W sierpniu 2012 roku
spółka Depend S.A. podpisała list intencyjny z właścicielem nieruchomości położonej w dzielnicy
Żoliborz w Warszawie, o rozpoczęciu prac polegających na negocjacji warunków umowy kupna
nieruchomości o kubaturze 14.000 m.kw. generującej 7 milionów PLN przychodów rocznych. Cena
sprzedaży została określona na poziomie 75 milionów PLN. Podpisała także list intencyjny w celu
przedstawienia oferty sprzedaży z właścicielem nieruchomości położonej w dzielnicy Mokotów w
Warszawie, generującej przychody roczne na poziomie ok. 10.000.000 Euro (dziesięć milionów).
czy działki znajdują się w Polsce czy na księżycu;)
czyli w jakim parku i w jakim województwie...komunikat musi być sprostowany ponieważ wprowadza w błąd...i chyba nie najlepiej świadczy o jego autorze:)
zapytaj tez ile kosztowala ta dzialka 20tys czy 2mln bo to sporo wyjasni w kwestii tej "inwestycji", jesli to ma byc laka za 20-50tys to dla mnie wszystko juz bedzie jasne.....
jesli o mnie chodzi to na powaznie pisalem o cenie za ta dzialke bo w mojej ocenie moze to sporo wyjasnic, zreszta jako spolka publiczna sami powinni takich informacji udzielac bo sa to dosc istotne wiesci...
ok. to przepraszam:)
jasne że cena jest ważna ale nie spodziewam się takiej informacji:(
w każdym razie jeśli to są rejony tych parków:
Bielańsko-Tyniecki, Tenczyński, Dolinki Krakowskie, Orlich Gniazd...
to cena według mnie wyniesie min. 2mln. a max to okolice 12mln. Rozstrzał duży, ale wiadomo im bliżej np. Krakowa, tym drożej.
ważne są też warunki zabudowy określone w miejscowych planach...bo nie wszystko w tych miejscach można postawić...
Dnia 18.07.2013r pan wariat napisał który był na WZA: Dzisiaj albo jutro będzie podany harmonogram.
Szczegółów Prezes nam nie powiedział ze względu na równe traktowanie akcjonariuszy i to mu się chwali ale są rzeczy które są dla nas ważne jako akcjonariuszy na plus ale to na priv.
Czy jeszcze można coś tutaj dodać człowiek niby był na walnym i rozmawiał z prezesem o harmonogramie który miał się ukazać 18-19.07.2013r czy można takiemu zaufać co wypisuje na forum dodać jeszcze że niby jadł obiad z Uv. To i Uv też do niego się zalicza
Spekulat,
Czy Ty jestes ulomny czy tylko udajesz?
Chyba był komunikat w ciagu 2 dni od walnego.
Jeśli tamten harmonogramu nie jest dla Ciebie wystarczający to masz problem.
Ciekawi mnie czy na innych spółkach tak się udzielają chodzi mi o sposób pisania.
Na byłym kov miałbys pole do popisu bo tam tez nie wszystko zależy od samego kov i nie są zawsze w stanie przewidzieć wszystkiego co do nią..
Daj sobie już na luz bo robisz się meczacy
Jeśli tamten harmonogramu nie jest dla Ciebie wystarczający to masz problem.
A co ten harmonogram zawierał bo mam problem możesz mi napisać albo podaj treść jego
Wiesz na każdej spółce marzylbym sobie żeby podawali wszystko co będzie na konkretny dzień. Spolka przesłala aktualizację tego co sie dzieje i musi się stać aby ruszyć dalej.
Wiem ze pragnalbys żeby podali ci co będzie się działo dzień po dniu,ale czy nie przesadzasz?
Podaj mi inna spółkę niekoniecznie z NC gdzie komunikaty podawane są na biezaco.
Probujesz udowodnić,ze spolka kłamie i robi wszystko aby sprzedać swoje akcje. Zabrakło ci argumentów bo kluba ich już nie posiada. Przynajmniej oficjalnie na własny rachunek.
To jest giełda i jeśli potrafisz wyczytać coś wiecej niż inni zarabiasz. Jak przyłączajsz sie do jazdy jak już wszystko wiadomo zarabiasz mniej.
Już napisałem ze jesteś tym kimś który będzie negować każdy komunikat spółki i ciagle będzie ci coś nie pasować. Nie mecz się, sprzedaj co masz i znajdź lepsza spółkę choć wiem ze bardzo liczysz, żeby tu zarobić i te ciagle posty maja swój cel, jednak przeceniasz sobie jeśli myślisz ze masz wpływ na kurs tym co piszesz
Jak kogoś wpienia, że mu wjeżdżam na wątek to sorry, ale wiem także po sobie, że jest dużo osób szukających jakiejś sensownej inwestycji.
Jeśli więc ktoś szuka naprawdę dobrej spółki do zainwestowania i dywersyfikacji portfela, to easyCALL jest chyba najlepszą okazją na NC.
Od razu powiem, że na spółce nie ma żadnych wałków, fałszywych komunikatów, umów przedwstępnych z Chińczykami i tym podobnych bzdur i oszustw.
Jest natomiast gruba gotówka w kasie i wskaźnik cena/zysk na poziomie 1,5 co oznacza skrajne niedowrtościowanie.
Żeby wyjść z grupy spólek niedowartościowanych, czyli przekroczyć wartość współczynnika 10, cena musiałaby być 25 złotych. Zakres od 10 do 20 Cena/Zysk uznawany jest za "fair price". Dla Easy Call oznacza to cenę od 25 złotych do 50 ZA AKCJĘ. Obecna cena to okolice 4 złotych.
Spółka zajmuje się telefonią internetową, ale w zeszłym roku zaczęła rozwijać także ofertę dla biznesu, typu obsługa callcenter, firm i tym podobne. I to był strzał w 10. Dobre wyniki mieli już w 4 kwartale 2012, ale musieli zrobić jaką rezerwę i nie było tego jeszcze tak widać.
W pierwszym kwartale już pokazali 635 tysięcy zysku!! Co przy kapitalalizacji obecnie, około 4 miliona, jest wynikiem niesamowitym. Co najbardziej jednak szokujące, to fakt, że mają milion gotówki w kasie. Czyli zyski nie są wirtualne i nie pochodzą z obrotu akcjami między spółkami zależnymi.
Co do przyszłości to krótki cytat z raportu:
"Powyższe wyniki finansowe Spółki w raportowanym okresie są skutkiem zrealizowania szeregu inwestycjiw 2012 roku oraz w I kwartale 2013 roku, których pozytywny wpływ na wyniki finansowe Spółki widoczny będzie wkolejnych okresach. Dodatkowo Emitent realizuje, bądź przygotowuje kolejne inwestycje"
Czyli tu może byc jeszcze lepiej, bo nowe inwestycje wciąż są wdrażane. A że inwestycje istnieją naprawdę a nie na papierze jak w Inventi, to potwierdza otrzymana dotacja od Uni Europejskiej.
Mówiąc krótko
- zyski są prawdziwe a gotówka w kasie
-firma działa i inwestuje, co potwierdzają otrzymane dotacje
-nie ma mowy o żadnych podbitkach, wysypywaniach akcji. Od czasu opublikowania wyników nikt nie sypie, nie podbija, nie nagania. To tylko potwierdza, że wyniki są prawdziwe a prezes i zarząd zajmują się pracą a nie handlem własnymi akcjami.
-free float to zaledwie 16% co przy milionie akcji oznacza raj dla wzrostów.
Szczerze mówiąc, nie widzę obecnie pewniejszej i bardziej perspektywicznej spółki na giełdzie.
Wszystko do 10 złotych to gigapromocja, do 15 złotych to megapromocja, a do 20 złotych to promocja:)
Nawet jak cena będzie 10 złotych to easyCALL wciąż będzie najbardziej niedowartościowaną spółką na NC.
Wyniki za drugi kwartał już 14 sierpnia, wtedy będzie wszystko wiadomo. Tylko ze wtedy może być już trochę za późno na wskoczenie do odjeżdżającego pociągu.
Pamiętajcie, że każdy podejmuje decyzje na własny rachunek i ryzyko.
działke kupili
w otulinie parku......
lipa totalna!
ja im mogę sprzedac swoją
bo w otulinie nic nie postawią
to jakas ściema straszna
mieli kupowac nieruchomości komercyjne !!!!!!!!!!!!
ale wałek!
na maxa.
Działeczka dawno Cię nie było a o naganianie Cię nie posądzam więc tylko przypomnę że kredytu póki co nie ma więc i biurowców nie ma:)
A ta działka to takie coś extra czego się nikt nie spodziewał ale co to itd to nie wie nikt:)
nie przesadzajmy... w otulinie można prowadzić normalną działalność gospodarczą, ale nie każdą...zwykle są to nieuciążliwe usługi. Są obostrzenia co do budynków itd.
ale jeśli dobrze pamiętam to w otulinie Tenczyńskiego PK znajduje się Biznes Park w Zabierzowie....zdaje się 5 kondygnacji
nie podniecajcie się tak
nieruchomości komercyjne będą kupowane z kredytu
ta działka kupiona jest ze środków własnych i przeznaczona jest pewnie na cele mieszkaniowe lub rekreacyjne prezesa ( forma nagrody za dobrze wykonana pracę )
skoro zarząd przyklepał taki przelew pieniędzy to muszą wiedzieć więcej o finale kredytu niż mówią
ale powiedzcie że mega przekręty robią
po wuj im działka w otulinie parku.......
mogli se jeszcze pole orne dokupić
buhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zagadka nielada.
jak zobaczyłem to info to mało mnie znóg nie zwaliło
dwa lata linia kredytowa, zakup nieruchomosci
a tu otulina parku
to przekręt na bank
jakieś wyprowadzenie kasy ze spólki czy co
oczywiście siedzę jeszcze na papierze mam tego sporo
He he he dobrze że nie kupili tej działki jak już dostali kredyt bo dopiero by się komentarze pojawiły :)
Siedzę sobie akurat w Karpaczu w Hotelu Gołębiewski, też ładnie położony i 2 piętra bez zezwolenia ....i co ... i nic na dwóch ostatnich piętrach po prostu ludzie nie mieszkają a hotel jak stał tak stoi , komplet ludzi i widoki przepiękne:) Tak że nie takie rzeczy się buduje jak trzeba to i prawo się zmienia pod to co ma się wybudować jak się okaże że gmina ma z tego niezłą kasę :) Oczywiście nie wiemy po co im ta działka ale jak pisałem na szczęście nie za tą kasę na którą wszyscy czekamy.
działka,
zastanów sie chłopie co Ty piszesz... wyprowadzenie kasy ze spolki...??
a co oni jakies długi mają, żeby ktos miał im to zabrać?
czy wzieli kredyt zeby to kupić?? NIE, kupili za gotówke a to wam sie nie podoba.
napisali, że ta inwestycja przyblilża ich do celu., a wy że choinki tam beda sadzić :)
czasem jest to smieszne, ale czasem zastanawiam sie jaki jest niektorych poziom inteligencji badz zniewiescienia aby pisac takie rzeczy i osmieszac sie majac nadzieje, ze ktos im sprzeda nizej niz oni sami sprzedali.
ludzie troche godnosci.
widze ze akcjonariuszom w polsce naprawde cieżko dogodzić.. co by spolka nie robiła to i tak wam źle..
inwestycja w grunt w czasach kiedy ziemia jest duzo tansza niz jeszcze 5 lat temu i tez zle.
wy wielcie najlepiej co spolka moze zrobic z tą inwestycją przecież jestescie dużo mądrzejsi niż RN spolki Depend,
szkoda mi czasu na pisanie tutaj i czytanie tego co akcjonariat ma do powiedzenia bo i tak wspolka to bankrut, robi przekrety, wali akcjami w rynek itd...oczywiscie nie pisze ty o wszystkich bo jest kilka osob, ktore maja ciekawe przemyslenia ktorymi sie dziela z innymi.
mi sie już ulewa od czytania tych bzdur, ktore tu wypisujecie.
nie bede sie juz tutaj udzielał przynajmniej przez dłuższy czas bo szkoda mojego czasu.
życze Wam powodzenia w inwestycjach z takim podejsciem.
Widze, ze co drugi z tego forum w nieruchomosciach robi. Sadze, ze pierwsza rzecza jaka zrobia wlasciciele Dependa po uruchomieniu linii kredytowej to bedzie skorzystanie z tych rad i znawstwa jakie ma tu miejsce. Tak, z pewnoscia bez konsultacji z madrymi glowami z Bankiera sie nie obejdzie. Moze sami portfolio stworzycie aby wiedzieli co maja zakupic? Tu cokolwiek zostanie kupione, mysle bedzie kontestowane. Widzialem nieruchomosci w posiadaniu Kukolewskich i akurat mam w tym temacie zaufanie.
A ja czekam od 18.07.2013r na harmonogram i jak pisaliście że po walnym dowiemy się kto ile posiada akcji z RN zaraz miesiąc minie a to miało być za dzień lub dwa co nie wariat? No chyba że u was dzień taki jak u Boga , przypomnę co niektórym jaki jest dzień u Boga- to 1000 lat u ludzi.
coś chyba pomyliłeś...nie chodzi tu o rozważania nt. zarządzania nieruchomościami i sugestie zakupowe itp....a o elementarną znajomość geografii - podstawowy level, oraz o wieczne zapowiedzi - listy intencyjne...
tak nawiasem jeśli chodzi o BP w Zabierzowie ..to był żart, może z nutą sarkazmu, skoro Depend o ile się nie mylę interesował się Mokotów Nova (bo on najbardziej pasuje do zapowiedzi)
Obawiam się jednego, że wszystkie te listy to tylko zasłona dymna...a cały biznes będzie polegał na odkupieniu nieruchomościi/spółek od Rodzinki...podobnie było w Rovese
Depend dostal 200 mln usd aby odkupic nieruchomosci od rodziny Kukolewskich? I cale departamenty analizy ryzyka ML im jeszcze to zatwiedzily? Wez mokry recznik na glowe i nie wychodz dzis z domu, bo upaly maja byc rekordowe.
Podpisanie umowy przyslanej przez Meryla Lincza w Kancelarii Notarialnej to akceptacja warunkow banku. Po co myslisz podpisali cesje? Decyzja o przyznaniu kredytu zostaje wydana wczesniej, potem przechodzi sie do warunkow umowy,wysyla do akceptacji przez kredytobiorce. Wszystko to juz mamy za soba. Depend zatem dostal kredyt. Jednak linia jest wciaz nieuruchomiona, poniewaz z tego co pisali nie wszyscy w konsorcjum zrobili to na czas.
Tez mnie wqurwia to czekanie ale co nam pozostaje. Po uruchomieniu linii zagramy juz w innej lidze.
To wytłumacz mi dlaczego nikt tą spółką się nie zainteresował z większym kapitałem jak u według Ciebie Depend już ma podpisany kredyt to co odpycha większy kapitał od tej spółki
Dnia 2013-08-08 o godz. 11:23 ~spekulant 1973 napisał(a):
> To wytłumacz mi dlaczego nikt tą spółką się nie
> zainteresował z większym kapitałem jak u według Ciebie
> Depend już ma podpisany kredyt to co odpycha większy
> kapitał od tej spółki
A co ja wrozka jestem? Taka mamy gielde. W spolke wszedl bogaty facet z kapitalem aby rozpoczac biznes - zupelnie nowy biznes, poniosl spore wydatki a woluntariuszem nie jest. Jak im uruchomia ten kredyt wreszcie i zaczna sie zakupy to - spokojna glowa - zbiegna sie tu wieksi. Ciesz sie, ze wlascicielem jest wlasnie p. Kukolewski a nie Krawce , Patra czy Rysie. To inny kaliber biznesmena.