BIPROMET SA rozpoczęcie procesu likwidacji spółki zależnej
Raport bieżący 16/2013
Działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt 24 w związku z § 30 pkt 18 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. 2009, Nr 33, poz. 259, ze zm.), Zarząd Bipromet S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 5 sierpnia 2013 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Przedsiębiorstwa Budowlanego Katowice S.A. z siedzibą w Katowicach podjęło uchwałę o rozwiązaniu Przedsiębiorstwa Budowlanego Katowice S.A. ("Spółka Zależna") i otwarciu jej likwidacji. Emitent posiada 2 310 105 akcji, co stanowi 88,09 % akcji PB Katowice S.A. i głosów na WZA. Na likwidatora Spółki Zależnej powołano Pana Aleksandra Bogdziewicza. Wniosek o otwarcie postępowania likwidacyjnego został złożony w dniu 5 sierpnia 2013 roku do Sądu Rejonowego Katowice - Wschód z siedzibą w Katowicach, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego.
NARESZCIE zlikwidują tego smiecia, ktory przez kilkanascie lat nigdy nie pokazal zysku.
juz dawno powinni odciac ten wrzod na dupie generujacy straty ale to nic-wobrazcie sobie ze prezez pewnej firmy ma darmowe akcje ktore w grajdolku chodza po 5.4 zl a nawet byly wyzej.co byscie zrobili na jego miejscu...
Kris popatrz na Nową Galę, Patentus czeka mocny ruch , Bipek też..Dzisiaj zamknąłem b.zyskowne pozycje na Kruszwicy i Ropczycach ( kaska do wora ). Zbieram od kilku dni Arctic, ale zapytam Ciebie czy masz zdanie o ostatnich mega spadkach na tej spółce.Pozdrowienia
do icm-arctica mam malo ale po 5 zl.b.prezes caly czas oszukiwal i uciekl.zaprzestano placenia dywidendy plus zle wyniki.a ze spolki zadnych komuniktow.co do ropczyc i patentusa to lamia dopiero trend.co do kruszwicy to ladnie przyciales.nowa gala spi choc sa wzmozone obroty ale na niej klasycznie okradli emerytow sa tu bowiem 3 ofe.z nowych nabytkow jestem na dosc duzym plusie na mieszko.relopl.kredyt inkaso/pozdro
dziwne zwyczaje teraz na GPW .Pakietówki w trakcie sesji poniżej oferty kupna z arkusza.Od rana na kupi miałem 5,61 zł , a pakiet około 10 tys poszedł po 5,60 zł.Oczywiście nic nie kupiłem.Jak tu grać panie premierze ?
Stalowa ekologia pochłonie 2 mld zł
Katarzyna Kapczyńska
2013-08-08 06:20
Hutnicy muszą głęboko sięgnąć do kieszeni. Mniej by ich to bolało, gdyby mogli
skorzystać z unijnej pomocy
Polskie firmy przygotowują się do wdrożenia unijnych norm środowiskowych, w tym dyrektywy
IED, zwiększającej m.in. restrykcje wobec emitentów gazów, pyłów i szkodliwych substancji.
Ogromne inwestycje planują dostawcy stali.
— Z naszych analiz wynika, że sektor będzie musiał zainwestować 1,5-2 mld zł — ocenia
Stefan Dzienniak, prezes Hutniczej Izby Przemysłowo-Handlowej (HIPH).
Większość tych funduszy pochłoną projekty ArcelorMittal Poland, który w Polsce kontroluje
ponad 70 proc. stalowego rynku.
Cały artykuł w czwartkowym "Pulsie Biznesu" oraz w internetowej sekcji Premium>