77.253.239.*]
    Psy szczekają ..... Karawana jedzie dalej ....
  • Re: Psy szczekają ..... Karawana jedzie dalej .... Autor: ~waldi [83.9.105.*]
    Zysk tylko 13 mil. zł za II kwartał mało, oskubali. przychód tez zmalał. ale to był ich kwartał. Jak na razie to jest super
    jeszcze dadzą za III i IV kwartał 40mil. zł i to bedzie wszystko. razem powinno byc 90mil.zł.
    chyba ze ropa pojdzie w górę po ataku na Syrię to zysk moze byc mniejszy.
  • Re: Psy szczekają ..... Karawana jedzie dalej .... Autor: ~Kajot [77.253.239.*]
    Czy TY podawałbyś dobre wyniki spółki gdybyś był właścicielem prawie 80% jej akcji i chciałbyś przejąć resztę. ONI NIE SĄ IDIOTAMI. Mogliby zapłacić 60zł dywidendy na akcję i spółka spokojnie łyknełaby taka dywidendę. Ale ONI chcą wypłacić taką dywidendę dla siebie gdy przejmą juz wszystkie jej akcje. Tak było np z akcjami ŚWIECIA (MONDI). Kupili akcje w wezwaniu po 20zł a potem wypłacili sobie 25zł dywidendy na każdą akcję.
    o ile mi wiadomo to wezwanie na Swiecie było po 78zł a nie 20zł. przychody spadły z 1,5 miliarda. zł na 1 miliard to zysk jest tak az za dobry.
    dla biednych to jest i tak za duzo, ja bym wcale w II kwartale nie wykazał żadnego zysku. nie wolno ich rozpieszczać bo im się w głowach po przewraca haha
  • Re: Psy szczekają ..... Karawana jedzie dalej .... Autor: ~Kajot [77.253.239.*]
    Waldi ja te informacje podaję z głowy. A miało to miejsce w latach 90tych. Pewnie ciebie jeszcze na świecie nie było. Albo byłeś w przedszkolu. Świecie było w ofercie publicznej po 20 do 25 zł. Potem inwestor strategiczny podawał przez dwa lata złe wyniki i kurs spadł do 7zł. Potem wykupili pozostałe akcje od państwa i akcjonariuszy (którzy sprzedali ) po 20zła i zaraz potem wypłacili sobie 25zł dywidendy na akcję. (wszystkie wartości podaję z głowy i mogę się mylic o kilka procent). Pewnie byłeż w przdszkolu jak Krakchemia (zmieniła nazwę potem na ALMA) kosztowała 1,20zł i nikt tego śmiecia nie chciał kupować. Dwa lata póxniej kosztowała 80złotych. Musza podawac złe wyniki bo nikt by nie sprzedał inaczej akcjie dębicy która jest warta wg mnie 250 do 500zł. Kiedyś pisałem że BRE Bank przy kursie 80zł i złych rekomendacjach i fatalnych wynikach wzrosnie do 200 a nawet 300zł i też psy szczekały a karawana pojechała na 300złotych albo i więcej (nie sprawdzam bo szkoda mi czasu) Podobnie było z mnóstwem spółek - ostatnio nic nie warta amica wzrosła z 3zł (po tyle kupowałem) na prawie 100złotych. Wcześniej Elektrobudowę nikt nie chciał kupowac po 10zł. Fundusze wywalały wszystkie akcje i co wzrosła na 250zł. 25x. Gdyby dębica za 3 lata kosztowała 1000zł to wcale bym sie nie zdziwił. ALE PSY ZAWASZE BĘDĄ SZCZEKAC JAK KARAWANA JEDZIE ..... TAKA TO ICH NATURA ... ;-))
    Rok czy dwa lata temu MONDI zdjęło Świecie z GPW po 78zł wcześniej nic mi nie wiadomo jak ie były wezwania ale pamiętam kurs 20zł za akcje.
    Nie jestem zainteresowany kursem jaki podałeś w obecnej chwili bo najpierw trzeba biednym mocno śrubę przykręcić i nauczyć ich zycia normalnego samodzielnie, bo odbiegają od tego .
    Taki kurs będzie jak podałeś w 2015/16 r.
    "Nikt nie może się jednak równać z międzynarodowym koncernem papierniczym
    FraMondi. W 1997 r. kupił on od skarbu państwa 65 proc. akcji Świecia po 17
    zł za sztukę. Świecie przeszło gruntowną restrukturyzację, która zaowocowała
    rosnącą sprzedażą, zyskami i wysokimi, corocznymi dywidendami. W ostatnich
    siedmiu latach FraMondi otrzyma od Świecia na każdą posiadaną akcję łącznie
    26 zł dywidendy! Z nawiązką odzyska więc nominalnie to, co wyłożył."

Z tego co pamietam po kupnie takiego procentu akcji 65% od skarbu państwa byli zmuszeni ogłosic wezwanie na pozostałe akcje po 17zł. Pewnie niewiele skupili ale wezwanie było. Rok później zapłacili sobie (MONDI) 20zł dywidendy na akcję. Z Dębica może być podobnie. Jak kupi GOODYEAR akcje to wypłacą sobie skumulowana dywidendę w kapitale zapasowym spółki za lata 1993 do 2015 - pewnie będzie tego ze 100zł.

• Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest re Autor: ~tom [188.95.28.*]
    I po wzrostach

powrot na 55-63

i kolejne 5 lat trzeba poczekac zeby do 83 wzroslo
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest re Autor: ~BOLO [71.23.187.*]
    Wartość Dębicy na dzień dzisiejszy biorąc pod uwagę osiągane zyski i zgromadzony kapitał rezerwowy to 85 zł. PZU wycofało się, kurs powinien spaść w okolice 62 zeta.
    Pozdrawiam.
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 jest re Autor: ~ryzy [83.5.113.*]
    Zgodnie z posiadanym zezwoleniem nr 134/ARP/2008 z 27 lutego 2008 roku na prowadzenie działalności gospodarczej na terenie Specjalnej Strefy Ekonomicznej Euro-Park Mielec, Firma Oponiarska Dębica S.A. ma prawo do korzystania z ulgi w podatku dochodowym do wysokości 42,6 proc. zdyskontowanej kwoty nakładów inwestycyjnych, poniesionych na realizację inwestycji na terenie SSE.

Spółka wypełniła warunki zezwolenia w grudniu 2012 roku i począwszy od 2013 roku jest uprawniona do korzystania z ulgi w podatku dochodowym od osób prawnych. Zezwolenie zostało udzielone do 2017 roku. Kwota niewykorzystanej ulgi podatkowej na 30 czerwca 2013 roku wynosi 92.532.880,88 zł w wartości nominalnej oraz 73.632.562,61 zł w wartości zdyskontowanej. Na 30 czerwca 2013 Spółka wykorzystała przysługującą jej ulgę w kwocie nominalnej 14.543.427,86 zł.
  • Re: Wszyscy z otwartymi buziami patrzą jak pociąg odjechał.I 150 Autor: ~Aga [178.43.177.*]
    Średnia z ostatnich 3 miesięcy jest już ponad 70 zł ...
[x]
DEBICA 0,24% 82,40 2025-11-28 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.